Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-04-2009, 10:50   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yusuf : Dünyaya Çalım Atarım

Click the image to open in full size.

"Türkiye'de sondönemde (yabancılar dahil) benim gibi çalım atan oyuncu yok. Yeteneğim Allah vergisi. Şu ana kadar karşıma çalım atamadığım kimse çıkmadı. O pozisyon sonrası Doğa’nın morali bozuldu”

Türkiye, Yusuf Şimşek’in Eskişehir maçında Doğa’ya attığı üst üste 3 çalımı, Serdar’ı geçmesini ve sonra Holosko’ya gol attırdığı pozisyonu konuşuyor. Pozisyonu değil daha doğrusu olayın kahramanı 34’lük Yusuf Şimşek’i konuşuyor.

Biz de HABERTÜRK olarak Yusuf’u konuşturduk. Devre arası Beşiktaş’a alındığında bazı kesimlerin “O yaştaki bir oyuncu alınır mı? O kadar para verilir mi?” dediği Yusuf Şimşek, futboluyla ve takıma katkısıyla bu eleştirileri kısa sürede çürüttü. Ve söz Koca Yusuf’ta...

‘MÜTEVAZI OLAMAYACAĞIM’

“Yeteneğimkonusunda mütevazı olamayacağım. Şu bir gerçek ki Türkiye’de son dönemde benim gibi çalım atan oyuncu yok. Bu yabancılar için de geçerli. Bu benim Allah vergisi yeteneğim. Herkes böyle kabul ediyor. O anda karşıma Doğa çıktı, durduramadı, sonucunda böyle bir pozisyon yaşandı. Doğa’nın da ister istemez morali bozuldu. Kendime öyle güveniyorumki, yeryüzünde çalım atamayacağıminsan yok. Şu ana kadar da çıkmadı zaten.”

‘ÇOK KOLAY OLDU’

Yusuf, Eskişehirmaçında alınan galibiyeti ve şampiyonluk şanslarını da değerlendirdi:
“Eskişehirmaçı beklenilenden daha kolay oldu. Gerçi goller son dakikalarda geldi ama rakibin gücü
tükendi. Ancak ilk yarı atamadıkları 3 gol vardı. Onlar gol olsa işimiz bu kadar kolay olmazdı. AmacımBeşiktaş’ta çifte kupa kaldırmak.

Ersun Yanal’a göre: Genetik

Devre arası Trabzon’un kapasından dönen ve Beşiktaş’ın son anda imza attırdığı Yusuf yeteneği hakkında Ersun Yanal ile arasında geçen diyaloğu anlattı: “Ersun hocam da benim çalımlarıma hayrandı. Kendisi bana ‘Senin bu
çalımların genetik kardeşim’ diyordu. Trabzonspor’a gitmediğim için tabii ki üzüldü ama kader beni Beşiktaş’a getirdi. Hocama göre genetik ama ne tesadüftür ki, ailede tek futbolcu benim (gülüyor).”

"Dua etsin kartım vardı"

Yusuf’tan üst üste 3 çalım yiyen Eskişehirsporlu Doğa “Eğer sarı kartım olmasaydı, Yusuf ağabeyi kesin düşürürdüm” dedi.

Yusuf Şimşek attığı çalımlarla Eskişehirsporlu Doğa da yediği çalımlarla spor kamuoyunun gündemine geldi. Kimse Doğa’nın yerinde olmayı istemezdi belki ama o haklı sebebini HABERTÜRK’e anlattı:
“Beşiktaş karşısında çok koşmak ve mücadele etmek zorunda kaldık. O pozisyonda 1-0 yenik durumdaydık. Top Yusuf ağabeye geldiğinde bir an önce topu kazanmak ve atak gerçekleştirmek istedim.

Risk alıp topu kazanmaya çalıştım, aslında geri gidebilir ve çizgiyi kapatabilirdim ama yorgunluk ve yenik olmamızdan dolayı acele ettim. Haliyle üst üste Yusuf ağabeyden çalım yedim. Maçın başında sarı kartım vardı, düşürsem kırmızı görecektim. Yenik olmasaydık, skor 0-0 olsaydı, hiç düşünmeden Yusuf ağabeyi düşürürdüm. Türkiye’de Yusuf Şimşek’ten başka kimseden böyle çalım yemem. Bu da bana bir ders oldu.”

GAZETE HABERTÜRK TELE RÖPORTAJ / KARTAL YİĞİT
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla