Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-05-2009, 18:31   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ne nefes yeter ne yürek dayanır

Öncelikle şu gerçeği görmek ve kabul etmek gerekir ki, dünkü derbide oynayan Galatasaray, kazanan Beşiktaş'tı...
Beşiktaş, rakibine oranla neden daha kötü oynadı? Kendilerine göre haklı nedenleri olabilir. 'Biz şampiyonluğa gidiyoruz, stres ve gerginlik çok hata yapmamızı sağlıyor' diyebilirler.. Haklılarda. Ama yine de kendi saha ve seyircin önünde oynuyorsan ve kesinlikle üç puan istiyorsan işi şansa bırakmamalısın. Yine bir gerçek var ki; Beşiktaş dün kazandıysa gücüyle değil, şansıyla kazandı. Daha çok topla oynayan, daha çok pas yapan, daha fazla net gol pozisyonu bulan taraf Galatasaray'dı.
Beşiktaş'ın attığı gollere bakın; ilkinde Mehmet Topal, kendi kalesine atıyor, Yusuf ise attığı golde, pozisyon bitmişken top göğsüne çarpıp önüne düşüp vuruyor ve gol oluyor.
Ben böyle bir ligi ne gördüm, ne duydum. Allah, şampiyonluğa ve küme düşmemeye oynayan futbolculara, teknik adamlara, yöneticilere ve taraftarlara yardım etsin.. Böyle bir heyecana ne nefes yeter, ne de yürek dayanır.
Galatasaray'da görevini yapmayan oyuncu yok gibiydi. Ama bir Arda vardı ki, resmen futbol dersi verdi. Hangi tarafa gittiyse, önüne kim geldiyse hallaç pamuğu gibi attı gitti. Beşiktaş'ın etkili oyuncuları Holosko ve Bobo'da gerçek performanslarında olmayınca, Beşiktaş doğru dürüst net gol pozisyonu da bulamadı. Ama ne olursa olsun bu saatten sonra geçerli olan iyi futbol değil, kazanmak. İşte Beşiktaş'ta bunu iyi beceriyor..
Şampiyonluk son haftaya kaldı. Artık Beşiktaş'ın puan ve averaj avantajıyla şampiyonluğu kaçınılmaz gibi gözüküyor. Denizlispor maçına bir hafta var. İnanıyorum ki, bu bir hafta hem şampiyon olmak, hem de küme düşmemek için oynayacak takımlar için çok zor geçecek. Ben İbrahim'in düşürülüşünü penaltı olarak gördüm. Ama İbrahim canlı yayında 'ben hakem olsaydım, penaltı vermezdim. Çok ağır bir karar olurdu' dedi. Dürüstçe bir cevap. Bravo İbo...
Ömer Güvenç

Kaynak :TurkMedya Yayın Grubu
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla