Alıntı:
xenb´isimli üyeden Alıntı
Herşeyden önce ön liberonun tanımıyla başlamak lazım duruma bakabilmek için bence
" Ön libero, günümüz futbolunda defans ağırlıklı oynayan orta saha oyuncuları için kullanılan terimdir. Ön libero, defansın önünde görev alarak rakibin hücum varyasyonlarına önde basma, pozisyon bozma görevini üstlenir. Bir süpürge gibi vazife görerek, rakip takımın ataklarına engel olmakla yükümlüdür." Yani kalkıp cisseden delgado veya bi yusuf gibi araya oynamasını beklemek çok saçma çünkü öncelikli durumlarda işi top kesmek, ve top kazanıp en yakındakine kazandırmak yani hücumu lehine çevirmek.He tabiki ara sıra ara paslar atmazlarmı tabiki atarlar ama bence cisse bu kadarda eleştirilecek bir adam değil. Kaldı ki cisse değilde uğur oynadığı zaman ernstin yanında daha farklı oluyor herkes farkediyordur bunu. Tek dileğim Cisse gittiği zaman umarım onu çok aramayız önümüzdeki senelerde.Çünkü işini yapan bir adam olarak görüyorum ben onu. |
arkadaşım kusura bakma ama ben sana kesinlikle katılmıyorum. iyi topçu yaptığı işte iyi olan değerli vazgeçilmez topçu mevkisinin yanında extra işler yapandır. cisse önliberodur top kapar işini yapar bu tarz adam bulmak zor değildir her klup bulabilir eskişehirden hacettepeye kadar.büyük klubü onlardan ayıran daha vasıflı yetenekli adamlar bulmaktır.
bugün fenerbahçeliler hala aurelio diye ağlıyor. aurellio hem top kapar hem goller atar hem takımı ileri taşır.
yıllardır bir gunti bulamadık onu zor bulunur yapan vazgeçilmezlerden biri olarak görülmesini sağlayan hem top kapması hem deli bir tekniğe sahip olmasıdır.attığı paslar bakımından oyunu açması bakımından o benim için efsanedir. amaralda top kapıyordu ki ben amaralı beğenirdim o bile yetersiz görüldü cisse amaraldan daha vasat bi adam.cisse giderde josico yada maldonado yada inamoto gelirse arkasından ah cisse diye ağlarız elbet ama asıl düşünülmesi gereken giden adamdan daha iyisini almaktır. cisse yetersizdir daha iyisi alınmalır