Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-05-2009, 20:50   #5
pascaltekin
B3ŞİKT@ŞK
 
pascaltekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
SahEmre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar fiyatların pahalı olması konusundaki endişenize katılıyorum.

Ancak sözkonusu derbi maçlar olunca bir takım sorunlar gündeme geliyor. Ben bu konuyu çok düşündüm.

Öncelikle derbi maç sözkonusu olduğunda, üstelik bu maç şampiyonluk ile özdeşleştirilen bir maç ise ciddi anlamda karaborsacılık gündeme geliyor. Ve gerçekten bu sefer yine her zaman olduğu gibi biletler biletixte satışa çıkmasından itibaren 30-35 dk içerisinde tükenecektir.

Derbi biletlerinin satışa çıktığı anda internet biletix sitesininde kullanılmaz hale geldiğini unutmayın.

Diyelimki yeni açık bileti 30 ytl oldu. ve malum kişiler biletix kuyruklarına girerek 50 şer kişi 5er biletten 250 bilet aldılar ki bu sadece bir gişe için geçerli.

Bu kişiler bu 30 ytlye aldıkları biletleri bu maç için en az 120-130 ytl den aşağıya satmayacaklar.

Kulübün 30 ytlye sattığı biletin biletix payı, katkı payı, eğitime katkı, federasyon payı, bilmemne vergisi, gençlik spor bilmemnesi derken kulübe bir biletten 20 ytl ya kalır ya kalmaz. ancak bu bileti 30 ytlye alan şahıs bu biletten en az 100 ytl daha kar edicek.

İşte benim mantığıma göre karaborsacılar kazanacağına kulüp kazansın diyorum ben.

Sonuçta karaborsacıların elinde bilet kalmıyor hepsi en az 100-120 ytl de satılıyor ve bitiyor stadda doluyor.

Bilet fiyatının çok ucuz olmasıda onların işine geliyor böylece arklı kişileri sıraya sokarak farklı kimliklerle ve farklı kredi kartlarıyla yüzlerce bilet satın alıyorlar. Ve sonuçta bilet satışlarından altın payı bu insanlar alıyorlar.

Bir karaborsacının elinde 20 adet bilet olsa ve biletleri 30 ytl den almış olsa. 600 ytl bilete vermiş olur. bu biletler 100 ytlden satsa 2.000 ytl para kazanmış olur. 1.400 ytl kar etmiş olur. Oysaki 20 biletten kulübün karı 600 ytl bile olmuyor.

Bilet fiyatı pahalandıkça karaborsacının heveside karı da kırılıyor sonuçta bilet pastasından aslan payını karaborsacı değil kulüp alıyor.

Biraz bu konuları düşünün ona göre yorum yapın derim ben.

Ha bir de şöyle bir durum var. Ben sezon başı kombine kart aldım ve 400 ytl ödedim yeni açık için bu güne kadar 20 den fazla maç izledim ve şu an kombineme 250 ytl teklif edenler var.

Bence en ucuz bilet kombine bilet.

emre abı haklsınn dusuncelerının hepsıne katılıyorum ama bu kdar pahalı olmamalıı .. karaborsa dusen bıletlerı almasın ınsanlar yonetım kartal yuuvasında o gun alıs verıs yapana bı bılet versın o zman karaborsa en aza ınerrr
__________________
T3QİN
pascaltekin Ofline   Alıntı ile Cevapla