Keşkek (biraz da yöresel yemeklere dalalım) http://www.oburkedi.com/im/2006/0515-keskek.jpg KEŞKEK TARİFİ 800 gr Aşurelik bütün buğday 1 küçük kase nohut yarım kilo et(tavuk eti koyarsanız 3 adet but) sosu için; tereyağı salça YAPILIŞI : Çömleğin en altına eti yerleştirin üzerine yıkanımş olduğunuz nohut, buğdayı ve 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin. hazırladığımız malzemenin üzerini 10-15 cm geçecek kadar suyu ekleyin. Çömleği odun fırınına (ekmek fırını) akşamdan koyulur ve sabaha kadar fırında bekletilir. Fırından alınan keşkek büyük tahta kaşık yardımı ile iyice ezilir. (GERÇİ BU DAHA ÇOK KÖYLERDE YAPILIR. BEN BU YEMEĞE BAYILIYORUUM AMAAA) :party: |
allahım bu ne abla :S hic tatmadım :( |
Valla bu ne dediğin şey o kadar lezzetli ki Mehmet..Sakarya'nın da yöresel yemeklerinden biridir ve yapımı oldukça uzun sürer.Genellikle kına gecelerinde,düğünlerde,bayramlarda yapılır ama burda nohut koymazlar. |
Eşim Balıkesir Gönenli ve orda Ablamın dediği gibi Keşkek yemeği Düğün ve Kına gecesi öncesi misfirlere ikram edilmek için kazanlarda pişirilir..Hatta Keşkeği dövmek için Damadın Kirveleri,arkadaşları,gençler toplanır ve Keşkeği bir güsel döverler..Bende Damat olarak Keşkek dövdüm ama görüntüsü hoşuma gitmediği için tatmadım..Orda Keşkek bir çılgınlık..:D |
Adana 'da Böyle seyler görmedim :S ilginc bise |
BizimkiLerde yapar ama ben sevmiyorum :D |
hastasıyımdır bizim köyün en güzel düğün yemeğidir |
Bence tatmalıydın Ramazan...İlk başlarda ben de yemiyordum,görüntüsü pek de iç açıcı değil doğrusu ama gerçekten de lezzetli... Fundacığım,belki güzel yapılmamıştır,bazı kişilerin yaptığı süper oluyor yahu...:) |
düğünler ztn keşkeksiz olmaz :) normal günde de babanem yapar :) güzel yapıyolardır eminim de ben yemeK konusunda çok seçiciyim sorun bende yanii abLacım yemekte değil :) |
egede düğünlerde yapılır olsada yesek şimdi vala çok güzeldir arkadaşlar:D |
Türkiye`de Saat: 18:40 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2