Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-04-2009, 21:23   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş 'Varım' diyor

Eskişehir Atatürk Stadı'na gittiğimde 27 sene öncesi, film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti. O tarihte görevim gereği saha içerisindeydim. O maçın da dünküne benzer yanları vardı. Beşiktaş kazandığında şampiyonluğunu ilan edecek, Eskişehirspor ligden düşecekti. Mücadele olaylar sebebiyle hakem Talat Tokat tarafından Siyah-Beyazlı takım lehine tatil edilmişti. Dün de 3 puan Kartal'ın şampiyonluğa uçuşu için 'devam', Kırmızı-Siyahlılar için sıkıntı anlamındaydı. Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, kadro sürprizlerinin yenisini yapmış, İbrahim Üzülmez, Yusuf Şimşek ve Bobo'yu kulübeye çekmişti. Bu oyuncuların sakatlıkları olmadığını düşünürsek Fenerbahçe maçı öncesi dinlendirildikleri akla geliyordu.
Eskişehir'de sakatlıklardan ve kart cezalarından ötürü önemli eksikler vardı. Batuhan ve Emre Özkan kiralık verilirlerken yapılan anlaşma gereği bu maçta oynatılmadılar. Bu anlayış, günümüzün şartlarının onlarca yıl öncesinde bile yadırganıyordu. Holosko'nun tek forvet olarak oynatılmasının verimsizliğini Mustafa Denizli ikinci yarıya başlarken ancak anladı ve Bobo'yu oyuna aldı. Diğer bir değişiklik ise dün hiçbir varlık göstermeyen, ayakta durmakta zorlanan Serdar Özkan'ın yerini İbrahim Üzülmez'e bırakmasıydı. Şimdi diziliş klasik haline dönüşmüştü.
Defans blokunun kalelerinin ilerisinde kademelenmesi, oyunu rakip sahada oynamayı beraberinde getirdi. İlk 30 dakikadaki kontrollü anlayış, topun Beşiktaş'ta daha fazla süre kalmasını sağlasa da skora yansıma anlamında başarılı olamadı. Dün gene organize olamayan bir 11 vardı. Bu oyun anlayışı, geçmiş maçlarda 70'ten sonra atılan goller ve kazanılan maçlar sebebiyle pek gündeme getirilmedi.
Taraftarlar dün gene sıkıntılar içerisinde bir maç izlediler. Seyrek rakip ataklarda Youla kendine çalışmayıp arkadaşlarına final toplarını kazandırabilseydi, baskı altında oynarlarken gole kavuşabilirlerdi. 67'de çabuk oynayarak rakip alanda çoğalmak Kartal'ın gole kavuşmasını sağladı. Dağılan rakip defansın arasından ayağına gelen topu rahat pozisyonda Bobo filelere bırakmakta zorlanmadı. Tello ile değişen Yusuf Şimşek ikinci golün hazırlayıcısı olarak çok önemli işler yaptı. Rakip defansın sağ kanadını adeta dağıtarak Holosko'ya attırdığı gol, her haliyle süperdi.
Siyah-Beyazlı takım gene yapacağını yapmış ve son 20 dakikada maçı koparmıştı. Anlaşılan şampiyonluk düğümü, zirvedeki iki takımın maçlarının sonucu çözülecek.

Atıf Keçeci
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla