Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04-03-2010, 21:44   #21
 
mustafahaluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Takım oyunu adı üstünde"futbol"..

Şunu tartışmamız gerekir yediğinden bir fazlasını atıp fazla yenilmeden az berabere kalıp çok kazanmakmı?Yoksa yemeden fazlada gol atamadan maçı berabere,mağlubiyetle yada galibiyetlemi kapatmak?Bence ortasını tutturmak doğru olan ama şuan açıkcası ne kadar gol yediğimiz değil atabildiğimiz kadar atıp galip gelmek,mesela şu belalımız İ.B.B.yi çimlerin dibine sokup çıkarıp rezil etsek geçen maçlara inat.Kısacası defans güzel ama gol atamadıktan sonra bana futbol manteli olarak ters geliyor.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
mustafahaluk Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-03-2010, 23:29   #22
 
ferres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
pascaltekin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arsenal barca cl macını goz onune getır belletı oyuuna gırde ve barca kazandı 2-1... belletı bır sag bekk.. futbolll once goll yememekle baslar sonra hcum edersınn savunmayı bılmesen hucumu hıc bılemezsınn... bu her her yerde boyle... denızlıyı gelınce hatalarını konusursak sabaha kadar surer bu mevzuu..

NOT: bılmedıgnız tanımadıgınız kısıler hakkında yorum yapmayınn sen almanyada cım saha oynuyorsan oyna ama gelıp burda hava taslamanın ne geregı var... ne demek oluyor halı saha ve toprak sahada oynarken bn cım saha da oynadımmm... once buyuklere saygılı olun sonra ÇIM sahada futbolunuzu oynayınnn
ben hava atmiyorum kimseye , yalnizca 19 mayistan baskada sahaya girdigimi söyledim her aciklamada 19 mayistan baska sahaya girmeyenleri kücümseyen yorumlara cevap verdim...
bu arada belletti besiktasta oynamiyor belletiyle ekrem dagi yi yada ibrahim kasi kiyasliyamassin....ben hicbir zaman yazmadim 7-8 hücum futbolcusuyla oynayalim diye ama büyük takim öyle 9 kisiyle defans yapip korkak futbol oynamaz eger biz besiktas isek ve karsimizdaki kayseriden korkup 9 defans futbolcusuyla sahaya cikiyorsak ben bunu kendime yediremem ve gercek bir besiktaslininda korkak futbolu onaylayacagini sanmiyorum, evet belki yendik ama inanin bu denizlinin taktigi falan degil kayserinin cok formsuz oldugundan ve cok eksiklerinin oldugundandir....evet denizlidende nefret ediyorum kimse bana denizlinin iyi hoca oldugunu falanda aciklamasin iyi hoca ikinci ligten bir takimi ücüncü lige düsürmez....
saygilarimla
ferres Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2010, 00:10   #23
 
dartheagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

sizin anlamadığınız 8 defans oyuncusu oynatmak demek de defans futbolu oynuyorsunuz korkak oynuyorsunuz anlamına gelmiyor. Mantalite olarak oynadığımız taktik zaten avrupadaki bir çok takımınkine benzer. Ama elimizde oyunun defansif yönünü oynayabilen hücumcu sayısı avrupadaki takımlardan çok daha az olduğu için bu adamlarla kadro oluşturmak zorunda kalıyoruz. Belletti bile ekrem ve i.kaşla kıyaslanmayacak derecede evet zaten sorun da bu. Kaka Messi Ronaldo bile maç içinde bizim bütün hücum oyuncularımızdan daha fazla ileri geri koşuyolar. Bizdeki sorun tekrar belirterek söleyelim adam yetersizliğidir. Taktik yetersizliği değil. Son iki maçtır oyuncularımız üst düzey oynadığı için taktik işlemeye başladı ama bu çok gider mi gitmez mi orasını bilemeyiz bu tamamen futbolculara bağlı. Sadece kayseri maçı değil gs maçında da gayet iyiydik. Denizli nin önceden ne yapmış olduğu umrumda değil ben şu an BJK daki durumuna bakarım. Önceki haftalarda takımı yanlış oynattığında transfer yapmadığında gayet eleştirmiştim. Ama şimdi oynadığımız futbol gayet yerinde bu kadar ön yargılı gözlem yapmayalım lütfen. Doğru olan bazı şeyleri söylemek niye bu kadar zor anlamıyorum.

Ayrıca bütün forumdaki abilerimden kardeşlerimden tek ricam gerçek beşiktaşlı şöledir böledir diye provokasyon yapmayalım lütfen. Fikir belirtmekle yaşadığımız duygusal bağlılığın hiç bir alakası yoktur. Beşiktaş aşkı manevi ve yürekte yaşanan birşeydir. Burda sölenenler ise sadece mantık ve gözleme dayalı şeyler. İki apayrı kavramı birbirinden ayıralım artık. Şurda iki taktik tartıştık diye kimse Beşiktaşlılığından bir şey kaybetmez de bir şey kazanmaz da o tamamen farklı bir olay. En önemli ricam bu bu takım şampiyon olursa beraber sevincez olamazsa beraber üzülcez gerek yok bence böle saldırgan tutumlara.
dartheagle Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2010, 08:18   #24
 
Karetta2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
ferres´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
19 mayistan baska saha icine girmemis diye neden alay ediyorsun milletle ben senin girmedigin sahalarin icine girdim 6 yasimdan beri sahalarin icindeyim hemde sizin gibi hali saha toprak saha degil, almanyada gercek boyutlardaki gercek cim sahalar...ve sizin anlatmaya calistiklariniz bence cok komik eger bir takim kazanmak icin sahaya cikiyorsa hücum futbolcularina ihtiyac vardir, ozaman neden dünyada en pahalli futbolcular hep hücum futbolcularidir... diyorsunuzki cok hücumcuyla oynamak cok gol atmak anlamina gelmiyor, size bir sorum neden su anda süperligte en az gol atanlardan biri ve en az gol yiyen takimiz cünkü az hücumcuyla ve coook defans futbolcusuyla oynuyoruz demekki mesele neymis cok defans futbolcusuyla oynarsan az gol yersin ama azda gol atarsin kardessss, mesele 9 defans oyuncusuyla rakiplerden korkarak futbol oynamak degil, mesele erkek gibi sahaya ideal 11 i cikarip güzel futbol oynamaktir....ama siz galiba mustafa denizliyle akrabaliginiz falan var ki onu cok destekliyorsunuz...sonucta herkesin görüsüne saygim vardir siz begenirsiniz ben begenmem ama sizin cikipta burada herzaman insanlarla alay etmenizi bir Besiktasliya yakistiramiyorum...
Eğer benim yazdığım yazıdan ,sadece 19 Mayısta sahaya girenler " sözünü aldıysan; senin bu foruma ve futbol konulu tartışmalara hangi gözle baktığın çok belli.Ben bütün dünyada antrenör kurslarında kursiyerlere verilen "temel taktik" bilgilerinden alıntılar yapmıştım..çünkü sen doğmadan ben o kurs ve seminerleri döküman bazında takip ediyordum..
Hımm.. demekki neymiş..altı yaşından beri Almanya'daki çim sahalarda olunca futbolu ,Türkiye'dekilerden daha iyi biliyormuşsun..sözümü geri alıyorum ;sen 19 Mayısta bile o sahaya girememişsin dostum..sen çim sahaya ancak almanyaya gelen türk takımlarının maçlarından sonra forma kapmak için girmişsin..Futbol oynamış,spor yapmış insan kendini hemen belli eder..belliki sen çok heves etmişsin ama olmamış...bu tarzından ve yazma üslubundan belli oluyor..Çünkü futbol ;futbol diliyle anlatılır,ağzı açık seyrettiğin dizilerdeki karakterlerin diliyle değil..
Bir Beşiktaş'lıya neyin yakışıp neyin yakışmayacağını söyleyecek en son kişi bu forumu mahalle kahvesine çevirenlerdir.Benim nerelerde oynadığma gelince;Futbol federasyonunun genç ve ümit milli takımlar arşivlerine,antrenör ve monitör kurs arşivlerine bir bakıvereceksin ve ondan sonra yazılarımdan alıntı yapıp ahkam keseceksin..Benim Mustafa Denizli ile akrabalığım yok ama futbol ile akrabalığım var.Ne demek olduğunu da bi zahmet araştırıver....seninle herhangi bir futbol tartışmasına girecek değilim..ama,ezilmişliğinin ve horlanmışlığının,hayatta bir halt olamamışlığının acısını tuttuğu takım üzerinden gidermeye çalışanların bu foruma musallat olması,dikkat çekmek için abuk sabuk ve küfürlü ifadelerle ona buna sataşması hoş olmuyor..
Ya edebinle adabınla diğer arkadaşlar gibi yazacaksın ya da bu forumdan gideceksin....
__________________
"iki özel tutkum;İstanbul ve Beşiktaş"

Konu Karetta2002 tarafından (05-03-2010 Saat 12:12 ) değiştirilmiştir..
Karetta2002 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2010, 08:32   #25
 
Karetta2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
mustafahaluk´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şunu tartışmamız gerekir yediğinden bir fazlasını atıp fazla yenilmeden az berabere kalıp çok kazanmakmı?Yoksa yemeden fazlada gol atamadan maçı berabere,mağlubiyetle yada galibiyetlemi kapatmak?Bence ortasını tutturmak doğru olan ama şuan açıkcası ne kadar gol yediğimiz değil atabildiğimiz kadar atıp galip gelmek,mesela şu belalımız İ.B.B.yi çimlerin dibine sokup çıkarıp rezil etsek geçen maçlara inat.Kısacası defans güzel ama gol atamadıktan sonra bana futbol manteli olarak ters geliyor.
Dostum ;tabiiki futbolda esas yediğinden bir fazlasını atmak yani galip gelmektir..ama Beşiktaş gibi FB gibi GS gibi iddialı ve kaybettiğinde bir çuval abuk sabuk eleştiri ile inanılmaz baskıların yapıldığı takımlarda bazen oyunu tutmak ve arayada bir gol sıkıştırmak (hoş olmasa da) bir taktik haline geliyor..Yukarıda dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım;Beşiktaş;taktik savunma' yı Avrupa düzeyinde uygulayan tek takım..savunma futbolu asla oynamıyor ama hücum atraksiyonları çok da zengin olmayan aynı zamanda hücum tandanslı oyuncuları da formda olmayan bir takım..Böyle olunca da gol kısırlığı yaşıyor ve sanki savunma futbolu oynuyormuş gibi bir görüntü çıkıyor ortaya..ama bilmeliyiz ki forvet oyuncularımız tabiri caiz ise "adı Hıdır,mal bu dur"..inşallah takım savunmasını yapabildiğimiz kadar hücumu da beceririz ve ligi en iyi yerde bitiririz..
selamlar...
__________________
"iki özel tutkum;İstanbul ve Beşiktaş"
Karetta2002 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2010, 09:55   #26
B3ŞİKT@ŞK
 
pascaltekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
ferres´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben hava atmiyorum kimseye , yalnizca 19 mayistan baskada sahaya girdigimi söyledim her aciklamada 19 mayistan baska sahaya girmeyenleri kücümseyen yorumlara cevap verdim...
bu arada belletti besiktasta oynamiyor belletiyle ekrem dagi yi yada ibrahim kasi kiyasliyamassin....ben hicbir zaman yazmadim 7-8 hücum futbolcusuyla oynayalim diye ama büyük takim öyle 9 kisiyle defans yapip korkak futbol oynamaz eger biz besiktas isek ve karsimizdaki kayseriden korkup 9 defans futbolcusuyla sahaya cikiyorsak ben bunu kendime yediremem ve gercek bir besiktaslininda korkak futbolu onaylayacagini sanmiyorum, evet belki yendik ama inanin bu denizlinin taktigi falan degil kayserinin cok formsuz oldugundan ve cok eksiklerinin oldugundandir....evet denizlidende nefret ediyorum kimse bana denizlinin iyi hoca oldugunu falanda aciklamasin iyi hoca ikinci ligten bir takimi ücüncü lige düsürmez....
saygilarimla
sız 11 kısı hucumcu olursa cokkk goll atmayımı dusunuyorsunuz... bız burda besıktas kayserı macını konusmuyoruz besıktas fb harıc hangı macta tad verdı bızee bu konuları gecelımm bızde bılıoruz besıktas kotu oynuyor... ama sunu bılll ne kadar ııı oynarsan oyna savunma yapmayı bıleceksınnn..

9 savunma 8 savunma oyuncularını gecelımm barcaya baktıgımızda alves puyol pıoqe maxwell toure keıta xavı ınesta .... bunları hangısı hucumcu hangısı forvet oynuyor... futbolll hucumcularla oynanmazzz sımdı dıyeceksın sen ernst ıle xavı bır mı tuttuyorsunn hayır tutmuyorum ama ıkısıde onlıbero ve orta saha oyuncusu eeee sorun nerde dersenn futbolcu kalıtesınde ona gore kalıtelı yabancı alacaksınn sadece kadroya gore skora gore yorum yapmayınızzzz.... besıktas 11 kısı savunma oyuncusuyla cıksınn ııı guzel futboll oynuyorsa benım ıcın sorun yokk yenılebılırde yenebılırde ama guzell futboll agresıf bır oyun anlayısı olsun yeterrrrr

skor ve kadro yazarlıgı yapıp yorum yapmayınızzzz
__________________
T3QİN
pascaltekin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2010, 13:05   #27
 
kartalim_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Beşiktaş, savunma yapmasını öğrenmedi, kimse kendini kandırmasın...Savunmamızın ortasında 2 tane çok sağlam adam var, bunlar çok büyük etken az gol yememizde...Hele de Ferrari gibi bir adamın oluşu herkeze güven veriyor takımda, Ferrari'yi çıkar, bu takım her maç gol yer, demekki neymiş, takım savunması falan yalanmış...Tandemde Sivok-Ferrari, ortasahada da Ernst-Fink gibi adamlar olursa o takımın az gol yemesi de normal olur tabiiki...İlerde de öyle bi 4'lü yakalayabilsek şu an şampiyonluğun açık ara favorisiydik zaten...
__________________
Click the image to open in full size.
kartalim_ Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2010, 19:13   #28
 
Karetta2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ferrari nin sıradışı bir savunma oyuncusu olduğu bir gerçek ,ancak hiçbir savunma oyuncusu tek başına savunma yapamaz..Ferrari de yapmıyor zaten..ancak bireysel yeteneklerinin yanında organizatör rolu de oynuyor ve arkadaşları da ona uyuyorlar..Ayrıca orta saha da da Ernst ve Fink in oluşturduğu set de rakıp oyuncuların pas ve beceri yüzdelerini düşürmektedir..Bütün bu saydıklarımıza da "takım savunması" denir..
__________________
"iki özel tutkum;İstanbul ve Beşiktaş"
Karetta2002 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2010, 20:03   #29
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
Karetta2002´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ferrari nin sıradışı bir savunma oyuncusu olduğu bir gerçek ,ancak hiçbir savunma oyuncusu tek başına savunma yapamaz..Ferrari de yapmıyor zaten..ancak bireysel yeteneklerinin yanında organizatör rolu de oynuyor ve arkadaşları da ona uyuyorlar..Ayrıca orta saha da da Ernst ve Fink in oluşturduğu set de rakıp oyuncuların pas ve beceri yüzdelerini düşürmektedir..Bütün bu saydıklarımıza da "takım savunması" denir..
İrfan abi Savunmamızın Geçen Sezonlara Oranla Bu Kadar Gelişmesinin Nedenlerini Çok İyi Açıklamışsın Katılıyorum .

Stoperlerimiz Sivok Ve Ferrari'nin Ernst ve Fink İle Uyumu Rakiplere Fazla Boş Alan Vermememizi Sağladı .

Hal Böyle Olunca Dediğin Gibi Rakiplerimiz Orta Sahada Yeterince Pas Yapamıyorlar .

Böyle Uzun Bir Maratonda İki Panzerimizi Hor Kullanıyoruz gibime Geliyor Arasıra Ernst Ve Fink'in Partnerlerini Değiştirmek Gerekiyor Diye Düşünüyorum

Necip Ve Uğur'un Onlara Partnerlik Yapması İyi Olacaktır.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2010, 23:00   #30
 
ferres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
Karetta2002´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eğer benim yazdığım yazıdan ,sadece 19 Mayısta sahaya girenler " sözünü aldıysan; senin bu foruma ve futbol konulu tartışmalara hangi gözle baktığın çok belli.Ben bütün dünyada antrenör kurslarında kursiyerlere verilen "temel taktik" bilgilerinden alıntılar yapmıştım..çünkü sen doğmadan ben o kurs ve seminerleri döküman bazında takip ediyordum..
Hımm.. demekki neymiş..altı yaşından beri Almanya'daki çim sahalarda olunca futbolu ,Türkiye'dekilerden daha iyi biliyormuşsun..sözümü geri alıyorum ;sen 19 Mayısta bile o sahaya girememişsin dostum..sen çim sahaya ancak almanyaya gelen türk takımlarının maçlarından sonra forma kapmak için girmişsin..Futbol oynamış,spor yapmış insan kendini hemen belli eder..belliki sen çok heves etmişsin ama olmamış...bu tarzından ve yazma üslubundan belli oluyor..Çünkü futbol ;futbol diliyle anlatılır,ağzı açık seyrettiğin dizilerdeki karakterlerin diliyle değil..
Bir Beşiktaş'lıya neyin yakışıp neyin yakışmayacağını söyleyecek en son kişi bu forumu mahalle kahvesine çevirenlerdir.Benim nerelerde oynadığma gelince;Futbol federasyonunun genç ve ümit milli takımlar arşivlerine,antrenör ve monitör kurs arşivlerine bir bakıvereceksin ve ondan sonra yazılarımdan alıntı yapıp ahkam keseceksin..Benim Mustafa Denizli ile akrabalığım yok ama futbol ile akrabalığım var.Ne demek olduğunu da bi zahmet araştırıver....seninle herhangi bir futbol tartışmasına girecek değilim..ama,ezilmişliğinin ve horlanmışlığının,hayatta bir halt olamamışlığının acısını tuttuğu takım üzerinden gidermeye çalışanların bu foruma musallat olması,dikkat çekmek için abuk sabuk ve küfürlü ifadelerle ona buna sataşması hoş olmuyor..
Ya edebinle adabınla diğer arkadaşlar gibi yazacaksın ya da bu forumdan gideceksin....
1. ben formayi cim sahaya girip ondan bundan forma dilenmem benim besiktas formalarina verdigim parayla bi cim saha yaptirirdim,
2. bu hayatta ne olup olmadigimi sende gel burda gör anlarsin ,Allaha sükürde ezilmisligim,horlanmisligim falanda yok
3. antrönör monitör kurslarina burda cocuklarda gidiyor önemli olan o kurslari bitirip biryerlere gelmek
4. ben burada hicbir arkadasima ne küfür ettim nede abuk sabuk biseyler dedim, yalnizca sizin gibi fenerli nobreye cinconlu denizliye ve nereli belli olmayan sayin baskanin demirörene kucak acmadim, onlara hakaret ettim veya kötü sözler yazdim cünkü gercek bir Besiktasli olarak su anki durumumuzdan sizin gibi memnun degilim cünkü bu basimizdaki insanlari Besiktasima yakistiramiyorum sucmu bu...

Konu ferres tarafından (05-03-2010 Saat 23:02 ) değiştirilmiştir..
ferres Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 15:37 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580