Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-04-2009, 00:55   #1
varada
 
varada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hayırlı yenilgi

Beşiktaş Teknik Direktörü, "Bir musibet, bin nasihatten iyidir. Böyle bir yenilgi hedeften saptırmıyorsa bir takım artıları da yanında getirir. Ayrıca benim bazı şeyleri tekrar gözden geçirmem lazım" dedi.

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 2009 yılında alınan ilk yenilgiyi hayra bağladı. Denizli şunları söyledi: "Yenilgiyi hayra bağlıyoruz. Bir musibet, bin nasihatten iyidir. Böyle bir yenilgi hedeften saptırmıyorsa bir takım artıları da yanında getirir. Zor bir dönemden geçiyoruz. Şartla ne olursa olsun kazanmak istiyorduk. Biz fizik kapasitesini teknik kapasitesiyle sahaya yansıtan tek takımız. İki kulvarda giden tek takım olmanın baskısı, ilk maçtaki skor, Bursa maçında ikinci yarıdaki oyunun semeresinin alamamak ister istemez sizi etkiliyor.
Tempoyu düşürmeliyiz
Bir takım arkadaşlar şöyle olsa, böyle olsa diyebilir. Sivok sakat Zapo ve Toraman cezalı, Nobre sakat. Alternatif konusunda elinizi bağlıyor. Beşiktaş zor gece geçirdi ama kolaya çevirecek pozisyonları da vardı. Öyle bir rakiple oynuyorsun ki; dönüşü sağlamış Fenerbahçe maçını kazanmış bir takım. İlk maçtaki skor nedeniyle bütün riskleri alıyor. Maçın zorluk derecesi birkaç yönlüydü. İki hedef vardı, biri kazanarak finale çıkmak. Sezon sonuna kadar bir maç kaybedeceksek en hayırlısı burada kaybetmekti. Bunları çok fazla dert etmeye gerek yok. Bazı şeyleri tekrar gözden geçirmem lazım. Yüksek tempoda 4 Ocak’tan beri maçları ve antrenmaları yapıyoruz. Bu yorgunluk da yaratmış olur. Tempoyu düşürmek lazım. İki kupaya koşan tek takımız baskısı olabiliyor. Bu mağlubiyeti hayırlı olarak yorumlamak en iyi yol."
__________________
.
varada Ofline   Alıntı ile Cevapla