Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-04-2009, 00:18   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Futbol şakayı asla kaldırmaz

Futbol şaka kaldırmaz. Hatta adama ağır şaka bile yapar! Onun için hep uyanık olacaksın. Ligde iki haftadır maçlarının ilk yarılarını yetersiz oynayan Beşiktaş bu eksiğini gidermenin çabasını harcarken, bedel olarak başka bir eksiğin doğmasına neden oldu. Hücumda çoğalayım derken, savunmasını cılızlaştırdı!

Denizli cezalı İ.Toraman’ın yokluğunda Sivok’u da kenarda oturtarak S.Kurtuluş’a savunma göbeğinde görev verdi! Ve takım savunmasını G.Zan-Kurtuluş ikilisinin ‘uyumu ve hızına’ terk ederek iki beki de ağırlıklı olarak hücuma gönderdi. Beşiktaş hücumda çoğaldı, çok yan ortalar yaptı, ama savunmada korkular yaşadı. İlk on dakikada iki net pozisyon verdi. İkinci on dakika dolduğunda da aynı nedenle golü yemişti... Özgüven gösterisine bayılan Gökhan ile hızı olmayan Kurtuluş’u bu oyun yapısı içinde oynatmak büyük riskti.

Denizli, formsuz Tello’yu da ilk onbire almayıp kulübede tuttu. Ve Delgado-Yusuf ikilisini bir arada sahaya sürdü. Yusuf sol kenarda fizik gücünün yettiğince idare etti. Top kazanması, kullanması, pas yüzdesi yüksekliği ile önemli katkı yaptı. Delgado’nun en çarpıcı görüntüsü gol öncesi attığı şuttu. Ancak ikinci yarıda ikisi de çöktüler ve yerlerini 66.dakikada Uğur ile Tello’ya bıraktılar. Tello’nun hücum verimi iyiydi.

Beşiktaş bu kez ikinci yarıyı daha temposuz ve özensiz oynadı! Bu, ilk maçı 3-1 kazanmış olmaktan geliyor olsa bile yanlıştı. Kaybedecek bir şeyi kalmayan Ankaraspor, turu geçebilmek için üç farka gerek duyuyordu. Gücünü zorlayarak risk aldı, açıldı. Beşiktaş böyle bir fırsatı değerlendirmenin peşinde koşmadı! Rakibine destek olurcasına ağırdan alarak oynadı ve kaşına kaşına pozisyonlar verdi, gol yedi!

Güven Taner
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla