Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-09-2009, 03:41   #8
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
böyle takım olmaz

Click the image to open in full size.
Atilla Gökçe (Milliyet)
Beşiktaş’ın bu maça iyi hazırlandığını, derbiye ekstra gayretle geldiğini gördük. Topu ve oyunu Galatasaray yarı alanına taşıyıp ağırlıklarını hissettirdiler. Kazanmak için kendilerini ekstradan zorlayarak beklenenin üzerinde pozisyon yarattıklarına tanık olduk. Ne var ki Mustafa Hoca, daha başlarken kaybetmişti maçı. Rüştü, Ekrem ve Yusuf gibi üç oyuncu tercihi, derbide göze alınmaması gereken risklerdi. Haftalardır sakatlık tedavisi gören, takımdan ayrı çalışan, dahası “maç tecrübesi” denen önemli bir birikimden yoksun olan üç adam, hangi tercih nedenleriyle on bire seçilmişti, anlayamadık. Maç tecrübesi yetersizliğinin, ülkenin en tecrübeli kalecisi Rüştü’yü bile olumsuz etkileyebileceğini görüp şaşırdık.
Sergen Yalçın (Vatan)
Böyle durarak, elim belimde ben de oynarım. Hatta daha alasını oynarım. Biz niye bıraktık ki futbolu. Koşmadan oynanacağını bilseydim eğer, emin olun 4 sene daha devam ederdim. Mustafa Denizli’nin kadro seçimi büyük yanlışlıklarla doluydu. Bu sene hiç kaleye geçmeyen Rüştü, sakatlıklan yeni çıkmış Yusuf ile Ekrem, ilk maçını oynayan Tabata ve ‘Ben formsuzum’ diye bas bas bağıran Nihat’la sahaya çıkarsan böyle olur işte. 45. dakikada yaptığı değişikliklerde oyuncuları kafa olarak bitirdi Denizli. Tecrübeyle sabit: Onları bir daha zor düzeltir...
Feyyaz Uçar (Fanatik)
Herkesin tüm olumsuzluğa rağmen bu Galatasaray maçını hemen unutması lazım. Şampiyonlar Ligi sınavı var Beşiktaş’ın önünde. Ve bu sadece Beşiktaş’ın değil, ülkenin de maçı. Kartal, derbiyi kazansaydı tabii ki onun vereceği pozitif katkı Beşiktaş için artı değer olacaktı. Ancak bu maçtan gereken dersler alınırsa o da en az bu karşılaşmanın vereceği moral kadar önemlidir. Bir kere Beşiktaş, Manchester United karşısında bu kadar rahat olmaz. Onların karşısında eğer 3 pozisyon buluyorsanız, bunun 1 tanesini atacaksınız. E tabi bir de onların girecekleri var! Yani Beşiktaş’ın hem hücum hem de savunma anlamında kendine bir çeki düzen vermesi lazım. Yoksa büyük hüsran olur.
Erman Toroğlu (Hürriyet)
Mustafa Denizli ne sahaya çıkardığı, ne de sonraki oyuncu değişikliklerinde ortalıklarda yoktu. Çünkü, böyle bir kadroyu sahaya sürünce ve hatalı oyuncu değişiklikleri yapınca, Beşiktaş’ın silahları kenarda kaldı. Nihat Kahveci’den santrfor olmaz. Üstelik Nihat Kahveci maalesef çok kötü. Sen de onu banko oynatıyorsun. Üç tane etkili olabilecek adamı, yani Nobre, Holosko ve Bobo’yu da yanında oturtuyorsun. Galatasaray’ı vuracağın yer olan ceza alanında rakip savunmayı kim rahatsız edecek? Bu üç adam. Onlar nerede? Kulübede...
Mehmet Demirkol (Milliyet)
Denizli’nin sakatlıktan çıkan Yusuf’u antrenman eksikliğine rağmen sahaya sürüşü anlaşılabilir. Yusuf’un rolü farklı. Ama üstüne sakatlıktan çıkan ruhsal sıkıntıdan çıkamayan Nihat’ı, aynı durumdaki Rüştü’yü, yeni gelen Tabata’yı, Ekrem’i hepsini birden sahaya sürüşü... Sanki biraz Denizli’nin ne yapacağı belli olmaz klişesini bir şov malzemesi haline getirmek gibi. Maç önü yazımda ‘Bu Denizli’nin maçı’ demiştim. Onun bu tip maçların psikolojisini nasıl yönettiğini bilerek. Geçen yıl olup bitenden sonra bunu beklemek lazımdı. Planı tutmadı diyemem. Ne yapmaya çalıştığını ben seyrederken anladım. Ama ya oyuncuların bir kısmı anlamamış, ya da güçleri yeterli değil.
İbrahim Altınsay (Radikal)
Beşiktaş’ta dünkü derbide teknik direktör Mustafa Denizli orta alanda bir de Ekrem Dağ’ı, Arda Turan’a yapıştırmıştı. Sarkık libero üstüne bir de adam markajı... O Arda, kornerde gösterdi marifetini bu kez. Serbest vuruşlarda adam markajı yapamıyorsunuz ne yazık ki! Savunması oturmuş denen Beşiktaş, Arda Turan’ın kullandığı kornerde ne arka direğe bir adam koydu, ne topu ne de golü atan Mustafa Sarp’ı takip etti. Gol Beşiktaş’ı değil, ev sahibi Galatasaray’ı bozdu. Onların tüm zaaflarını ortaya çıkardı. Hangi zaaflar mı? Sabri Sarıoğlu dışında savunma iyice geri kaçtı. Karşılaşmanın tüm yükü orta sahanın ortasındaki Mustafa Sarp ve Mehmet Topal’ın sırtına bindi.
Ahmet Çakar (Sabah)
Geçen senenin iki kupalı şampiyonu Beşiktaş dün gece katledilmiştir. Kim ne derse desin, Mustafa Denizli’yi anlamak mümkün değil. İlk soru... Allah aşkına herhangi bir takımda Nihat şimdiye kadar santrfor oynamış mıdır... İkinci soru... Galatasaray’ın sağ kanadı canavarlarla kurulu, Sabri ve Keita. Peki Denizli solda kimi oynatıyor? Yusuf’u. Kimseyi güldürmeyin sayın Denizli. Üçüncü soru. Bu Tabata ne büyük futbolcuymuş ki, maçlar başladıktan sonra 9 milyon Euro’ya transfer edilip, Beşiktaş’ın en kritik maçında sahaya kurtarıcı olarak sürülüyor...
Faik Gürses (Posta)
Rüştü’nün yediği goller için ayıp kelimesi biraz hafif kaçar. Böyle gol yiyenlere eskiden mahallede kumbara derlerdi. Mustafa Denizli, kargaların bile kahkahalarla güleceği birinci gol için devre arasında, ikinci gol için de maç sonunda Rüştü’ye ne dedi bilemem. Fakat şu bir gerçek, bir karga olarak demem lazım ki, “Bizi kargaya benzeteceğine...” Aradaki dokuz puanı ben kapatamam. Beşiktaş cumartesiyi böyle bitirdi. Ligdeki hasar büyük. Salı gecesi de Şampiyonlar Ligi’nde ağır bir fatura çıkarsa, suç Murat Aksu’nun mu olacak?
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla