Alıntı:
mustafahaluk´isimli üyeden Alıntı
Şunu tartışmamız gerekir yediğinden bir fazlasını atıp fazla yenilmeden az berabere kalıp çok kazanmakmı?Yoksa yemeden fazlada gol atamadan maçı berabere,mağlubiyetle yada galibiyetlemi kapatmak?Bence ortasını tutturmak doğru olan ama şuan açıkcası ne kadar gol yediğimiz değil atabildiğimiz kadar atıp galip gelmek,mesela şu belalımız İ.B.B.yi çimlerin dibine sokup çıkarıp rezil etsek geçen maçlara inat.Kısacası defans güzel ama gol atamadıktan sonra bana futbol manteli olarak ters geliyor. |
Dostum ;tabiiki futbolda esas yediğinden bir fazlasını atmak yani galip gelmektir..ama Beşiktaş gibi FB gibi GS gibi iddialı ve kaybettiğinde bir çuval abuk sabuk eleştiri ile inanılmaz baskıların yapıldığı takımlarda bazen oyunu tutmak ve arayada bir gol sıkıştırmak (hoş olmasa da) bir taktik haline geliyor..Yukarıda dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım;Beşiktaş;taktik savunma' yı Avrupa düzeyinde uygulayan tek takım..savunma futbolu asla oynamıyor ama hücum atraksiyonları çok da zengin olmayan aynı zamanda hücum tandanslı oyuncuları da formda olmayan bir takım..Böyle olunca da gol kısırlığı yaşıyor ve sanki savunma futbolu oynuyormuş gibi bir görüntü çıkıyor ortaya..ama bilmeliyiz ki forvet oyuncularımız tabiri caiz ise "adı Hıdır,mal bu dur"..inşallah takım savunmasını yapabildiğimiz kadar hücumu da beceririz ve ligi en iyi yerde bitiririz..
selamlar...