Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-05-2009, 22:10   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Avrupa Liglerindeki Şampiyonlar

MANU-LİVERPOOL YARIŞI NEFES KESTİ
İngiltere Premier Lig'de mutlu sona Kırmızı-Şeytanlar ulaştı. Son yılların aksine Manchester United şampiyonluk yolunda Arsenal ve Chelsea ile değil de Liverpool ile çekişti. Torres ve Gerrard önderliğinde sezona iyi bir başlangıç yapan Liverpool 2008 yılının sonuna kadar zirveden inmedi. Premier Lig kurulduğundan bu yana şampiyonluk sevinci yaşayamayan Kırmızılar, Ocak ayında oynadığı 3 maçtan da beraberlikle ayrılınca liderliği Manchester United'a kaptırmak durumunda kaldılar. Ferguson'un talebeleri 26 Aralık - 4 Mart arasında oynadığı 11 maçta puan kaybı yaşamayarak zirve de rakipsiz kaldı. 14 Mart'ta seyircisi önünde şampiyonluğunu ilan etme maçında Liverpool ile karşı karşıya gelen Manchester United 4-1'lik bir skorla bozguna uğrarken, 1 hafta sonraki maçta da Fulham'a 2-1 mağlup oldu ve ikinci Liverpool ile puan farkı 1'e indi. O tarihten sonra puan kaybı yaşamayan Manchester, eksik maçlarından da galip gelerek son 2 haftaya 3 puan farkla lider girdi. 16 Mayıs tarihinde Old Trafford'ta Arsenal ile karşı karşıya gelen Manu kendisine yeten 1 puanı alarak taraftarı önünde 18. lig şampiyonluğunu kutladı.
GOLCÜ BARCELONA RAKİP TANIMADI
İspanya Ligi La Liga'da sezona eski futbolcusu Guardiola'yı takımın başına getirerek giren Barcelona, ligin bitimine 2 hafta kala takipçisi Real Madrid'in önünde şampiyonluğunu ilan etti. Lige oldukça kötü başlayan Real Madrid, 15. haftada Barcelona'nın 12 puan gerisinde 6. sıradayken Schuster ile yolları ayırarak Juande Ramos'u teknik direktör koltuğuna oturttu. Ramos yönetiminde çıktığı ilk 18 maçta 52 puan alan Madrid, Barcelona ile puan farkını 4'e kadar indirdi. 33. hafta Bernabeu'da oynanan şampiyonluk mücadelesinde ezeli rakibini 6-2 ile bozguna uğratan Barcelona, Real Madrid'in şampiyonluk umutlarını suya gömdü ve 36. haftada Madrid'in Villareal'e yenilmesi ile şampiyonluğunu ilan etti. Ligde 104 gol atan Barcelona'da Eto'o(29)-Messi(23)-Henry(19) üçlüsü toplamda 71 golle La Liga'da yer alan 17 takımdan daha fazla gol attılar.
INTER, ÜSTÜSTE 4. ŞAMPİYONLUĞUNU ELDE ETTİ
İtalya'da şampiyon son 3 sene de olduğu gibi yine Inter Milan oldu. Geçen sezon takımı şampiyon yapmasına rağmen Avrupa'da bir başarı elde edemeyen Mancini ile yolları ayırarak sezona "Özel adam" Jose Mourinho yönetiminde başlayan Inter, 11. hafta da oturduğu liderlik koltuğundan sezon sonuna kadar hiç inmedi ve 17. lig şampiyonluğunu kazandı. Eski günlerini arayan juventus ile 29. haftaya kadar kıyasıya bir mücadele yaşayan Inter, rakibinin üstüste yaşadığı puan kayıpları ile şampiyonluğu 36. hafta sonunda elde etti. Devre arasında Beckham'ı kadrosuna katarak büyük bir çıkış yakalayan Milan, 2.sırayı Juventus'tan alsa da Inter'e 7 puandan fazla yaklaşamayarak ezeli rakibinin şampiyonluğunu engelleyemedi.
WOLFSBURG TARİHE GEÇTİ
Avrupa'da şampiyonluk yarışının en çok kızıştığı liglerin başında Almanya ligi geliyordu. Sezon boyunca 7 farklı takımın liderlik koltuğuna oturduğu Bundesliga'da mutlu sona 26. hafta da ilk kez liderlik koltuğuna oturan ve son 8 hafta da o koltuktan inmeyen Wolfsburg ulaştı ve tarihindeki ilk şampiyonluğu elde etti. Ligin ilk yarısını 26 puanla 9. sırada bitiren Felix Magath yönetimindeki Wolfsburg, 7 Şubat-18 Nisan arasında ligde çıktığı 10 maçı da kazanarak Bundesliga tarihine geçti. Attığı 80 golle Bundesliga'nın en golcü takımı olan Wolfsburg'ta Grafite 28 golle gol krallığını elde ederken takım arkadaşı Dzeko'da 10'u son 5 maçta olmak üzere attığı 26 golle şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu. Bu ikili aynı zamanda Almanya tarihinin en çok gol atan ikilisi olarak da tarihe geçti.
PORTEKİZ'DE ŞAMPİYON YİNE PORTO
Portekiz Ligi'nde son yıllarda olduğu gibi şampiyonluk yarışı Porto ve Sporting Lizbon arasında geçti. Son 4 sezonda olduğu gibi şampiyon yine Porto oldu. Sezona kötü bir başlangıç yapan Porto ilk 7 hafta da aldığı 2 mağlubiyet ile 6. sırada yer almıştı. Bu haftadan sonra tekrar yükselişe geçen Porto, üstüste galibiyetler alarak 13. hafta da liderlik koltuğuna oturdu ve sezonu da Sporting Lizbon'un 6 puan önünde şampiyon tamamladı.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla