2001 Nihat
2004 İlhan
2005 Carew
Hangisinin yerini doldurabildik ki takip eden sezonda? Özelikle Nihatla İlhanın 5er milyon euro için satılmaları bize 2 şampiyonluk kaybettirdi. Carew gibi eplde adına şarkılar bestelenen (hem de barosa küfürler yağdıran aynı taraftarlar tarafından) bugün 30 yaşında 10 milyon euroya alamayacağımız bir değeri 7,5 milyon euroya sattık da yerine güvenilen Youla Ailton İ. Akın'dan hangisi bize istediğimizi verdi?
Demem odur ki yukarıdaki listeye Bobo'yu da eklemeyelim. İşleyen çarkları ellemeyelim. Sırf gösteriş olsun diye yabancı transferine yer açmak için Bobo-Holosko-Sivok-Ernst-Tellodan herhangi birini satan 2010 sezonunu da riske atar.
Herşey bir yana, bir Yunan kulübünün Beşiktaştan 3-5 milyon euroya as oyuncu alacak karizması, reputasyonu ya da ekonomik gücü olmamalıdır. Bugün gençlerbirliğinin as oyuncusu 5, kayserininki 7 milyon euro iken Bobo'yu isteyen teklif fiyatı olarak 15 milyon euroyu cebine koyup gelmelidir.
__________________
Konu karakanat tarafından (19-05-2009 Saat 16:09 ) değiştirilmiştir..
|