Alıntı:
sportif´isimli üyeden Alıntı
İyi bir sezon geçiren oyuncuların fiyatları 2'ye, 3'e katlandığından bu maliyetleri karşılamak mümkün olmuyor ve kadro her sene değişiyor. |
olayın özeti bu zaten, önemli kadrolar kurabilirsiniz ama bunun ömrü maksimum 1-2 yıllık olur, daha fazlası için ortaya kaynak problemi çıkıyor, bu da ancak dev sponsorluk anlaşmalarıyla olur, hatta kökten çözüm birleşmeyle, ben bu konuda efes pilsen'le kısa vade içerisinde bir birleşme olacağını düşünüyorum, hatta bunu kaçınılmaz bir gereklilik olarak ortaya koyuyorum, efes pilsen başkanı aynı zamanda iyi bir beşiktaşlı olan tuncay özilhan'ın ilerleyen dönemlerde böyle bir planı olduğu biliniyor, birinin taraftar problemi var diğerinin maddi, bjk'nin gelirlerinin hemen hemen tamamı futbol kaynaklı yerlerden geliyor ama harcaması her dala, olmaz, böyle bir yol zaten mümkün değil, burada fb'yi model alabiliriz, alabilirden öte almalıyız, basketbolda ülker'le birleştiler, voleybolda ismine acıbadem'i eklediler, diğer dallarda da aynı şekilde ev başarılı da oluyorlar, futbol dışındaki branşlarda bu kaçınılmaz bir gerçek...bu konuya gelince de fazla üstünde durmaya gerek yok, eğer böyle değerli bir antrenör'ü takımın başına getirmek isterseniz adam çıkar ve şunu sorar:transfere ne kadar ayırdınız, ben şu şu adamları isterim, yani öyle antrenörü almakla iş bitmez, zaten bu iyi transferleri yapacak bütçeye sahip olsaydık ergin ataman gitmezdi, dolayısıyla diğer oyuncular gitmezdi, bunlar hep birbirine bağlantılı, basketbolda iyi bir antrenör iyi oyuncuları getireceğinin teminatıdır bir bakıma, bu yüzden bu tür antrenörleri alabilirsiniz, ergin ataman örneğinde olduğu gibi, takımın başına geldi ve bir dizi oyuncuyu 1 sezonluğuna ikna ederek getirdi, ama sadece 1 sezonluğuna, peki daha sonrası, işte orası karanlık, daha sonrasında yukarıdaki yazdıklarım devreye girer, kulüp yönetimi de böyle birşeydir sanırım, şu anda futbol takımı olarak ezeli rakiplerimizden önde olduğumuz için direkt olarak yönetimin de susması nedeniyle onları başarılı görebiliriz ama bjk sadece futboldan ibaret değildir, o yüzden bjk yönetimi de hala başarısızdır benim gözümde, futbolda çift kupa alsak da, bunlar unutulmamalı ve gerekli eleştiriler her zaman yapılmalı...