Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-04-2009, 15:33   #1
ibrahm
ηαğмαℓυρ тєк şαмριуση
 
ibrahm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Eto'o'nun korkulu rüyası!

Şampiyonluğa koşan Barcelona adına bu sezon 27 gole imza atan Kamerunlu yıldız Samuel Eto'o'nun "Golden Foot Ödülü" için çok ciddi bir rakibi var! Salzburg forması giyen Marc Janko, müthiş bir istatistik tuttururken, tek sıkıntısı ise Avusturya Ligi'nin katsayısının düşük olması!

Click the image to open in full size.

Avusturya Birinci Ligi ekiplerinden Red Bull Salzburg takımında forma giyen 25 yaşındaki Marc Janko, Barcelona'nın Kamerunlu yıldızı Samuel Eto'o'ya rakip oldu. Janko, bu yılki Golden Boot (Altın Ayakkabı) Ödülü için Samuel Eto'o'yla yarışıyor. Avrupa'nın yıl içerisindeki en golcü ismine verilen bu prestijli ödül için en güçlü iki aday Samuel Eto'o ve Mar Janko.

Janko 27 lig maçında attığı 35 golle Avrupa'da bu sezon adından sıkça söz ettirirken takımı Salzburg'un da 7 puan farkla ligde lider durumda bulunmasını sağladı. Ancak Janko'nun Altın Ayakkabı'dan önce başka bir hedefi var. Avusturyalı golcü, "Lig şampiyonluğu için büyük bir mücadele veriyoruz. Benim ana hedefim de takımımın şampiyon olmasını sağlamak. Bundan sonra Altın Ayakkabı Ödülü'nü ve Avusturya Ligi gol rekorunu (41) kırmayı düşünebilirim" diyerek mütevazı bir açıklama yapıyor.

La liga ve Şampiyonlar Ligi'nde fırtına gibi esen Barcelona'nın başarısındaki kilit oyunculardan biri olan Samuel Eto'o ise bu sezon ligde 27 kez fileleri havalandırdı.

Eto'o şu anda Avrupa Sport Magazine Group (ESM) tarafından organize edilen Altın Ayakkabı Ödülleri sıralamasında ilk sırada bulunuyor. Çünkü, ödül verilirken liglerin zorluk dereceleri dikkate alınıyor ve İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa'da her gol başına 2 puan verilirken, diğer Avrupa liglerinde ise 1,5 puan veriliyor. Bu durumda gol sayısı daha az olmasına karşın Samuel Eto'o, 54 puanla lider durumda bulunurken, gol sayısı daha fazla olmasına karşın Janko 52.5 puanla ikinci sırada bulunuyor.

Eto'o, bu sezon 30 golü bulması halinde ise 1996/1997 sezonunda Ronaldo'nun 34 golle gol kralı olduğu dönemden beri bir sezonda 30 gol başarını aşan ilk futbolcu olacak. Eto'o da tıpkı Janko gibi mütevazı açıklamalarda bulunarak, "Önce şampiyonluğu Real Madrid'den almak istiyoruz. Diğerleri daha sonra gelecek" dedi.
__________________
Click the image to open in full size.

...::Prison Break Fan Club::...
ibrahm Ofline   Alıntı ile Cevapla