Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/)
-   Mutfak (http://besiktasforum.net/forum/mutfak/)
-   -   Yemek ve tatlı çeşitleri (full tarif) (http://besiktasforum.net/forum/mutfak/11745-yemek-ve-tatli-e-itleri-full/)

disappear 24-10-2006 18:57

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı
Bonfile, köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin. Lavaş ekmekleri rulo yapın, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Lavaş ekmekleri yağda çevirerek hafifçe pişirin. Domates sosunu ilave edin. Lavaş ekmekleri tavadan alıp, servis tabağına yerleştirin. Üzerine ince kıyılmış sarımsakla karıştırılmış yoğurdu dökün. Pişirilen etleri karışık olarak dizin. Izgara edilmiş domates ve biber dilimleri ile süsleyin. Artan 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yağda kavurup, etlerin üzerine gezdirin. Karabiber ve tuzunu ilave edip, servis yapın.
Malzemeler
150 gram bonfile

150 gram baharatlı acılı köfte (İncecik hazırlanmış)

150 gram piliç eti

2 çorba kaşığı tereyağı

100 gram domates sosu

2 diş sarımsak

1 adet domates

3 adet biber

Tuz, karabiber, kırmızıbiber

disappear 24-10-2006 18:57

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110
Lahanalı Mücver
Lahanayı yıkayıp ayıkladıktan sonra çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. Dereotunu yıkayıp ayıklayın. İnce ince kıyıp süt kreması ile karıştırın. Karışıma rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiber ilave edin. Suyunu süzdüğünüz lahanayı sıkıp kalan suyu da süzün. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Patateslerin kabuklarını soyun. Yarısını rendenin kalın tarafı diğer yarısını ise rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Bir kasede patates, lahana, yumurta, soğan ve nişastayı karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Büyük bir tavada kızartmalık yağı kızdırın. LahanaLı karışımdan küçük parçalar alıp kızgın yağda kızartın. Mücverleri arkalı ünlü 2-3 dakika kadar pişirin. Tavadan aldığınız mücverleri önceden ısıtılmış fırında bekletin. Mücveri dereotlu dip ve jambon eşliğinde servis yapın.
Malzemeler
1/2 Demet Dereotu

300 gr Süt Kreması

Rendelenmiş Limon Kabuğu

500 gr Lahana

3 Yumurta

1 Büyük Soğan

Karabiber

700 gr Haşlanmış Patates

2 Tatlı Kaşığı Nişasta

Kızartmalık Yağ

Tuz

100 gr Dana Jambon veya Pastırma

disappear 24-10-2006 18:57

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110
Lahanalı Krep Ruloları
Lahana yapraklarını haşlayalım. Ayrı bir kapta ince kıyılmış maydanoz ile kaşar peyniri rendesini karıştıralım. Krep hamuru için,derin bir kapta bir buçuk su bardağı unu,yumurtaları,sütü,sıvı yağı ve yeterince tuzu iyice karıştıralım.Teflon tavayı çok az yağlayalım.Krep hamurundan yarım kepçe tavaya dökelim.Arkalı önlü kızartalım. Sonra krebi düz bir zemine alalım.Haşlanmış lahana yaprağını üzerine serelim.İçine hazırladığımız içten bir miktar koyalım.Rulo şeklinde saralım.Bir buçuk parmak kalınlığında dilimler keselim. Çok hafif yağlanmış bir tepsiye dilimleri dizelim.Üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim.200 dereceli fırında kaşarlar eriyene dek pişirelim.
Malzemeler
6 Adet Haşlanmış Lahana Yaprağı
1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
1/2 Demet Maydanoz
Krep İçin :
1.5 Su Bardağı Un
4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Tuz

disappear 24-10-2006 18:58

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Lahanalı Köfte
Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. Lahana için domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı küp küp doğrayın. Margarini bir tavada eritip soğanı kavurun. Lahanayı ekleyip kavurmaya devam edin. Süt kreması ve suyu ekleyip kısık ateşte 25 dakika kadar pişkin. Tuzlayıp domatesleri tavaya ekleyin. Bu arada köfte için ekmeklerin kabuklarını kesip kalan ekmek içini su ile nemlendirin. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağı bir tavada kızdırıp soğanı kavurun. Kıymayı bir kaseye alıp ekmek içi, soğan ve yumurta ile yoğurun. Hardal, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile tatlandırın. 16 yuvarlak yassı köfte oluşturun. Kızartmalık yağı bir tavada kızdırıp köfteleri kızartın. Köfteleri lahana eşliğinde servis yapın.
Malzemeler
LAHANA İÇİN
3 Domates

1 Soğan

1 Tatlı Kaşığı Margarin

400 gr Lahana

150 ml Su

150 gr Süt Kreması

Tuz

KOFTE İÇİN
2 Dilim Bayat Ekmek

Tuz

1 Soğan

500 gr Kıyma

1 Tatlı Kaşığı Sıvıyağ

1 Yumurta

1 Tatlı Kaşığı Hardal

Kırmızı Tozbiber, Karabiber

Kızartmalık Yağ


disappear 24-10-2006 18:58

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Lahanalı Biber Dolması
Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. 1 soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Diğer soğanı soyup dilimleyin. Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritip küp küp doğradığınız soğanları hafifçe kavurun. Lahanayı ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı 20 dakika tencere de kavurun. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın. Bir tencerede, kalan margarini eritip soğan dilimlerini kavurun. Et suyunu ilave edip kısa süre pişirin. Biberleri yıkayıp uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdeklerini ayıklayın. Peyniri bir çatalla ezin. Lahanalı karışıma ilave edin. Biberlerin iç kısmını tuzlayıp lahanalı karışımla doldurduktan sonra fırın kabına yerleştirin. Et suyunu ilave edip kabı fırına verin ve 20 - 30 dakika kadar pişirin. Süt kremasını çırpıp tuz ve. karabiberle tatlandırın. Taze soğanları halkalar halinde doğrayın. Süt kreması ve taze soğanla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
2 soğan

250 gr lahana

3 çorba kaşığı margarin

Bir miktar yağ

2 su bardağı et suyu

8 çarliston biber

tuz , karabiber

100 gr beyaz peynir

100 gr süt kreması

1 - 2 sap taze soğan

disappear 24-10-2006 18:58

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110
Lahana Ograten
Lahanayı ince kıyın. Yıkadıktan sonra kendi buharında haşlayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Soğuk sütü ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Karışım ılınınca peynirin yarısını, yumurtaları, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Isıya dayanıklı bir fırın kabına lahanayı serin. Üzerine sosu yayın. Kalan kaşar peynirini üzerine serpin. Fırında kızartıp et ve tavuk ızgaralarının yanında sıcak olarak servise sunun.
Malzemeler
Yarım kg lahana

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı un

2 su bardağı süt

2 adet yumurta

Yeteri kadar tuz, karabiber

disappear 24-10-2006 18:58

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Lahana Dolması
Lahanayı ayıklayın. Yapraklarını bütün olarak tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve soğuk suya çıkarın. Yarmayı 2.5 tatlı kaşığı tuz ve 1.5 su bardağı ile yoğurun. Sadece su ve yarmadan oluşan dolma içini hazırlayın. 10 dakika dinlendirin. Haşladığınız lahana yapraklarının damarlı kısımlarını ayırdıktan sonra hazırladığınız içle serçe parmağı büyüklüğünde sarın. Dolmaları bir tencereye dizin. Erik ekşisini 3 su bardağı su ile eritip dolmaların üzerine ekleyin. 50 dakika pişirin. Sos için soğanları kıyın. Margarinle kavurun. 3 yemek kaşığını pişmesine 15 dakika kalan dolmaların üzerlerine koyun. Kalan soğanları soğuduktan sonra, bir su bardağı yoğurt, kıydığınız maydanoz ve 1 su bardağı dolma suyu ile birlikte karıştırın. Diğer tarafta kalan yoğurda yumurtayı ekleyin, iyice karıştırıp hafifçe ısıtın. Dolmaların üzerine dökün.Tencereyi hafifçe sallayarak yoğurdun dolmalarla iyice karışmasını sağlayın. Hazırladığınız soğanlı sos ve taze soğan ile birlikte servis yapın. Yarma, buğdayın döğülmesiyle hazırlanır. Evde ekmek yapımında kullanılır. Ayrıca Alman ekmeğinin de ana malzemesidir.Lahana dolmasını kiraz, ayva ve fasulye yaprakları kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
1 Adet Dolmalık Lahana
600 gr. Buğday Yarması (3 su bardağı)
Tuz
2 Yemek Kaşığı Erik Ekşisi
Sos İçin
500 gr. Soğan
125 gr. Margarin
1/2 Demet Maydanoz
1 Kg. Yoğurt
1 Adet Yumurta


disappear 24-10-2006 18:58

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110
Kütahya Köftesi
Ön hazırlık olarak 2 çorba kaşığı tarhanayı bir miktar ılık suyla ıslatın. Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardağı bulguru ekleyin. Bulgurlar şişene kadar suyun içinde bekletin. Daha sonra bulgur ve tarhananın içine 2 çorba kaşığı kıyma, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyin. Malzemeleri yoğurup, hamur haline getirin. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp, köfteler yapın. Tencereye 3 su bardağı su koyun. Su kaynayınca köfteleri içine atın. Üzerine 1 kase yoğurdu dökün. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. 1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi ve 1 çay kaşığı naneyi içine atın. Karıştırıp köftelerin üzerine dökün.
Malzemeler
2 Çorba Kaşığı Tarhana

2 Çorba Kaşığı Kıyma

1 Çay Bardağı Bulgur

1 Çay Kaşığı Karabiber

Yeterli Miktarda Tuz

1 Tatlı Kaşığı Kırmızıbiber

1 Çay Kaşığı Nane

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Kase Yoğurt

disappear 24-10-2006 18:59

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110 Kürdan Tatlı
Şekeri ve suyu kaynatın. Şerbet kıvamını alınca içine limon suyunu ilave edin. Bir dakika daha kaynatın. Ateşten alıp vanilyayı ilave edin. soğumaya bırakın. Bir yufkayı ortadan ikiye bölün. Yuvarlak tarafından başlayarak gevşekçe rulo halinda sarın. 3 cm genişliğinde kesin. Her bir ruloya birer kürdan batırın. Kızdırılmış çiçek yağında kızartın. Hemen iyice soğutulmuş şerbete atın. 3-5 dakika beklettikten sonra servis tabagına alıp servise sunun. Not : Şerbetin soğuk olması tatlının çıtır olmasını sağlar. Yufkanın gevşek sarılması tatlının hamur olmasını engeller.
Malzemeler
1 adet yufka

1 paket kürdan

1 bardak sıvı yağ

1 su bardağı şeker

1 su bardağı su

Çeyrek limon (suyu)

1 fiske vanilya


disappear 24-10-2006 18:59

http://www.damak.net/thumbnail.php?g...1.jpg&maxw=110
Kürdan Böreği
Yufkayı ikiye katlayalım.Diğer yufkayı da ikiye katladıktan sonra diğer katlanmış yufkanın üzerine yerleştirelim.Yarım daire şeklini alan yufkalardan gazoz kapağı ile keserek,yuvarlaklar çıkaralım. Kürdana ilk önce sosis dilimini geçirelim.Arkasından 4 adet yuvarlak kesilmiş yufka parçasını geçirelim.Bu şekilde kürdan dolana dek tekrarlayalım. Tavaya sıvı yağı alıp,kızdıralım.Kürdanları yağa atıp,kızartalım.Fazla yağı süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerinde bir süre bekletelim.Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
2 Adet Yufka
3 Adet Sosis
Kürdan
Gazoz Kapağı
Kızartmak İçin: 1 Su Bardağı Sıvı Yağ


Türkiye`de Saat: 15:52 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580