Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-05-2009, 08:51   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
dalga geçiyor

Click the image to open in full size.


Hocanın seçimleri inanılmaz! Bu zafer Beşiktaş'ı şampiyon yapabilir. Daha önemlisi, F.Bahçe yönetimini de dağıtabilir.


* Takım kadrolarını gördüğünüzde saha içinde olmasına en çok şaşırdığınız isim ya da isimler kimdi?
Saha içinde olmasına şaşırdığım değil ama olmamasına şaşırdığım isim Semih'ti. Böylece daha maç başlamadan, bu kez kocaman bir zaman dilimini kaybedecek olan takımın F.Bahçe olacağı ortaya çıktı. Halbuki bunu hep Mustafa Denizli yapar; Click the image to open in full size.Beşiktaş ilk 45 dakikaları harcardı. Mustafa hoca yine çok sevdiği türde sürpriz bir kadro ve saha dizilişiyle çıkardı takımını sahaya. Ama bence Denizli bu tercihleriyle, Süper Lig'in futbol kalitesiyle resmen dalgasını geçiyor. "Öyle yaparım, böyle yaparım; ama ben bu maçı alırım" diyor; alıyor da!

* İki takımın kalecilerini nasıl buldunuz?
Belki Hakan Arıkan için çok fazla bir şey söylenmez. Esas Volkan Babacan'ın durumu tek kelimeydi feciydi! Maçın başında öyle bir gol yedi ki Yusuf'tan, moral olarak bitti. Maç içinde de birçok pozisyonda hatalıydı. Ama bire birde o kadar çok top kurtardı kı, farkın açılmasını da önledi.

* Beşiktaş ilk golü erken buldu sonra geri çekildi. İkinci yarıda ne oldu da fark geldi?
Golü erken buldu ama Bobo'yla öyle bir gol kaçırdı ki inanılmazdı. Hatta F.Bahçe'nin attığı beraberlik golü, Bobo'nun kaçırdığı o golün moral bozukluğundan geldi. Çünkü bu durum F.Bahçe'ye enerji verdi. Beşiktaş, oyunun hiçbir bölümünde mücadele gücünüden kaybetmedi. Bobo'nun ikinci gole erken gelseydi; ortaya çıkacak manzara F.Bahçe yönetimini dağıtırdı! Bu maç Beşiktaş'a kupa getirdi ama esas sonuçları F.Bahçe'de görülecek. Bu sonuç, F.Bahçe kulübünü "derinden" etkileyecek, kimsenin kuşkusu olmasın.

* Beşiktaş'ın sırtlayan isimler kimlerdi?
İki yıldır yırtınıp duruyorum; "Bobo, Süper Lig'in çıtasının üstünde bir futbolcu" diye. Bu maçı dikkatli seyredenler ne demek istediğimi anlamışlardır artık. Kaçırdığı goller önemli değil, önemli olan atılan gollerdeki katkısı ve maç boyunca yaptığı görev. Diğer adam da Yusuf'tu. Bir futbolcu düşünün ki, iki golü yoktan var etti. F.Bahçe'de bir tek Deivid iki kişilik oynadı, Beşiktaş'ta ise 5 adam iki kişilik oynayınca; fark ortaya çıktı!

* İki takımın lig ve kupa maçları arasındaki en önemli fark neydi?
Ligde F.Bahçe, çok paslı bir oyunla Beşiktaş'ı şaşırtmış ve üstünlük sağlamıştı. Ancak Mustafa hoca, F.Bahçe'nin paslı oyununun bir "başarı" değil, tam tersine "zayıf yanlarını saklayan parlak bir şal" olduğunu anlamış. Bu gerçek, kupa finalinde çırılçıplak ortaya çıktı. Bu kez F.Bahçe pas yaptıkça, oyundan düştü. Özellikle Beşiktaş ikinci yarıya da daha agresif başlayınca, F.Bahçe'nin ayağa top planı, giderek "çaresizlik" halini aldı.

* Kupayı hak eden mi kazandı?
Evet, hak eden kazandı. Bu zafer Beşiktaş'a inanılmaz bir motivasyon sağlar. Siyah-beyazlıların bu moralle, A.Gücü maçında puan kaybedeceğini sanmıyorum. Şampiyonluk şanslarını dün akşam bir kat daha arttırdılar.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla