Bence en cok tartismamiz gereken konu.Bu yuzden hepinize cevap vermek istiyorum.
Akdora:Futbolun endustriyellestigi ve yildiz gerekliligi tabiki yadsinamaz.Bende hic transfer yapmayalim,yildiz almayalim demiyorum.Dedigim takimin iskeleti dedigim sekilde olusturulduktan sonra bu yildizlar transfer edilsin.Ornek Barca.Teknikdirektor konusundada soyle bir strateji benimsene bilir.Once yetistirici bir teknik adam getirirsin sabredersin.Takim tecrube kazanip yas ortalamasi artinca sonuc alici bir hoca ile yola devam edersin.Yada her iki ozelligide icinde barindiran bir hoca ile anlasabilirsin.Yanlisda olsa once bir strateji olusturulsun.Kim bosta hoop Denizli git imza attir.Malzemeni en iyi degerlendirecek hocayi bulmak yapilabilir.
Arda Kardesim: Yasin cok genc.(Bunu lutfen yanlis anlama).Kulubun borcu 200 milyon usd civarinda.Sana sunu soyleyeyim kulube icralar hacizle gelmeye basladiginda o anli sanli Besiktasli zenginlerin hicbiri elini cebine atmaz.En basta yazdigim <yasin cok genc> ibaresini bu yuzden yazdim.Ben kimlerin ne vaadler verdigini ve hicbirinin yapilmadigini cok cok iyi hatirliyorum.Sakin ola her Zengin Besiktaslinin lafina inanma.Onlarda Laf cok,icraat yok.
Dartheagle:Sebayi yollayan taraftarin %80 i bugun bin pisman.Sebanin 86 senesinde Inonuyu satin alalim diyip bu fikrin divan kurulundan dondugunu bilirmisin.Bu ornek sunu acikliyorki Seba bugune kadarki tum kulup baskanlari icinde en ileri goruslu olani idi.Bugun kulubun gelirlerini elde ettigi tum tesislerin yapimi Seba doneminde baslamis.Kulubun sahibi oldugu tum araziler Seba doneminde kulube kazandirilmistir.Yani Seba zihniyeti endustriyellik,ileri gorusluluk gibi konularda sinifta kaldiysa ondan sonrakiler okuldan kovulmali.
Mesele Dunyaya ayak uydurmak ise Barcelona takiminda altyapidan gelen kac oyuncu var?Ben soyleyeyim 8.
Benin anlattigim Besiktaslilik durusu degildi zaten.O durus Sebayla basladi Sebayla bitti.O ayri bir topic konusu.
Taraftarin istegini yapan yonetim ya da taraftarin yonetimde,genel kurulda etkin rol almasi ise bir kulup icin cok tehlikeli bir olgu.Normali bu.Ama anormal bir donemdeyiz.Forumlardan ya da macta yanima oturan taraftarin fikirlerini dinledigimde gordugum bizim yoneticilerimizin ve genel kurul uyelerimizin ustunde fikirlere sahip oldugu.Bence Taraftar fikir ve dusunce bazinda yonetenleri gecti.Bu durumda ne yapilir? Ne bir fikrim var, nede bir tecrubem.
__________________ YETER!!! |