Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-05-2009, 13:40   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ve Kartal zirvede

İlk 30 dakika, futbol adına hiçbirimize hiçbir şey vermedi. İki takım da orta alanda durmadan top çevirdi. Bu paslaşmalar sonuca yönelik değildi. O nedenle de kaleciler rahattı. Oyun Holosko'nun golünden sonra hareketlendi. Delgado maçtaki tek olumlu işini yaptı, Holosko'yu golle buluşturdu.
Bu golden sonra Ankaraspor tüm hatlarıyla gol aramaya başladı. İşte burada hata yaptı. Arkasında büyük boş alanlar bıraktı. Özellikle de Yusuf gibi etkili bir oyuncuyu unuttu. Yusuf klas hareketlerle ne denli önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtladı. Bir şutu direkten döndü ayrıca Bobo'ya mükemmel gol pası attı. Bobo bunu değerlendiremedi. Ancak aynı Bobo son dakikalarda da olsa Beşiktaş'ı rahatlatan adam oldu.
Delgado ve Yusuf'un ilk on birde olmasını pek çok kimse garip karşıladı. Neden bunu yadırgıyorlar, doğrusu anlayamıyorum. Orta alanın dirençsiz düşmesinden söz ediliyor. Hiç ilgisi yok. Bir kere Yusuf sol kanatta oynuyor. Ayrıca orta alanın göbeğinde Ernst ve Cisse gibi iki kuvvetli adam var. Futbol yaratıcı oyuncularla güzelleşir. Ve sonuca da bu oyuncularla gidersiniz. Bu oyuncular sizi omuzlar, her ne kadar bekleneni veremeseler de sizi sırtlarında taşırlar.
Mustafa Denizli'nin ikinci yarıdaki Sivok-Gökhan Zan değişikliği çok doğruydu. Sarı kartlı Sivok ikinci sarı için kaşınıyordu. Mustafa hoca bu riski göze almadı. Gel gelelim Toraman-Zan ikilisi de birbirlerini kontrol edemiyorlar ve rakibe pozisyon veriyorlar. 51 ve 59. dakikalarda Rüştü iki mükemmel kurtarış yapmasaydı, Beşiktaş saçını başını yolardı.
Holosko kulübede oturmaz
Denizli, herhalde Holosko'yu kulübede oturttuğu günlere inanılmaz üzülüyordur. Bu oyuncu Beşiktaş'ı karşı kaleye çok kolay götürüyor. Müthiş çabuk ve süratli. Attığı golde de bu yeteneği ön plandaydı. Baki'yi zaman zaman çok güç durumlara düşürdü.
Cisse belki de Beşiktaş'taki en iyi oyunlarından birini oynadı. İlk müdahaleleri yaparak defansını rahatlattı. Merkezden ayrılmadı ve Ankaraspor'a o bölgede boş alan bırakmadı. Ernst de düşüş var. O ilk geldiği günlerdeki gibi değil. Yine çok koşuyor, çok mücadele veriyor ama eskisi gibi verimli olamıyor. Ondan beklenti çok fazla.
Toraman maçın kahramanıydı. Sadece attığı gol için bunu söylemiyorum. Hiç hatasız oynadı. Ankaraspor'un girdiği pozisyonlarda suçu yok. Delgado değişikliğini kabul ederim. Hiçbir şey oynamadı haklı olarak da kemendi yedi. Bence Yusuf oyunda kalmalıydı. Tello oynadığı kısa sürede bir attı, bir attırdı. Maçı bir anda noktaladı. Beşiktaş bir köşe başı maçını kazasız atlattı. Artık bu saatten sonra sadece skor önemli. Zaten Beşiktaş da bunun dışında başka bir şey düşünmedi ve sonunda zirveye yerleşti. Belli oluyor ki son 3 hafta daha da gergin geçecek.


Sanlı Sarıalioğlu
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla