Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-05-2009, 03:04   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mardinde Katliam !

Mardin'de düğünde katliam: 45 ölü
Mardin'in Bilge Köyü'nde akşam saatlerinde bir düğüne maskeli kişilerin düzenlediği silahlı saldırıda 45 kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerin çoğu çocuk ve kadın.

Click the image to open in full size.

MARDİN - Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge Köyü'nde yapılan düğün akşam saatlerinde kana bulandı.

32 haneli köyün tamamı aynı aileden ve Çelebi soyadını taşıyor. Köyde yaşayanlar kadınlı erkekli köyün eski muhtarı Cemil Çelebi'nin kızının düğünü iki ayrı evde toplandı.

Görgü tanıkları, saat 21.00 sıralarında köy imamının telkini üzerine düğüne gelenler evde namaz kılmaya başladı. Bu sırada, silahlı 5-6 kişilik maskeli bir grup, iki eve uzun namlulu otomatik silahlar ve el bombalarıyla saldırdı.

Yaklaşık 15 dakika süren saldırı, köydeki korucu erkeklerin görevde olduğu sırada gerçekleşti.

Silah seslerinin duyulmasıyla köy çevresindeki nöbet tutan korucular, 3 ayrı noktadan saldırganlara karşılık verdi. Köyde gökyüzünün toz bulutuyla kaplı olmasından yararlanan saldırganlar kaçarak izlerini kaybettirdi.

BİR ODAYA TOPLAYIP ATEŞ ETTİLER
19 yaşındaki bir genç kız, düğüne katılanların bir odaya toplandığını ve üzerlerine ateş edildiğini söyledi. Genç kız, kendisinin yan odaya kaçarak kurtulmayı başardığını ifade etti.

Mardin Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen, saldırıda 41 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bu açıklamadan kısa süre sonra İçişleri Bakanlığı ölü sayısının 45 olduğunu duyurdu.

Saldırıda yaşamını yitiren 18 kişinin cesedi Mardin Devlet Hastanesi'ne getirildi.

KİMLİKLER BELİRLENİYOR
Saldırıda ölen 45 kişiden 11'inin kimliği belirlendi.

Kimliği tespit edilen 11 kişinin isimleri şöyle:

Köy Muhtarı Hamit Çelebi, eski köy muhtarı Cemil Çelebi ile Yıldız, Mehmet Salih, Ali, Şükran, Arife, Mehdi, Veysi, Salih ve Emine Çelebi.

Saldırıda 20 kadar kişinin de yaralandığı bildirildi. Yaralılar Mardin ve çevre ilçelerdeki hastanelere ambulans ve otomobillerle taşındı. Köye gelen 8 ambulans yaklaşık 15 dakika sonra çıkış yaptı.

Mardin Devlet Hastanesi'nde görevli tüm doktorlar acil olarak hastaneye çağrılırken, çok sayıda kişi de kan vermek için hastaneye geldi.

Durumu ağır olan yaralılar Diyarbakır'daki hastanelere götürüldü. Saldırıda ağır yaralanan 3 yaşındaki Medine Çelebi ve 16 yaşındaki Hediye Çelebi Diyarbakır'a getirilerek Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

ÖLENLERİN ÇOĞU KADIN VE ÇOCUK
Ölen ve yaralananların çoğunluğunun kadın ve çocuklar olduğu belirtiliyor. 32 haneli köydeki erkeklerin tamamının koruculukla geçimini sağladığı öğrenildi.

Düğünü yapılan gelin ve damatın sağlık durumlarıyla ilgili bir bilgi bulunmuyor.

KÖYE GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI
Köye sağlık ekipleri ve askeri yetkililer dışında kimsenin girişine izin verilmiyor. Köye yüzlerce asker sevk edildi ve güvenlik güçleri, köyde ve hastanelerin çevresinde yeni olay yaşanmaması için geniş çaplı önlem aldı ve operasyon başlatıldı.

GÖRÜŞ MESAFESİ 10 METRE
Bölgede Suriye üzerinden gelen toz bulutunun görüş mesafesini azaltması nedeniyle köye ulaşım güçlükle sağlanıyor. Güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri de toz bulutundan etkileniyor.

Çöl fırtınasına karşı polislere ve gazetecilere toz maskesi dağıtıldı. Fırtınadan dolayı görüş alanı 10 metrenin altına düştü.

HUSUMET İHTİMALİ AĞIRLIK KAZANIYOR
Saldırının kimler tarafından gerçekleştirildiği henüz bilinmiyor. Mardin Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen, olayın terör saldırısı ile ilgisinin bulunmadığı yönünde açıklama yaptı. Saldırının husumet nedeniyle gerçekleştirildiği ihtimali ağırlık kazanıyor.

Click the image to open in full size.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
Saldırıyla ilgili bililerin netleşmeye başlamasıyla İçişleri Bakanlığı'nda kriz masası oluşturuldu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, sabah erken saatlerde Tarım ve Köy İşleri Mehmet Mehdi Eker, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Mardin milletvekilleriyle birlikte silahlı saldırının gerçekleştiği köye gidecek.

SALDIRI DÜNYAYA FLAŞ HABER OLARAK DUYURULDU
Mardin'deki saldırıyı uluslararası haber ajansları AP, Reuters ve AFP flaş haber olarak duyurdu.

BİLGE KÖYÜ 7 ÇEŞMESİYLE ÜNLÜ MESİRE ALANI
Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı 32 haneli Bilge köyü, 7 çeşmesiyle ünlü bir mesire alanı olarak biliniyor. Vadinin başında kurulu bulunan Bilge köyüne, özellikle hafta sonları Mardin ve civar yerlerden gelen vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +

Konu SahEmre tarafından (05-05-2009 Saat 03:05 ) değiştirilmiştir..
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla