Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-04-2009, 13:43   #1
tyfree
 
tyfree - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mucitlerimiz ’’Metali Algılayan Bot’’ projesi ile Dünya ikincisi oldu

Mucitlerimiz ikinci oldu

Sultandağı Yunus Emre Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri mayın ölümleri ve yaralanmalarının önüne geçilmesi amacıyla geliştirdikleri ’’Metali Algılayan Bot’’ projesi ile dünya ikincisi oldular.

Yunus Emre Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ’’Metali Algılayan Bot Projesi’’ 28 ülkeden 3 bin 605 proje arasından ilk beş proje arasına girdi ve daha sonra yapılan değerlendirmeden sonra Uluslararası Tasarım Olimpiyatlarında Dünya ikincisi olarak gümüş madalya almaya hak kazandı.

METALİ ALGILIYOR
Uluslararası olimpiyatlarda geliştirdikleri proje ile finale kalmayı başaran Okulun Bilişim Teknolojileri Alanı 12. sınıf öğrencileri Umut Yırtık ve Ali Can Güvenç’in proje ekibi ile birlikte elde ettiği başarı ilçe halkı tarafından sevinçle karşılandı. Sultandağı Milli Eğitim Müdürü Mustafa Nurdal konuyla ilgili yaptığı açıklamada Umut Yırtık ve Ali Can Güvenç’in okul müdürü Ömer Peker ve öğretmenleri Hasan Önder Dörtgöz rehberliğinde hazırladıkları ’’Metali Algılayan Bot’’ tasarımının Ankara Ankamol alışveriş merkezinde yapılan Uluslararası tasarım olimpiyatları finallerinde sergilendiğini söyledi.

28 ÜLKE YARIŞTI
Milli Eğitim ve Kültür ve Turizm bakanlıkları tarafından beşincisi düzenlenen ’’Düş Çizgisi Uluslararası Tasarım Olimpiyatları’’na 28 ülke ilköğretim ortaöğretim yükseköğretim dallarında 3 bin 605 proje ile katıldığını belirten Nurdal ’’Yapılan değerlendirmeler sonucunda 48 proje finale katılmaya değer görüldü. Yunus Emre Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerimizin hazırladığı ’Metali Algılayan Bot’ Projesi de bu 48 proje ile birlikte finalde görücüye çıktı. Değişik ülkelerin öğretim üyelerinden oluşan 7 kişilik jüri 2 gün süren değerlendirmeleri sonucunda tasarımız dalında 2. kabul ederek gümüş madalya ile ödüllendirdi.

kaynak: afyonhaber
__________________
Kod:
BEŞİKTAŞLI OLUNMAZ,BEŞİKTAŞLI DOĞULUR 
tyfree Ofline   Alıntı ile Cevapla