Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-05-2009, 18:27   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kartal zirveden inmez

Stres Beşiktaş'ı yemiş bitirmiş. Elleri ayakları tutmuyor. İki pas yapamıyorlar. Korku yüreklerini sarmış. Hiç rahat değiller. Oyunu güzelleştirmek akıllarının ucundan bile geçmiyor. Tek düşünceleri skor. Bu düşüncenin skoru zorlaştıracağının farkında değiller. Öne geçtikten sonra sadece ve sadece gol yememeyi amaçlıyorlar. Büyük takım bu şekilde oynamaz. Ve rakibin pas trafiğine böylesine izin vermez.
Defans bloğu anormal geriye çekiliyor. Forvetlerle aradaki mesafe en az 60 metre. Bu durumda orta alan oyuncuları tenis seyircisine döner. Nitekim de öyle oldu. Galatasaray bol bol pas yaptı, Beşiktaş da seyretti. Oysa kendi sahasında, kendi seyircisi önünde topa hükmeden taraf olmalıydı. Bu ürkekliği anlamak olanaksız. Korkunun ecele faydası olmadığını Beşiktaş bilmiyor mu?
Kuşkusuz Mustafa Denizli, futbolcularından bu tür oyun istememişti ve de beklememişti. Bazen teknik direktör de işte böyle çaresiz kalabiliyor. Sahadaki futbolcusunu istediği gibi yönlendiremiyor. Beşiktaş'ın en güçlü bölgesi olarak orta alanı görüyorduk. Fakat yetersiz kaldılar. Öne geçtikleri dakikalarda tempoyu biraz attırsalardı farkı açıp maçın sonunu çok daha kolay getirebilirlerdi.
BU YUSUF SİHİRBAZ GİBİ
Galatasaray, bol pas yaparak pozisyon bulmak istedi. Önemli pozisyonlara da girdi. Ancak Beşiktaş'ın hatalı oyunu onlara bu fırsatları oluşturdu. Galatasaray'da Kewell, Milan Baros, Nonda ve Arda gibi ayağı yumuşak oyuncular vardı. Özellikle Arda müthişti. Rakibinin her tarafından geçebiliyor. Adeta el bombası. Durdurmak çok güç. Baros ve Nonda, Arda'ya ayak uydurabilselerdi Galatasaray gol sayısını artırabilirdi. Mustafa Denizli, Galatasaray'ın bu etkili ayaklarını zaman zaman adam markajıyla durdurmaya çalıştı. Ayhan orta alanı tek başına yönlendirdi, müthiş oynadı.
Bu Yusuf sihirbaz gibi biri. Rakibinin midesinin içinden geçiyor. Attığı gol usta işi. Bir anda tabelayı değiştirdi. Yusuf'u tamamlayacak biri olsaydı Beşiktaş bu denli zorlanmazdı. Yarışın son metrelerinde oyunun kalitesi kimsenin aklına gelmez. Gerçeği tek yansıtan goller ve puanlardır. Beşiktaş, sadece ve sadece bunu hedefleyerek oynadı ve sonunda da amacına ulaştı. Şimdi çok büyük bir avantaja sahip. Artık elinde tek engel kaldı. Sivasspor, Ali Sami Yen'de G.Saray'ı farklı yenmediği sürece Beşiktaş'a Denizli'de bir beraberlik bile yetecek. Kartal'ın Denizli galibiyetinde ise tüm hesaplar sona erecek. Bu saatten sonra Beşiktaş, artık zirveden inmez. Ben kendilerini şimdiden kutluyorum.
Maçın 4 kader anı vardı. Birincisi Rüştü'nün Baros ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kurtarışı, ikincisi yine Rüştü'nün Arda'nın korner atışını mükemmel çelmesi. Üçüncüsü Yusuf'un golüydü. Dördüncüsü ise hakemin İbrahim Üzülmez'in düşürülüşüne vermediği penaltıydı. Maç berabere sonuçlansaydı hakem bu nedenle çok suçlanırdı.


Sanlı Sarıalioğlu
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla