Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-05-2009, 07:54   #1
BLACKtiger
 
BLACKtiger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Demirören coştu bir kere!

Demirören coştu bir kere!

Beşiktaş Başkanı, G.Saray maçı öncesi futbolcularına moral vermek için girdiği soyunma odasında, "Galibiyet primini 15’er bin dolardan 30’ar bin dolara yükseltiyorum. Bu benim tek başıma aldığım bir karardır" dedi.Cisse, Demirören’in bu cömertliği karşısında yaşadığı şaşkınlığı, "Sevilla, UEFA Kupası şampiyonu olduğunda bile 30’ar bin dolar prim vermişti. Demek ki, Beşiktaş Sevilla’dan çok daha zengin" diye ifade etti.
Beşiktaş’ın, Galatasaray’ı 2-1 yenerek mutlu sona bir adım daha yaklaştığı dev maç öncesi siyah beyazlıların soyunma odasında ilginç olaylar yaşandı. Kulüp başkanı Yıldırım Demirören, oyuncularına moral vermek için girdiği soyunma odasında, futbolcuları hatta yönetici arkadaşlarını şoke eden bir cömertlik yaptı. Öyle ki, Fransız oyuncu Edouard Cisse şaşkınlığını gizleyemeyip, "Ben böyle zengin ve cömert bir kulüp başkanı görmedim" dedi.
Beş yıllık kulüp başkanlığı dönemindeki ilk lig şampiyonluğunu kucaklamaya hazırlanan Yıldırım Demirören, Galatasaray maçı öncesi yönetim kurulundaki arkadaşları Kenan Öner, Leven Erdoğan, Ertunç Soğancıoğlu, Mario Berk, Şeref Yalçın, Hakan Aksoy ve Bülent Deriş ile birlikte soyunma odasının yolunu tuttu. Odanın kapısında takım kaptanları Delgado ve Nobre tarafından karşılanan Demirören, içeride futbolculara ve teknik heyete selam verdikten sonra kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasına, Fortis Türkiye Kupası şampiyonluğu nedeniyle futbolculara teşekkür ederek başlayan Demirören, daha sonra şunları söyledi:
Kazanırsanız, parayı hemen alacaksınız
"Ben sizin kupayla yetinmeyip ligi de kazanacağınıza eminim. Sezon başından beri çok zorlu bir mücadele veriyorsunuz. Biz hiç prim vermesek de Galatasaray’ı yeneceğinize inanıyorum ama ben moralinizi daha da yükseltmek amacıyla priminize zam yapma kararı aldım. Bu benim tek başıma aldığım bir karardır; galibiyet priminizi 15’er bin dolardan 30’ar bin dolara yükseltiyorum. Kazanırsanız, paranız hemen yarın hesaplarınıza yatacak."
Başkan Demirören’in prime yüzde 100 zam yaptığını açıklaması odada bulunan herkesi, özellikle de yöneticileri çok şaşırttı. Zira Demirören, konuşmasında da ifade ettiği gibi bu kararı tek başına almıştı. Ama hiçbiri de şikayetçi değildi. Çünkü, başkanın cömertliği zaten dillere destandı ve bu kararı Beşiktaş’ın iyiliği için almıştı.
Ama biri vardı ki, o, herkesten daha çok şaşırmış, şoke olmuştu... O isim Edouard Cisse idi. Fransız futbolcu, takımdaki en yakın arkadaşı Fabian Ernst’e, yaşadığı şaşkınlığı şöyle ifade etti: "Sevilla’da oynayan Navarro, 2006’da UEFA Kupası’nı kazandıklarında, kişi başına 30 bin dolar prim aldıklarını söylemişti. Biz bu parayı sadece bir lig maçında alacağız. Bu da gösteriyor ki, Beşiktaş Sevilla’dan 10 kat zengin ve büyük bir kulüp."
Soğancıoğlu: Çifte kupanın ödülü 200’er bin dolar
Öte yandan Beşiktaş Kulübü’nün mali işlerden sorumlu asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu, Fortis Türkiye Kupası’nın ardından lig şampiyonluğunu da kazanmaları halinde futbolculara rekor miktarda prim ödeneceğini açıkladı. Soğancıoğlu, "Kupa için 100’er bin, lig için de 100’er bin olmak üzere toplam 200’er bin dolar prim vereceğiz" dedi. Ayrıca, teknik direktör Mustafa Denizli ile yardımcıları Tayfur Havutçu, Zafer Öğer ve Stefano Moreno’ya, normal primin dışında ekstra prim verileceği öğrenildi.



26.05.2009
BLACKtiger Ofline   Alıntı ile Cevapla