Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-05-2009, 03:04   #2
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Atalay: İlk tespitlere göre terör saldırısı değil
İçişleri Bakanı Atalay, Mardin'de 45 kişinin öldüğü düğün saldırısıyla ilgili "Yapılan ilk tespitler ve değerlendirmelere sonucu, olayın bir terör saldırısı olmadığı yönünde bir görüş oluştu" dedi.
ntvmsnbc ve Ajanslar
Güncelleme: 03:05 TSİ 05 Mayıs. 2009 Salı

ANKARA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki silahlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

"Bu acı olayda, 45 vatandaşımız hayatını kaybetti" diyen Atalay, Başbakan Erdoğan'ın olayı yakından takip ettiğini ve sürekli bilgi notu aldığını söyledi.

Bakan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapılan ilk tespitler ve değerlendirmelere sonucu, olayın bir terör saldırısı olmadığı yönünde bir görüş oluştu. Ama tabi Cumhuriyet Savcılığımız olayla ilgili çok yönlü soruşturmayı şu anda yürütüyor. Ama biraz önce ifade ettiğim gibi terör olayı olmadığı yönünde kuvvetli bir kanaat oluştu.

Olayın araştırması devam ettiği için diğer yönüyle ilgili şu anda fazla bir şey söyleyemiyoruz. Geçmiş olsun diyorum. Tabi ölen vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, bu üzücü bir olay. Olayı şiddetle kınıyorum. Çok sayıda masum vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti."

Olayın henüz sıcak olduğunu ve bütün boyutlarıyla araştırıldığını vurgulayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, güvenlik birimlerinin köy ve çevresinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Bakan Atalay, sabah erken saatlerde, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Mardin milletvekilleriyle birlikte olay yerine gideceğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hem orada incelemelerde bulunacağız hem vatandaşlarımızın acılarını paylaşacağız, taziye görevimizi yapacağız. Hükümet olarak yapmamız gereken bir şey varsa onları yapmaya çalışacağız. Tekrar geçmiş olsun diliyorum, vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyorum."
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla