Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-05-2009, 01:22   #9
karakanat
 
karakanat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Zaten diğer başlıkta Boboyu ayrıntılı değerlendirdik de bu maçtaki pozisyonlarda dikkat çeken tercihleri bile mental olarak Türkiye liginin ne kadar üzerinde olduğunu kanıtlamaya yeter.

1. İlk golünde solda elini kaldırıp top isteyen arkadaşı var, Bobo ona topu şişirip baskıdan, sorumluluktan kurtulabilir, ancak aynı futbol zekası tartışılamayacak olan Yusufun ilk golde yaptığı gibi kalecinin pozisyonundaki hatayı farkediyor, kimsenin beklemediğini yapıyor ve harika bir şutla golü buluyor. (şutun kalitesi bir yana orada bir forvet için (Delgado ve Telloyu bu yüzden ayırıyorum) o şutu çekme düşüncesi İlhan Mansız ve Pancudan beri pek göremediğimiz birşey.)

2. 2. golünde hava hakimiyeti zayıf diyenlere Bobonun cevabıydı, topu takip edişi, faulsüz yükselişi, topa vuruş şiddeti mükemmeldi.

2. Asistte dikkat edilirse Bobo pası Holoskodan aldığı esnada ceza yayının üzerinde bir Beşiktaşlı bomboş. Bobo rahatlıkla topu ona çıkartabilirdi, gene insiyatif alarak çok iyi bir teknikle topukla gelişine pası veriyor, Holosko topla en iyi yerde en müsait açıyla buluşup golü yapıyor.

Elbette kaçırdığı saç baş yolduran bir pozisyon daha var, orada da golü atamamasından ziyade pozisyonunu, dinamik paslaşmaları takip etme becerisini gözlemlemek lazım.

Velhasıl ben bu maçla alın size Bobo demiyorum, çünkü Bobo bu tarz bir oyuncu zaten, tecrübe kazandıkça da daha iyi olacak. Bobo ismini Yoginin kankasından almıyor Bobo, Brezilyanın efsanevi forvetlerinden Bobo' dan alıyor. Herkese vermiyorlar o nicki peynir ekmek gibi. Aynı Bobo nickini ancak bir başka efsane oyuncu, Cristian Vieri de kullanıyor. Bizim bazı taraftarlarımıza sorsan 5 milyon euro bonservis biçilen gençlerbirliğinin forveti x, hacettepenin sol açığı y kadar değeri yok o ayrı.
__________________
Click the image to open in full size.
karakanat Ofline   Alıntı ile Cevapla