Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-05-2009, 23:07   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
UEFA Kupası Şampiyonu : Shatkar Donetsk

Click the image to open in full size.
38. ve son UEFA Kupası'nın sahibi Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk oldu! Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan final maçında Shakhtar Donetsk, Alman temsilcisi Werder Bremen'i uzatma dakikalarına giden karşılaşmada 2-1 mağlup etti ve kupaya uzandı. Asya'da oynanan ilk UEFA finali olma özelliği taşıyan ve ilk yarısı ve normal süresi 1-1'lik eşitlikle sona eren karşılaşmada Mircea Lucescu'nun takımı Shakhtar'ın golleri 25. dakikada Adriano ve 97. dakikada Jadson'dan gelirken, Werder Bremen'in tek golü 35. dakikada Naldo'dan geldi.

Mircea Lucescu idaresinde tarihinin en büyük başarısını eden Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk, İstanbul'da tarih yazarken, Werder Bremen Almanya'ya eli boş döndü. İstanbul Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan tarihi maçta müthiş bir atmosfer vardı, İstanbul yine büyük bir organizasyondan yüzünün akıyla çıkmayı başardı.
UEFA Kupası adıyla son kez organize edilen turnuvanın önümüzdeki yıllardaki ismi Avrupa Ligi olacak.
ADRİANO'DAN ŞIK GOL...
Lucescu'nun takımı Shakhtar Donetsk final maçında ilk golü bulan taraftı. 25. dakikada Werder Bremen atağa çıkarken topu kaptırdı. Topu kapan Fernandinho, Adriano'ya güzel bir pas attı, ceza sahasına çok iyi giren Adriano, sağ ayağının dışıyla kaleci Wiese'nin üzerinden ağlarla buluştu. 1-0.
BÜYÜ HATA VE GOL...
Werder Bremen 35. dakikada maça dengeyi getiren golü buldu. Kaleye çok uzak bir mesafeden Bremen serbest vuruş kazandı. Topun başına gelen Naldo çok sert bir şut çıkarttı, kaleci Pyatov topu kontrol etmek isteyince, top ağlarla buluştu. Kaleci Pyatov'un büyük hatası, Bremen'in beraberlik golünü getirdi. 1-1.
JADSON'UN GOLÜ KUPAYI GETİRDİ...
90 dakikanın ilk yarısında olduğu gibi Shakhtar Donetsk uzatmaların ilk yarısında da golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta kaptan Srna ceza sahası içinde bekleyen Jadson'a al da at dercesine bir pas attı ve Jadson'da topun gelişine güzel vurdu, top kaleci Wiese'nin müdahalesine rağmen ağlarla buluştu. 2-1.
WİESE VE SRNA..
Kupaya uzanabilmek için tüm futbolcular sahada ellerinden geleni yaptı ancak Werder Bremen kalecisi Tim Wiese ile Shakhtar Donetsk'in deneyimli kaptanı Srna'nın performansı bir başkaydı. Shakhatr Donetsk'in geliştirdiği tehlikeli ataklarda müthiş kurtarışlar yapan Wiese maçın uzatmalara taşınmasında büyük rol oynadı. Wiese, uzatma dakikalarında Jadson'un attığı golde ise ciddi bir hata yaptı. Kaptan Srna ise takımını müthiş yönlendirdi, hem savunmada hem da hücumda çok etkili olan deneyimli isim, Ukrayna ekibinin uzatma dakikalarında Jadson ile bulduğu golde de asisti yapan isimdi.
WERDER BREMEN, DİEGO'YU ARADI...
Werder Bremen iki yıldız ismi Diego ile Hugo Almeida'nın yokluğunu çok aradı. Alman ekibi ataklarında bir türlü organize olamazken, Diego'nun yaratıcılığı ve müthiş yeteneğinin eksikliğini Werder Bremen fazlasıyla hissetti.
MESUT ÖZİL İLK 11'DE...
Werder Bremen'de Türk asıllı futbolcu Mesut Özil sahaya ilk 11'de çıktı. Mesut, Shakhtar Donetsk karşısında orta sahanın solunda görev yaparken, Alman ekibinde forvette Pizarro-Rosenberg ikilisi forma giydi. Shakhtar Donetsk ise cezalı olan Hübschman dışında ideal kadrosuyla sahada yer aldı. Luiz Adriano forvette görev alırken, arkasında Jadson oynadı. Diego'nun yokluğunda orta sahada sorumluluğu artan Mesut, takımı adına beklenenden uzak bir görüntü çizdi.
İKİ TAKIMDAKİ EKSİKLER...
UEFA Kupası finaline Werder Bremen 3, Shakhtar Donetsk ise 1 oyuncusundan yoksun çıkmak zorunda kaldı. Alman ekibinde kart cezalıları Diego ve Almeida ile sakatlığı süren Mertesacker, Ukrayna takımında ise kart cezalısı Hübschman forma giyemedi.
İLK YARIDA KARŞILIKLI GOLLER...
UEFA Kupası finalinde Shakhtar Donetsk ile Werder Bremen arasındaki mücadelenin ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki final mücadelesine etkili başlayan Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk, 6. dakikada Luiz Adriano ile bulduğu önemli pozisyonu değerlendiremedi. Ukrayna temsilcisinin ilk 10 dakikadaki baskısının ardından oyunu dengeleyen Werder Bremen, ikinci 10 dakikalık bölümde rakip ceza alanında daha çok görünen taraf oldu. Rakibinin hücum organizasyonlarını savunmada iyi savuşturan, hücuma çıktığında hızlı oynayan Shakhtar Donetsk, 25. dakikada Luiz Adriano'nun golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra üst üste geliştirdiği atakların ardından, kendi yarı alanında Werder Bremen'in hücumlarını kesmeye çalışan Shakhtar Donetsk, 35. dakikada kalesinde golü gördü. Ceza alanının dışında kazandığı serbest vuruşu Naldo ile iyi kullanan Werder Bremen, rakip kalecinin de büyük hatasıyla maçta eşitliği yakaladı.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla