Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-05-2009, 14:15   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Şifo Çıldırdı !

Click the image to open in full size.
Ankaraspor maçının hakemi Tolga Özkalfa'ya tepki gösteren Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, takımının kaderiyle oynandığını ileri sürdü.

Antalyaspor, Turkcell Süper Lig'in son haftasında evinde karşılaşacağı Ankaragücü maçının hazırlıklarına Hasan Subaşı Tesisleri'nde başladı. Antrenman öncesi gazetecilere Ankaraspor ile deplasmanda golsüz berabere kaldıkları maçı değerlendiren Mehmet Özdilek, ''O maçı kazansaydık ligi bitirmiş olacaktık'' dedi.
Ankaraspor karşısında kazanmak adına her şeyi yaptıklarını, çok gol pozisyonu ürettiklerini, ancak son vuruşlarda istedikleri bitiriciliği sahaya yansıtamadıklarını kaydeden Özdilek, son vuruşların beceri istediğini, futbolcularının bu beceriyi sergileyemediğini ifade etti.
Düşme hattında bulunan Antalyaspor'un kaderinin kendi elinde olduğunu belirten Özdilek, Ankaragücü maçını kazanmaları durumunda diğer maçların sonuçlarına gerek duymadan ligde kalacaklarına dikkati çekti. Özdilek, haftalardır stresli ve gergin maçlar oynadıklarını vurgulayarak, ''Haftalar önce bu işi bitirebilirdik, ama maalesef başaramadık'' diye konuştu.
-''ANTALYA İLE SIKINTISI MI VAR?''-
Ankaraspor maçını değerlendirirken hakemin performansına da bakmak gerektiğinin altını çizen Özdilek, iki çok net penaltılarının verilmediğini savundu. Özdilek, ''Bir takımın kaderiyle, yani bu çocukların ekmekleriyle oynuyorlar. Bunu çok iyi irdelemek lazım. Tolga Özkalfa'yla bu ilk değil... Kocaeli maçında da aynı sıkıntıları yaşadık. Antalya ile sıkıntısı mı var, bilemiyorum'' dedi.
Hakeme rağmen maçı kazanmaları gerektiğini dile getiren Özdilek, bunu başaramadıklarını vurguladı. İnsanların hata yapabileceklerini ifade eden Özdilek, bu nedenle maçın ardından hakemin elini sıkmak ve futbolcularını onun yanından uzaklaştırmak için yanına gittiği Tolga Özkalfa'nın, uzattığı eli geri çevirdiğini söyledi.
Özdilek, şöyle konuştu:
''25 senedir futbol camiasının içindeyim. İlk defa bir hakemin böyle bir davranış içinde olduğunu gördüm. Kendi adıma değil, onun adına çok üzüldüm. Onun takdiridir, onun insanlık davranışıdır, ama hepimiz spor camiasının içinde olduğumuza göre bir gün muhakkak ki yine karşı karşıya geleceğiz.
Ben hiçbir hakemin art niyetli olduğunu düşünmüyorum, bu zamana kadar da düşünmedim. Ama öyle haftalara geliyoruz ki artık düdük çalmak için dudağınıza götürdüğünüz elinizi bir anda bırakıp tekrar geri atarsanız insan ister istemez niyetleri farklı yerlere çekiyor. Yoksa hiçbir insanın, özellikle hakem camiasının bu konuda art niyetli olduğunu düşünmüyorum, ama bu Tolga'yla bir değil, iki değil, üç değil... İnsan kafasında ister istemez bir şeyleri kurcalamaya başlıyor, acabalar başlıyor. Bir de gidiyorsunuz, elinizi uzatıyorsunuz, 'tebrik ederiz' demeye çalışıyorsunuz, size ters hareket yapıyor. O zaman ister istemez niyetler, düşünceler farklılaşıyor.''
-ANTALYASPOR YALNIZ BIRAKILDI İDDİASI-
Ankaragücü karşılaşmasının sadece Antalyaspor'un değil, Antalya kentinin final karşılaşması olduğunu savunan Özdilek, ''Antalyaspor'u bu zamana kadar çok yalnız bırakan kesim var. Antalya şehrinin geleceğiyle ilgili bir maç oynayacağız. Bu şehirde yaşayan herkese, önemli yerlerde görev yapan insanlara Antalyaspor'un ihtiyacı var'' dedi.

Antalya kentinin kenetlenerek kamuoyu oluşturması gerektiğini vurgulayan Özdilek, bir final maçı oynayacaklarını ve kazandıkları takdirde ligde kalacaklarını hatırlattı. Özdilek, takım olarak bunu yapacak güce sahip olduklarını belirterek, ''Yeter ki doğru oynamamıza izin verilsin. Yoksa kimseden korkumuz yok. Biz bugüne kadar yüreğimizin, bileğimizin hakkıyla çok zor süreçlerden geçerek buralara geldik. Bunu da finallendireceğiz. Kendi adımıza şüphemiz yok, yeter ki sahaya çıkan herkes görevini doğru yapsın'' diye konuştu.
Futbolculardan Yalçın da özellikle son dört haftadır hakemlerin sürekli Antalyaspor aleyhine hatalı kararlar verdiklerini söyledi. Yalçın, taraftarla bütünleşerek son maçı kazanıp, ligde kalacaklarını belirtti.
Bu arada Özdilek, antrenman öncesi futbolcuları etrafına toplayarak, son hafta kenetlenmeleri istedi. Özdilek, futbolcuların hakem hataları nedeniyle morallerini bozmamaları gerektiğini belirterek, hafta sonu Ankaragücü'nü mutlaka yeneceklerini belirtti.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla