Konu: Yusuf Kabusu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-05-2009, 22:02   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yusuf Kabusu

Click the image to open in full size.
Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş-Galatasaray derbisinin yapıldığı BJK İnönü Stadı, belki de son kez bir derbi maça evsahipliği yaptı.

Beşiktaş Kulübü yönetiminin yenilenmesine karar verdiği tarihi stat, yetkili makamlardan gerekli izinlerin alınması durumunda sezon sonunda yıkılacak. Bu durumda, Beşiktaş'ın bu sezon evinde yaptığı son karşılaşma olan bu akşamki Galatasaray derbisi, aynı zamanda BJK İnönü Stadı'ndaki son maç oldu.

Tarihi stattaki son golü atma onuru ise ikinci yarıda oyuna giren Beşiktaşlı Yusuf Şimşek'e nasip oldu.


-1947 YILINDA AÇILDI-


Mimari planları mimar Vietti Violi, Şinasi Şahingiray ve Fazıl Aysu tarafından hazırlanan ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü devrinde, Lütfi Kırdar'ın İstanbul Valiliği ve Beden Terbiyesi Bölge Başkanlığı zamanında yapılan stat, 19 Mayıs 1947 tarihinde açıldı.

1950'li yıllarda stadın arka tarafında bulunan gazhane ve havagazı fabrikası daha sonraki yıllarda yıkılarak yeni açık tribünler inşa edildi.

İnönü Stadı'nın ilk maçı Beşiktaş ile İsveç'in AIK Solna takımı arasında yapıldı. Bu stattaki ilk golü de o zamanlar Beşiktaş'ın futbolcusu, halen kulübün onursal başkanı olan Süleyman Seba attı. İlk maç 3-2 AIK Solna'nın galibiyetiyle tamamlandı.

Stat, 8 Şubat 1998 tarihinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile BJK Derneği arasında imzalanan sözleşmeyle 49 yıllık intifa hakkı verilen ve sözleşmenin tapuya tescil tarihi olan 27 Mart 1998 tarihinden itibaren Beşiktaş Kulübü'ne ait oldu.

BJK İnönü Stadı, 2003-2004 sezonunun tamamlanmasının ardından yenilenerek, koltuk kapasitesi 32 bin 145'e çıkarıldı.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla