Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-05-2009, 21:14   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Gese 2-1 Gençlerbirliği

Turkcell Süper Lig'de 32. Hafta mücadelesinde Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Galatasaray evinde, Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup etti. Ali Sami Yen'de taraftarıyla uzun bir süreden sonra buluştuğu maçta sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren goller 62. dakikada Kewell ve 67. dakikada Barış Özbek'ten gelirken, G.Birliği'nin tek golü 90+2. dakikada Kahe'den geldi.

Bülent Korkmaz yönetiminde yine tek farklı bir galibiyet alan Galatasaray, Bursaspor ve Fenerbahçe'nin puan kaybetmesiyle Avrupa Kupaları'na katılma yolunda önemli bir adım atmış oldu.
Galatasaray bu galibiyetle puanını 58'e yükseltirken, Gençlerbirliği 38 puanla düşme potasının hemen üzerinde yer aldı.
KEWELL'DAN TEK DOKUNUŞ...
Galatasaray'ın Avustralyalı yıldızı Harry Kewell, takımını Gençlebirliği karşısında 62. dakikada 1-0'lık üstünlüğe taşıyan golü attı. Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında, Arda gerilerden bindiren Ayhan'ın önüne topu bıraktı. Ayhan bekletmeden yerden ceza sahasına ortasını yaptı, Kewell sağ ayağıyla plase bir vuruş yaptı, savunmaya da çarpan top ağlarla buluştu. 1-0.
ASİST KEWELL, GOL BARIŞ...
Galatasaray'ın ilk golünü atan Harry Kewell, 5 dakika sonra da Barış'ın attığı golün asistini yaptı. Arda ile başlayan sarı-kırmızılı takımın atağında, Lincoln ceza sahası içinde topla buluştu, yanında bekleyen Kewell'ın önüne topu bıraktı. Kewell, sağ kanattan ceza sahasına giren Barış'ın önüne çok şık bir orta yaptı. Barış Özbek de bu topa yere inmeden düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi. 2-0.
MAÇIN KIRILMA ANI EMRE'NİN SAKATLIĞI...
Avrupa Kupalarına katılma mücadelesi veren Galatasaray, az sayıdaki taraftarının coşkulu desteğiyle maça hızlı başladı. Arda, Lincoln ve Baros üçlüsü ayağa hızlı paslarla Gençlerbirliği savunmasında boşluklar ararken, orta sahada öne çıkarak rakip savunmayı iyice bunaltmaya çalıştılar. İlk dakikalardaki baskıyı iyi atlatan Gençlerbirliği ise kontra ataklarla ilk yarıda Ali Sami Yen'de gol aradı. Maçın kırılma anı ise Emre Güngör'ün 33. dakikada sakatlanması oldu. Emre'nin yerine Kewell oyuna dahil oldu ve maçın gidişi de değişti.
GOLLER CİM BOM'U RAHATLATTI...
İlk yarıya oranla ikinci yarıya Galatasaray biraz daha kontrollü başlasa da golleri bulmayı bildi. Sarı-kırmızılı takımın bulduğu iki golde de Kewell'ın imzası vardı. Samet Aybaba yaptığı değişikliklerle takımını maça ortak etmeye çalışsa da Galatasaray, istekli futboluyla üç puanı almasını bildi.
SERVET RİSKE EDİLMEDİ...
Galatasaray'da sakatlığı geçen ve takımla çalışmalara başlayan Servet, maç kadrosunda yer almadı. Ümit Karan ve Hasan Şaş'ın yanı sıra Yaser, Serkan Çalık da kadroda yer almazken, Sabri, Kewell ve Nonda yedek olarak maça başladı.
KEWELL BÜYÜK DESTEK ALDI, HAKKINI VERDİ...
Ankaragücü maçından sonra Gençlerbirliği maçında yedek kalan Kewell'a taraftarlar destek çıktı. Maç başlamadan Kewell'ı eski açık tribüne çağıran taraftarlar, Avustralyalı futbolcuya yumruk şov yaptırdılar. Ailesi de maça gelen oyuncuyu, daha sonra bir kere tribüne çağırarak yeniden yumruk şov yaptıran bu taraftarlara, diğer taraftarlar da eşlik edince stat, ''Kewell, Kewell'' sesleri ile inledi. Kewell, Emre Güngör'ün sakatlanmasıyla 35. dakikada oyuna dahil oldu. Oyuna girdikten sonra aldığı toplarla takımını etkili ataklara kaldıran Kewell, attığı golle de taraftarlarının sevgisine karşılık verdi. UĞUR 15 AY SONRA KADRODA...
Galatasaray'ın 2 Şubat 2008 tarihinde Konyaspor ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada sakatlanan futbolcusu Uğur Uçar, yaklaşık 15 ay sonra maç kadrosunda yer aldı. Genç futbolcu, uzun süren sakatlığının ardından yeniden sahalara dönmenin mutluluğunu yaşadı.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla