Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-05-2009, 11:14   #1
_kartalice_
 
_kartalice_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Talking Keşkek (biraz da yöresel yemeklere dalalım)

Click the image to open in full size.

KEŞKEK TARİFİ

800 gr Aşurelik bütün buğday
1 küçük kase nohut
yarım kilo et(tavuk eti koyarsanız 3 adet but)


sosu için;
tereyağı
salça

YAPILIŞI :

Çömleğin en altına eti yerleştirin üzerine yıkanımş olduğunuz nohut, buğdayı ve 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin. hazırladığımız malzemenin üzerini 10-15 cm geçecek kadar suyu ekleyin. Çömleği odun fırınına (ekmek fırını) akşamdan koyulur ve sabaha kadar fırında bekletilir. Fırından alınan keşkek büyük tahta kaşık yardımı ile iyice ezilir.

(GERÇİ BU DAHA ÇOK KÖYLERDE YAPILIR. BEN BU YEMEĞE BAYILIYORUUM AMAAA)
__________________




Herkese Nasip Olmaz BEŞİKTAŞLILIK!


----------------------------

Click the image to open in full size.
_kartalice_ Ofline   Alıntı ile Cevapla