Karetta2002´isimli üyeden Alıntı
Bir yazı ancak bu kadar yanlı ,bu kadar provakatif olabilir.. Dün Diyarbakırlı Çocuklar bildikleri tek dille kendilerini ifade ettiler, şimdi anlamayanlar için çevirmenlik yapmaya çalışacağım. “Bizi neden yoksullaştırdınız?” “Köylerimizi neden yaktınız?” “Dilimizi neden yasakladınız?” “Bize neden zulmettiniz?” “Bize neden küfrettiniz?” … Bunlar sadece bazıları. Taş-şişe atmanın, küfretmenin, taşkınlık yapmanın… basit bir tercümesi." hadi yaaa...kim kimin köyünü yakmış,kim bebekleri öldürmüş,kim oraya giden doktoru,mühendisi ,öğretmeni hunharca katletmiş ,oranın insanına "insanca " yaklaşan Gaffar'ı kim öldürmüş.. Kim kimin dilini yasaklıyor..TV ŞEŞ bana mı yayın yapıyor..yapmayın...Türkiye nin her yerinde insanlar aç ama kimse gidip karakol basmıyor,öğretmen öldürmüyor... Diyarbakır....bu ülkenin bir dönem en güzel şehirlerinden biri idi...ama o güzellik bu günün subjektif bir merkezi haline getirildi... Kimler bu hale getirdi ... hadi şöyle bir bakalım... ben babası devlet memuru olan milyonlarca çocuktan biriydim..çocukluğum Biga da geçti..oturduğumuz yer ile okuduğum okul arası tam 6 km. idi ve kışları karın altında geçen bir iklimde karlar içinde o yolu yürürdüm..parmaklarımın kopacağını hissederdim ve aklımdan asla gidip polisi taşlamak geçmezdi..ailemde türkçeden başka Lazca konuşulurdu ve kimse gelip dilimizi yasaklamadı..memleketim olan Arhavi ve Hopa'da çocuklar daha da kötü durumda idiler..senede bir kere mahsul alınan fındık ve sonradan gelen çay'a devletin vereceği paraya bakan aileler asla ve asla dağlara çıkıp köyler yakmadı,asla ve asla kendilerine yataklık etmeyenlerin bebeklerini öldürmedi.. Çocukken benim de hiç beş liram olmadı...ama yerde bulduğum 2.5 liralık demir parayı okul müdürüne götürüp teslim edecek kadar terbiyemiz ve ahlakımız oldu avucumuza sıkıştırılan 1-2 lira için polise ,askere taş atmayacak kadar.... Kimse bana Diyarbakır'ın insanının ötekileştirildiği masalını anlatmasın..Bu ülkede Artvin ,Ardahan,Trabzon,Kastamonu ne kadar öteki ise Diyarbakır da o kadar öteki dir..ya da Manisa,Çanakkale ne kadar bizimse Diyarbakır da o kadar bizimdir..Bursa da yapılanları hepimiz biliyoruz..ama asla ve asla hiçbirşey Diyarbakır da yapılan linç girişiminin sebebi olamaz..O yan hakemin ,ya da oraya maç yapmaya gelen sporcunun ölümüne sebep olacak hiçbir davranışı hiçbir empatik yaklaşımla açıklayamazsınız..Burası bir hukuk devletidir..kimse aklına esen cezayı kesemez.. Sen ordaki çocukları,doğar doğmaz birilerine düşman etmeye çalışırsan onlar da bunları yapar...Diyarbakır ın çocuğu da Ankara nın çocuğu gibi ,Amasyanın çocuğu gibi sıkıntılarla başetmenin yolunun polise saldırmak olmadığını bilecek...aç da kalacak yoksul da kalacak hepimiz gibi ama adam olacak..bölücü örgütün provakasyonuna gelmeyecek...Başkent Diyarbakır zırvaları ile sağa sola saldırmayacak.. Bu ülke Diyarbakı'ı,Mardin'i,Artvin i, İzmir' i ile dünyanın en güzel mozaiği...kimsenin bunu bozmasya hakkı yok..Vay efendim bana PKK dediler..evet dediler ,yanlış yaptılar,terbiyesizlik ettiler..Ama bu oraya maç yapmaya ve yönetmeye gelmiş insanları linç etmek için yeterli bir sebep mi.. hepimiz aklımızı başımıza alalım... |