Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-05-2009, 10:28   #1
Skyblues
 
Skyblues - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Inter Arjantin'li Golcüyü Kaptı

İtalya Serie A'da üst üste 4. kez şampiyon olan Inter Milan'ın, Genoa'da flaş bir sezon geçiren Arjantin'li golcü futbolcu Diego Milito'nun transferini bitirdiği açıklandı.
Sezon sonu itibariyle Milano'dan ayrılacak olan Hernan Crespo ve Luis Figo gibi isimlerin hücum hattında yaratacağı boşluktan dolayı transfer çalışmalarına başlayan Inter, ayrıca İsveç'li yıldızı Zlatan Ibrahimovic'in de durumunun belli olmaması nedeniyle elini çabuk tuttu.
Genoa kulübü başkanı Enrico Preziosi, 'Telenord' adlı televizyon kanalına yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"Bu sabah Inter başkanı Massimo Moratti ile kahvaltı yaptık ve Diego Milito ile Thiago Motta'nın transferi konusunda kesin anlaşmaya vardık. Biraz acı verici bir karar oldu ancak iki futbolcuya da takımımız için yaptıklarından dolayı teşekkür ederim" dedi.
Sezon başında 10 Milyon Euro bedelle Real Zaragoza'dan Genoa'ya transfer olan 29 yaşındaki Milito, ligde toplam 20 kez fileleri havalandırarak tüm dikkatleri üstüne çekmişti.
2008 yazında Atletico Madrid'den İtalyan ekibe gelen Brezilya'lı ortasaha futbolcusu Thiago Motta ise, toplam 25 lig maçında forma giyip 6 gol atarak takımına önemli bir katkı sağlamıştı.
Bu arada Genoa başkanı Preziosi, Milito'dan doğan boşluğu Atalanta'nın en skorer ismi olan Sergio Floccari ile dolduracaklarını ve bu transfer için 11 Milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceklerini de söyledi.
Ayrıca, bu sezon oldukça parlak bir görüntü çizen ve Inter tarafından kiralık olarak Cagliari forması giyen Robert Acquafresca'nın da, Milito ve Motta'nın transferi karşılığında Genoa kulübüne verileceği belirtildi.
Skyblues Ofline   Alıntı ile Cevapla