Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-05-2009, 13:12   #1
Akdora
Savaşçı Kartal
 
Akdora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Rakamlar iyiyi belirledi !!!

"Deplasmanda daha etkili olan Messi" ve "uzaktan gelen tehlike Ronaldo"

Roma'daki UEFA Şampiyonlar Ligi Finali, futbol çevrelerince dünyanın en iyisi olarak gösterilen iki oyuncuyu karşı karşıya getirecek. Castrol'un Global elçisi Cristiano Ronaldo ve Arjantinli yıldız oyuncu Lionel Messi Avrupa futbolunda kulüpler bazındaki en büyük ödül için kozlarını paylaşacaklar.
Kimin dünyanın en iyisi olduğu tartışmalarına bir açıklama getirmek için, Castrol Performans veri ve analizleri, iki oyuncu da forvet oyuncuları olmasına rağmen güçlü yönlerinde belirgin farklılıklar olduğunu gösteriyor.
• Messi, Ronaldo'dan 9 gol fazla attı: Kendi yerel ligleri ve UEFA Şampiyonlar Ligi verilerini göz önünde bulundurunca, bu sezon Messi, Ronaldo'dan 9 gol daha fazla attı.
• Ronaldo, kaleye daha çok şut çekti, Messi attığı şutları gole daha çok çevirdi: Ronaldo, Arjantinli futbolcudan daha fazla şut çekerken, Messi'nin şutlarının gol olma oranı Ronaldo'dan yüksek. Bu oran Ronaldo' da % 14, Messi'de ise % 29 olarak gerçekleşti.
• Ronaldo, ceza alanı dışından atılan gollerde, Messi'ye göre daha etkindi: Ceza alanı dışından 8 gol atan, Porto'ya karşı sarfettiği inanılmaz çabayla ve toplamda 5 direkt serbest vuruşu gole çevirerek yüksek performans gösteren Ronaldo, ceza alanı dışından sadece 5 gol kaydeden Messi'ye göre bugüne kadar daha etkin bir çizgi izledi.
• Messi, asistlerde Ronaldo' yu 2'ye katladı : Messi, takım arkadaşlarının gol atması için Ronaldo'dan daha etkin oldu ve 2 kat daha fazla pozisyon yaratarak Ronaldo'nun 8 asistine, 16 asistle karşılık verdi.
• Messi top sürmede (dripling), Ronaldo orta yapmada başarılıydı : İkisi de UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en iyi top süren oyuncuları olarak biliniyor. Messi maç başına ortalama yedi top sürme gerçekleştirirken , Ronaldo ise maç başına 4 top sürme gerçekleştirdi. Ancak Ronaldo'nun maç başına top sürme sayısı Messi'den aşağıda kalsa da Ronaldo maç başına 5 başarılı orta ile Messi'nin 1.7'lik rakamını 3e katladı.
• Messi, deplasmanda Ronaldo'dan daha rahat gol atabiliyor : Deplasman karnelerine göre, Messi gollerinin % 61 ini kendi sahası olan Nou Camp dışında atarken, Ronaldo sadece % 23'ünü kendi evi Old Trafford dışında attı. Bu analiz Messi'nin Roma'da gol atmasının Ronaldo'nun atmasına göre 3 kat daha muhtemel olduğunu gösteriyor.
__________________
Click the image to open in full size.


Beşiktaşlı olmayanlara sesleniyorum. Birgün bu takımı sevmeyeceksiniz ona tapıcaksınız.


profeminizm hareketi engellenemez !!!

milliyet blog yazıları sayfam...
Akdora Ofline   Alıntı ile Cevapla