Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-04-2009, 01:23   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Manu 1 - 0 Arsenal

Şampiyonlar Ligi'nde harika bir mücadele! Devler Ligi'nde oynanan yarı final ilk maçında, İngiltere'nin iki güzide ekibi, Manchester United ile Arsenal, 'Hayaller Tiyatrosu' Old Trafford'da kozlarını paylaşırken, maçta gülen taraf 1-0'lık skorla Manchester United oldu. 'Kırmızı Şeytanlar'ı galibiyete taşıyan gol, maçın 17. dakikada John O'Shea'den geldi.
İki takımın da amansız mücadelesine sahne olan maçta, Manchester United'ta Cristiano Ronaldo'nun 30 metreden bir şutu direkten dönerken, Arsenal kalecisi Manuel Almunia, yaptığı kurtarışlarla gecenin kahramanı oldu.
Manchester United'ın bu karşılaşmayı 1-0 kazanmasıyla birlikte, Arsenal, tarihinde ilk kez bir yarı final eşleşmesinde ilk maçı kaybetti. Arsenal daha önce Avrupa'da oynadığı yarı final eşleşmelerinde hiç kaybetmemişti.
Premier Lig'de de mücadele eden iki takımın bu sezonki lig maçında ise gülen taraf, Emirates Stadyumu'nda 2-1'lik skorla Arsenal olmuştu. Öte yandan Manchester United, bu skorla Arsenal'e karşı kendi sahasında oynadığı maçlarda üstüste üçüncü galibiyetini elde etti.
Bu sonucun ardından Manchester United, iki takım arasında 5 Mayıs'ta oynanacak olan rövanş maçı öncesi skor avantajını elde eden taraf oldu.
ALMUNIA DİRENDİ AMA...
Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk maçında, Manchester United ile Arsenal'i Old Trafford'da buluşturan mücadele, ev sahibi Manchester United'ın baskılı futboluyla başladı. Rakibi karşısında maçın başından itibaren üstünlüğünü kuran 'Kırmızı Şeytanlar', yaptığı üstüste ataklarla Arsenal kalesine gelirken, Londra temsilcisinde kaleci Almunia'nın çabaları büyük taktir topladı. İspanyol kaleci, henüz 2. dakikada Wayne Rooney'nin net bir gol pozisyonunu kurtarırken, 16.dakikada yaptğı kurtarışla da ağızları açık bıraktı. Bu dakikada sağ kulvardan gelişen Manchester United atağında O'Shea'nın ortasında Tevez'in kaleye 1 metre mesafeden şutunu mükemmel çıkaran Almunia, 1 dakika sonra yıkıldı. Kazanılan kornerde O'Shea'nın golüne engel olamayan Arsenal, maçın 17. dakikasında 1-0 mağlup duruma düştü.
Click the image to open in full size.
Ev sahibi Manchester United, bulduğu golün ardından hız kesmezken, Arsenal sakin futbolunu sürdürdü. 'Kırmızı Şeytanlar', ilk yarının kalan bölümlerinde rakio kaleye ikinci gol için yüklenirken, kaleci Almunia'yı geçemedi. Almunia, özellikle 29. dakikada Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun iki güzel şutunu harika çıkardı. İlk yarıda başka gol gelmeyince, devre arasına 1-0'lık skorla üstün giren taraf, Manchester United oldu.
MANCHESTER UNITED'IN BÜYÜK BASKISI...
Devler Ligi'nde oynanan yarı final ilk maçında sahasında Arsenal karşısında ilk 45 dakikayı 1-0 önde tamamlayan Manchester United, ikinci 45 dakikada da tempolu ve baskılı futbolundan vazgeçmedi. Rooney, Ronaldo ve Tevez gibi etkili hücum oyuncularıyla rakip kalede ikinci golü arayan Manchester United, istediklerinde başarılı olamadı. 'Kırmızı Şeytanlar'da Cristiano Ronaldo'nun 69. dakikada kaleye 30 metre mesafeden çektiği nefis şut, üst direkte patlarken; teknik direktör Sir Alex Ferguson, son 20 dakikalık dilimde Berbatov ve Giggs'e oyunda şans tanıyarak hücum hattında çeşitlililik yaratmak istedi.
'Kırmızı Şeytanlar' özellikle Giggs'in girmesinden sonra oyunun temposunu iyice yükseltirken, rakip kaledeki tüm gol çabalarında başarısız oldu. 800. maçına çıkan Giggs, 80. dakikada ağları da sarsmayı başarırken, bu gol ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı. Konuk takım Arsenal'de de teknik direktör Arsene Wenger, oyunun son bölümlerinde Nicklas Bendtner ve Eduardo gibi isimlere şans tanırken, iki takım da gol bulamadı ve mücadeleyi kazanan taraf, 1-0'lık skorla Manchester United oldu.
Takımların maça başlayan ilk 11'leri şöyle:
Arsenal: 1-Manuel Almunia; 3-Bacary Sagna, 5-Kolo Toure, 18-Mikael Silvestre, 40-Kieran Gibbs; 2-Abou Diaby, 17-Alex Song; 14-Theo Walcott, 4-Cesc Fabregas, 8-Samir Nasri; 25-Emmanuel Adebayor.
Manchester United: 1-Edwin van der Sar; 22-John O'Shea, 5-Rio Ferdinand, 15-Nemanja Vidic, 3-Patrice Evra; 24-Darren Fletcher, 16-Michael Carrick, 8-Anderson; 7-Cristiano Ronaldo, 32-Carlos Tevez, 10-Wayne Rooney.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla