|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
29-05-2009, 11:14 | #1 | ||
Üyelik tarihi: May 2009
Mesajlar: 31
Tecrübe Puanı: 15 |
KEŞKEK TARİFİ 800 gr Aşurelik bütün buğday 1 küçük kase nohut yarım kilo et(tavuk eti koyarsanız 3 adet but) sosu için; tereyağı salça YAPILIŞI : Çömleğin en altına eti yerleştirin üzerine yıkanımş olduğunuz nohut, buğdayı ve 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin. hazırladığımız malzemenin üzerini 10-15 cm geçecek kadar suyu ekleyin. Çömleği odun fırınına (ekmek fırını) akşamdan koyulur ve sabaha kadar fırında bekletilir. Fırından alınan keşkek büyük tahta kaşık yardımı ile iyice ezilir. (GERÇİ BU DAHA ÇOK KÖYLERDE YAPILIR. BEN BU YEMEĞE BAYILIYORUUM AMAAA) | ||
|
29-05-2009, 11:21 | #2 | ||
Üyelik tarihi: Jan 2009
Mesajlar: 13.850
Tecrübe Puanı: 51 | allahım bu ne abla :S hic tatmadım
__________________ Besiktasforum.NET KayıpKentinYakışıklısı. | ||
29-05-2009, 11:24 | #3 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 53
Mesajlar: 16.883
Tecrübe Puanı: 69 | Valla bu ne dediğin şey o kadar lezzetli ki Mehmet..Sakarya'nın da yöresel yemeklerinden biridir ve yapımı oldukça uzun sürer.Genellikle kına gecelerinde,düğünlerde,bayramlarda yapılır ama burda nohut koymazlar.
__________________ | ||
29-05-2009, 11:29 | #4 | ||
Hayatın Anlamı Siyaz Beyazdı Üyelik tarihi: Jun 2008 Yaş: 39
Mesajlar: 4.228
Tecrübe Puanı: 32 | Eşim Balıkesir Gönenli ve orda Ablamın dediği gibi Keşkek yemeği Düğün ve Kına gecesi öncesi misfirlere ikram edilmek için kazanlarda pişirilir..Hatta Keşkeği dövmek için Damadın Kirveleri,arkadaşları,gençler toplanır ve Keşkeği bir güsel döverler..Bende Damat olarak Keşkek dövdüm ama görüntüsü hoşuma gitmediği için tatmadım..Orda Keşkek bir çılgınlık.. | ||
29-05-2009, 11:30 | #5 | ||
Üyelik tarihi: Jan 2009
Mesajlar: 13.850
Tecrübe Puanı: 51 | Adana 'da Böyle seyler görmedim :S ilginc bise
__________________ Besiktasforum.NET KayıpKentinYakışıklısı. | ||
29-05-2009, 11:32 | #8 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 53
Mesajlar: 16.883
Tecrübe Puanı: 69 | Bence tatmalıydın Ramazan...İlk başlarda ben de yemiyordum,görüntüsü pek de iç açıcı değil doğrusu ama gerçekten de lezzetli... Fundacığım,belki güzel yapılmamıştır,bazı kişilerin yaptığı süper oluyor yahu...
__________________ | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |