Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-04-2009, 15:04   #34
shawnodese

shawnodese - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
karakanat´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel bir tespit, özellikle Serdar Özkanlı bölüme kadar katılıyorum. Ancak Yusufu ayrı bir yere koymak lazım, her fırsatta çalım deneyip atamamak var, bir de her fırsatta çalım deneyip o çalımları atıp sonuca gitmek var. Beşiktaş son şampiyonluğunu da Sergenin, Tümerin çalımlarıyla almıştır. Keza günümüzün yükselen yıldızları, avrupada piyasa yapmış Arda Turan, Özer Hurmacı gibi isimler de bu ekolün yeni temsilcileri.

O bakımdan ben Ermanın yaptığı gibi "Yusuf o çalımları başka yerde atamaz, avrupada attırmazlar, vs." tipi yorumlara hiç katılmıyorum. İmkan bulduğum her maç Messiyi izliyorum, o da maç içinde bir kaç kez peşpeşe 3-4 kişi geçiyor. Geçtiği adamlar da la liga, epl, bundesliga savunmacıları. Demek ki yapabilen yapıyor. Yusuf da şu an itibariyle türkiyedeki en "yapabilen" adam.
Genel bir değerlendirme yaptım. Çalım atmaya karşı değilim. Gerektiğinde çalımda atılır, atılmalıdır da ama sadece 3 kişiyi çalımlamış diye bir oyuncunun bu kadar abartılmasına karşıyım.
Arda Turan'ın da Özer Hurmacının'da temel özellikleri bazı hareketleri seri yapmaları sonucunda adam eksiltmeleri, top hakimiyetleri ve teknikleri.
Messi ise farklı tip bir oyuncu. Hızlı ve seri. Messiyi Messi yapan değerlerin başında çok çabuk ve seri bir biçimde hareketleri yapabilmesi ve hızlı olması geliyor.
Yusuf iyi bir oyuncu, teknik bir oyuncu ama seri değil. Oyunun geniş göremiyor. O yüzden de rakipelr yorgunken oyuna girerse daha iyi olacaktır. İlk 11 de başladığı maçlarda diri savunmalara karşı Yusuf a yazık olur. Yukarıda bahsedilen oyuncuların hepsi seri, hızlı düşünen ve hızlı hareket eden oyuncular. Günümüzde öne çıkan ise serilik, dayanıklılık ve hız.
shawnodese Ofline   Alıntı ile Cevapla