Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-05-2009, 19:25   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Domuz Gribi Nedir ?

Domuz gribi bi anda çıktı geldi, insanları bir korku saldı, şimdi bi durgunlanma yaşanıyor, fakat tehlike geçtimi, tehlike ne kadar büyük bir tehlike ve şuanda hastalık nasıl seyrediyor son gelişmeler ne biraz bahsedelim..
Domuz gribi çıktığından itibaren yaklaşık 300 kişinin canını aldı, meksikada hayat durdu ve domuz gribi büyük ölçüde korku salıyor.. Abd ‘ de birçok insan şüpheli olarak hastaneler başvuruyor ve 1 kişi öldüğü duyuruldu.
Ukraynada Alo Domuz gribi hattı açıldı. Şuana kadar 6-7 kişi şüpheli ihbarda bulundu fakat yapılan araştırmalarca kişilerde virüse rastlanmadı.
Domuz gribi adı nedeniyle domuz ve domuz ürünleri satışlarında %100 e varan düşüşler yaşandı ve Hastalığın isminin ticarete zarar vermesini engellemek amacıyla hastalığın evrensel adı H1N1 olarak değiştirildi.
Domuz gribi Barack Obama ‘ yıda tehtid etti.Beyaz sarayı korku saldı. Bir iki hafta önce tokalaştığı meksikalı biri bu virüsten ölünce başkan bir çeşit testlerden geçirildi ve temiz çıktı.
İzmire 23 nisan için gelen meksikalı çocuklar ve görüştükleri herkes tamamen araştırıldı ve denetimleri yapıldı, henüz türkiyede bir vakaya rastlanmadı.
Havaalanlarına termal kameralar yerleştirildi ve geçen insanların ısıları ölçülerek hastalığın ülkeden ülkeye geçmesi engellenmeye çalışılıyor, şuana kadar 200 e yakın yüksek ateşli yolcu tesbit edildi fakat normal grip oldukları belirlendi.
Türkiyedeki tüm domuz çiftlikleri karantinaya alındı ve denetimleri gerçekleştiriliyor.
Bazı uzmanlar hastalığın fazla tehlikeli olmadığını, her grip olanın ölüceği diye birşey olmadığını herkesin bilmesi gerektiğini ve bu kadar paniğin gereksiz olduğunu söylüyor olsada, meksikadaki ölümler korkutuyor..

Domuz Gribi Belirtileri

Domuz gribi belirtileri, henüz tam olarak tespit edilemedi, vakalar üzerinde incelemeler sürüyor fakat, en belirgin belirtileri sanırım yüksek ateş ve halsizlik olarak kaydedilmiş..
Yüksek ateş olma riski oldukça yüksek olacakki, birçok havaalanına termal kameralar koyulmuş ve geçen insanların ısıları kontrol altına alınıyor, böylece virüsün ülkeden ülkeye geçmesi bi nevi engelleniyor.
( DSÖ ) Dünya Sağlık Örgütü, Virüsün tehlike seviyesini, bugün itibari ile 4. seviyeden 5. seviyeye çekti ve buda demek oluyorki, virüs durdurulamaz bir hal almaya başladı ve gittikçe yayılıyor.
Daha önce yaptıkları açıklamada artık çok geç olduğunu belirtmişler ve geç kaldıklarını söylemişlerdi.

Domuz Gribi A/H1N1 Nedir

Domuz gribi ( A/H1N1 ) domuzlar arasında yaygın olan bir grip biçimidir. Domuz gribi A tipi bir grip virüsünün yol açtığı salgın, bulaşıcı bir hastalıktır. Domuz gribi mekisadan başlıyarak tüm dünyaya yayılmaya başlayan bir hastalıktır.
Normalde domuzlarda gözüken bu grip çeşidi, domuzdan insana ve insandan insana bulaşabiliyor, bulaşma yolu ise solunum olarak belirtiliyor.
Şuana kadar meksikada 100 e yakın ve abd’ de 20 ye yakın vakaya rastlanmış ve meksikada birçok kişi karantina altına alınmış.
Domuz gribi için domuzlarda kullanılan bir aşı mevcut fakat, insanlar için henüz bir aşı bulunmuyor ve insan bağışıklığının bu hastalığa karşı zayıf olduğu belirtiliyor.
Domuz eti yiyenlerin domuz gribi olması gibi bi durum söz konusu değildir, grip solunum yolu ile bulaşıyor, domuz gribi olmuş bir domuzun etini yeseniz bile böyle bir durum söz konusu değil.
Domuzlar üzerinden yaygın olan bu hastalık, değişiklik gösterebildiğinden dolayı tam olarak çözülemiyor ve bu hastalığın kuş gribi, insan gribi gibi grip çeşitlerinin karışıklığından oluşabileceği söyleniyor.
Dikkat : Dünya Sağlık Örgütü ( DSÖ) Bu virüsün çok tehlikeli olabileceğini ve heran çok hızlı birşekilde yayılabileceğini duyurdu, insanları tedbirli olması için uyardı !
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla