Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-04-2009, 19:02   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Dizilerdeki inanılmaz hatalar

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Polat'ın işine akıl sır ermiyor



Yerli dizilerde göze çarpan hatalar hem şaşırtıyor hem de güldürüyor.. Senaristlerin ve yönetmenlerin fark etmedikleri yanlışlar, dikkatli okurların gözünden kaçmıyor.

Dizilere okur eleştirisi geldi. Sabah Gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ köşesinde izleyicilerden gelen şikayetleri yazdı. İşte onlardan bir demet:

DUDAKTAN KALBE
Merhaba Yüksel Bey, 'Dudaktan Kalbe' dizisinin 7 Nisan tarihindeki bölümünde Kenan'la Lamia ayrılmıştı. Lamia'nın yeni evi Umut Altuğ'un tam karşısında tutulmuştu. Umut, Lamia'ya dizi setine beraber gidebileceklerini söyledi. Lamia da kabul etti. Buraya kadar her şey normal ama asıl konu arabaya binince ortaya çıktı. Belki hatırlarsınız Cemil, Lamia ile evlenince ona gri bir cip almıştı. Lamia hatta 2 haftada öğrenmişti araba kullanmasını... İşte bu cip, Lamia ve Umut'un birlikte dizi setine gittikleri cipti. O cipi tanıdım çünkü ben cip hastasıyım. Rengi, markası aynı, hatta plakaları bile aynı idi. Bu da benim bir takıntım, plaka ezberlemek. Plaka 34 TK 8739 (yanlış hatırlamıyorsam). Bunu görünce "Vah Lamia!" diyesim geldi. Bu saçma olayla başınızı ağrıttım kusura bakmayın ama bunu işiniz olduğu için ve güzel yorumlayabildiğiniz için size söylemek istedim. Saygılarımla. Fatma Özdemir. (Bu arada Düzce'de yaşıyorum ve yazınızı hafta içi okula alınan gazeteden takip ediyorum.)

ANNEM
9 Nisan akşamı yayınlanan Kanal D'deki Annem dizisinde Komiser Bayri otele gelip, Zehra Bayri'ye kötü haberi veriyor. Ama "Eşiniz İbrahim Bayri'nin İsmail'i vurduğunu haber vermek için geldik" diyor. Daha sonra da "Oradan çıkınca baldızınız Zeynep Eğilmez'i de yaralamış" diyor. Bunları arka arkaya sıralayıp, gayet doğalmış gibi "Daha sonra da intihar etmiş" diyor. Zeynep Eğilmez baldız değil bir kere, elti. İkincisi; İsmail'in vurulduğunu çok önemli haber olarak verip, adamın öldüğünü sıradan bir durum gibi söylüyor. Bizim polisimiz haberi ayaküstü bir şekilde ve faciayı sıradan bir şeymiş gibi arka arkaya sıralıyorsa herkese ve de elti nedir, baldız nedir bilmiyorsa vay halimize... (Sedef Bilge)

ELVEDA RUMELİ
Elveda Rumeli çok sevdiğim ve hiç ama hiç kaçırmadığım bir dizi ancak bir bölümünde dikkatimden bir şey kaçmadı. Alex mektepte çocuklara ders verirken Dilaver içeriye girip, "Çocuklar, bilgi müsabakası 2 gün sonra" dedi. Hemen ondan sonraki sahnede "1 ay sonra" yazdı ve dağdaki askerleri gösterdiler. O sahneden sonra da çocukların müsabakaya gittiklerini gösterdiler. Ben şimdi anlamadım. Çocuklar bu bilgi müsabakasına '2 gün sonra mı' yoksa '1 ay sonra mı' gitti? (Günseli Sümeyye)

PARMAKLIKLAR ARDINDA
Geçen hafta yayınlanan Parmaklıklar Ardında adlı dizide Beray doğum yapıyor ama her ne hikmetse çocuk, kordon bağı kesilmeden direkt kucağa alınıyor!.. (Asya Muko)

KURTLAR VADİSİ: PUSU
Polat gibi bir adam, ki bir hamleyle insanları öldürüyor, hücresinden kaçarken izbandut gibi adamın boynunu tek harekette kırıyor ama dakikalar boyunca İskender'i boğmaya çalışıp, bir türlü öldüremiyor. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? (Osman Yüksekkaya)
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla