Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-05-2009, 23:26   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Diyarbakırspor Saçmalıyor

Click the image to open in full size.Bank Asya 1.Ligi’nden Turkcell Süper Lig’e yükselen Diyarbakırspor Başkanı Abdurrahman Yakut, önümüzdeki sezon Süper Lig’de oynayacakları karşılaşmaların TRT Şeş’ten Kürtçe yayınlanmasını istedi.

Radikal'in haberine göre, Diyarbakırspor kulüp Başkanı Abdurahman Yakut, bu yıl Süper Lig’te mücadele edecek olan yeşil- kırmızılı ekibin oynayacağı maçları Kürtçe yayın yapan TRT 6′da 90 dakika verilmesi için TRT Genel Müdürlüğü’ne başvuracaklarını söyledi. Yakut, şöyle dedi:

“TRT 6, zaten bütün maçların 3 dakikalık özetini yayınlıyor. Biz kendilerinden Diyarbakırspor maçlarının 90 dakikalık bölümünün yayıncı kuruluştan alınıp ve Kürtçe bilen spiker anlatımı ile verilmesini isteyeceğiz. Diyarbakırspor Başkanı olarak TRT 6′nın yayınına katılıp Kürtçe konuşmuştum. TRT 6 konusunda sıkıntı görünmüyor. Ancak, yayıncı kuruluşun maçın tamamını vermesi ile ilgili hukuki sıkıntı olabilir. TRT’den yayıncı kuruluş ile görüşüp bu talebimizin yerine getirilmesini isteyeceğiz.”

Diyarbakırspor Başkanı Abdurahman Yakut, taraftarlarından bu konuda yoğun talep geldiğini bunun gerçekleşmesi halinde TRT 6′nın izlenme oranlarının çok artacağı anlatırken, “Bize gelen bu talepleri TRT Genel Müdürlüğü’ne ileteceğiz. TRT 6′nın bölgede çok fazla izlenmesi hele spor anlamında iyi bir izleyici potansiyeli yakalanması isteniyorsa talebimiz değerlendirilmelidir. Biz banttan ve haftanın belli günlerinde maçların yayınlanmasını istiyoruz” diye konuştu.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla