Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-04-2006, 16:09   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Murat Didin ve basketbolculardan çarpıcı açıklamalar

Türkiye Basketbol Ligi'nin güçlü ekiplerinden Beşiktaş Cola Turka'nın antrenörü Murat Didin, oyuncular Kerem Tunçeri, Michael Wright, Rodney Elliott ve tribün lideri Alen Markaryan panele katıldı.
Click the image to open in full size.

Antrenör Didin ve oyuncular, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin merkez yerleşkesinde düzenlenen panelde, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Murat Didin, bu sezonki başarının sırrının ne olduğu sorusuna, ''Önce inanmak lazım. İmza attığım gün, (Bundan sonra basketbolda sadece Efes Pilsen ve Ülkerspor olmayacak, Beşiktaş ta olacak) demiştim. Beşiktaş'ta önemli bir kapasite var ve önemli bir marka. 20 milyon taraftarı olan bir kulüp Avrupa'da çok az. Büyük bir potansiyel var ve bunun atıl kalmasını istemiyordum. Takım içindeki uyum, birliktelik ve taraftarımızın desteği başarıyı getirdi'' diye yanıt verdi.
Bu sezon Avrupa maçlarına çok iyi hazırlanamadan çıkmak zorunda kaldıklarını ve istedikleri başarılı sonuçları alamadıklarını ifade eden Didin, ''Yan yana birkaç maç oynadıktan sonra Avrupa maçlarına çıktık. Rakiplerimiz ise 4-5 yıldır birlikte oynuyordu. Seneye ligde olduğu gibi Avrupa'da da başarılı olacağız'' dedi.
Didin, ''Kötü giden futbol takımına bir öneriniz var mı'' sorusu karşısında, ''Zor bir dönem yaşıyorlar. Taraftarlık iyi günde kötü günde yanında olmaktır. Kol kırılır yen içinde kalır. Zorluklar bir süre sonra biter. Düzelecektir. İnşallah Türkiye Kupası'ndaki şampiyonluk taraftarın gönlüne su serpecektir'' şeklinde konuştu.

KEREM: ''GALATASARAY TARAFTARI BANA KÜFÜR ETTİ''
Siyah-beyazlıların milli oyuncusu Kerem Tunçeri ise geçmişte formasını giydiği Galatasaray ile ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:
''Galatasaray'da doğdum büyüdüm. Galatasaray'dan, Efes Pilsen'e gittiğimde, 1 milyon dolar ödendi. O zaman da ciddi finansal sorunlar vardı ve Galatasaray bu parayla iyi bir takım kurdu. Sonra ilk Galatasaray maçında ne anam kaldı ne avradım. Sürekli küfür edildi. Son Galatasaray maçında da hayatım boyunca bu kadar küfür yememiştim. Ağlamak üzereydim. Galatasaray bana çok güzel şeyler kazandırdı, ama ben de onlara güzel şeyler kazandırdım. Galatasaray'a karşı hiçbir şey hissetmiyorum. Bunu Beşiktaş forması giyiyorum diye söylemiyorum. İçimden geçen neyse onu söylüyorum. O formayı yıllarca taşıyorsun, ama 3-5 bin kişi bir ağızdan ana avrat küfredince içinde bir şey kalmıyor.'' Kerem, Beşiktaş taraftarına da değinerek, ''Bizim seyircimiz ölüyü bile diriltir. Şu an çok iyi gidiyoruz. Şampiyonluğa kilitlendik. Desteklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Sezon sonunda şampiyon olmak için elimizden geleni yapıp, onlara hediye vermek istiyoruz'' dedi.

TRANSFER KONUSU
Sezon sonunda Avrupa'ya transfer olup olmayacağı sorusuna Kerem, şöyle yanıt verdi:
''Sezon içinde teklifler oldu. Şu anda öyle bir şey yok ve düşünmüyorum, ama her oyuncunun Avrupa'nın iyi takımlarında oynama hayali vardır. Gelecek sezon için şu an bir teklif yok. Ben Beşiktaş'ın şampiyonluğunu düşünüyorum, ama sezon sonunda ne olur bilemem. Efes Pilsen ve Ülkerspor'da da oynadım, ama bu seneki kadar mutlu olmadım. Benim buradan ayrılmam için çok ama çok cazip bir teklifin gelmesi lazım.''

MİLLİ TAKIM
Kerem, milli takımla ilgili bir soru karşısında da şunları söyledi:
''Son Avrupa şampiyonasında istenmeyen olaylar oldu. Şimdiye kadarki en iyi milli takımdı. Artık bunlar geride kaldı. İki NBA oyuncumuz var ve çok yoğun tempoları var. Birçok maç yapıp buraya geliyorlar. Burada da yoğun bir tempo ve ağır idmanlar oluyor. Bizde bir oyuncu milli takıma gelmeyeceğini açıklasa, (vatan hainisin) falan deniyor. Örneğin Hidayet (gelmiyorum) dese birçok şeyler söylenir, ama Avrupa'da böyle değil. Oyuncu yorgunsa milli takımdan affını isteyebiliyor. Önümüzde Dünya şampiyonası var. Tanjevic kadroyu belirleyecek ve en iyi şekilde hazırlıklar yapıp, başarılı olmaya çalışacağız.'' Kerem son olarak unutamadığı ve bundan sonra da unutamayacağı en önemli anısının Fenerbahçe ile oynadıkları maçın ardından, saha ortasında Alen Markaryan ile birlikte taraftarlara 3'lü çektirmesi olduğunu sözlerine ekledi.

ELLIOTT: ''SENEYE DE KALMAK İSTİYORUM''
Siyah-beyazlıların ABD'li oyuncusu Rodney Elliott ise Beşiktaş'ta bulunmaktan büyük gurur duyduğunu ifade ederek, ''Burada iyi bir sezon geçiriyoruz. Büyük taraftarımız var. Burada bulunmaktan gurur duyuyorum ve seneye buranın bir parçası olmak istiyorum'' dedi.
Michael Wright ise sadece İstanbul'da değil, deplasmanlarda da taraftar desteği bulmalarının güzel bir duygu olduğunu kaydetti.
xarizma Ofline