Alıntı:
karakanat´isimli üyeden Alıntı
Güzel bir tespit, özellikle Serdar Özkanlı bölüme kadar katılıyorum. Ancak Yusufu ayrı bir yere koymak lazım, her fırsatta çalım deneyip atamamak var, bir de her fırsatta çalım deneyip o çalımları atıp sonuca gitmek var. Beşiktaş son şampiyonluğunu da Sergenin, Tümerin çalımlarıyla almıştır. Keza günümüzün yükselen yıldızları, avrupada piyasa yapmış Arda Turan, Özer Hurmacı gibi isimler de bu ekolün yeni temsilcileri.
O bakımdan ben Ermanın yaptığı gibi "Yusuf o çalımları başka yerde atamaz, avrupada attırmazlar, vs." tipi yorumlara hiç katılmıyorum. İmkan bulduğum her maç Messiyi izliyorum, o da maç içinde bir kaç kez peşpeşe 3-4 kişi geçiyor. Geçtiği adamlar da la liga, epl, bundesliga savunmacıları. Demek ki yapabilen yapıyor. Yusuf da şu an itibariyle türkiyedeki en "yapabilen" adam. |
yusuf'un verim dakikası sınırlı bir oyuncu olduğunu kabul etmek gerekir sanırım, aslında bu tip oyuncularla alakalı yorumlarım genel anlamda shawnodese'ye çok yakın, dolayısıyla fazla geniş alm ak istemem ama "100. yıl şampiyonluğumuzu sergen ve tümer'in katkıları kazandırdı" tespitine ne yazık ki katılamayacağım, o kadronun üzerinde yaklaşık 6 yıl geçti ama şu anda bile bir çırpıda sayabiliriz hepimiz o oyuncuları: cordoba-ronaldo-zago-a.yıldırım-k.dobra-havutçu-guinti-üzülmez-pancu-s.yalçın-i.mansız...bir çırpıda 6 yıl önceki kadroyu sayabilmek öyle kolay değildir ama bizim için kolay, bu da o yılki şampiyonluğun kadronun başarısı olduğunu gösterir, her bir adamın özellikleri için ayrı ayrı yorum yapsanız sayfalar alır, bence türk futbol tarihinin en iyi 1. veya 2. kadrosudur bu oluşum, o anki takım organizasyonlarını hala göremiyoruz türk futbolunda, sergen-tümer-yusuf tarzı oyuncular tek başına maç kazandırabilirler ama şampiyonluk zor, çok iyi bir kadro içerisinde sergen yeteneklerini çok iyi sergileyebiliyordu, o dönem bile her maç tam katkı yaptığını söyleyemeyiz, yani o yılki kadroya haksızlık yapmamak gerekir bence deyip çıkayım işin içinden...