Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-05-2010, 01:36   #159
dartheagle

dartheagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Abi bana ters düşündüğün bir şey yok şu son yazdığın mesaja nerdeyse imzamı atarım. Queresma avrupa oyuncusu değildir zaten(en azından artık değil) Mourinho nun onu oynatamayacağını bilmesi gerekiyordu hele ki İtalya gibi bir ligde özgüvenini kaybetmiş bir Queresma nın ne yapmasını bekliyordu afedersin. Bu kadar sert bir ligde queresma gibi bir oyuncunun tutunması imkansız. Bunu bile bile hele ki İnter de Maicon ve Mancini gibi avrunanın en uyumlu ikililerinden birine sahipken Queresmayı alarak ne yapmayı düşündüğünü gerçekten çok merak ediyorum. İnter in sistemine tamamen ters bir oyuncu. Sonra da Mourinho dsiplinsiz falan diyor Mourinho iyi bir teknik direktör iyi durumda olan yetenekleri kullanmayı yönetmeyi çok iyi biliyor ama kayıp yetenekleri kazanma yada potansiyeli olan yetenekleri geliştirme(bildiğin Lucescu kısaca) konusunda asla bir Wenger Ferguson olamaz Queresma zamanında Ferguson un elinden geçseydi şu an onun ismini transferde değil uefa nın manşetlerinde görürdük ancak bundan eminim abi. O adam şansına küssün ki uyum sağlaması çok zor bir şehirde Barcelona da gençlerle uyumu da muamma olan Riijkard gibi bir adamın eline düştü bir de üstüne üstlük Figo dan sonra onun bölgesine gelince iyice beklentilerin ortasında tutunamadı aslında bana kalırsa İspanya ligine uygun bir oyuncuydu Riijkard gerçekten bu işten anlasaydı onu eğitip inanılmaz yeteneğini kullanarak Barcelona ya Messi den önce de büyük bir yıldız kazandırabilirdi ama iyi ki de kazandırmamış hem queresmayı bizim alabilme olasılığımız doğdu hem de messi gibi bir oyuncu izleyebiliyoruz Ben queresma zaten manu da real de barca da lyon da vs vs büyük işler yapar demiyorum abi Queresma Türkiye de iyi işler yapar diyorum. Ya abi Holosko ile Queresma yı nasıl karşılaştırıyorsun lütfen Atakan abi ya Şu değişir ki Queresma ayağına top geldiğinde onu 3 tane direğin ortasına bir şekilde ulaştırmadan o topu kolay kolay kaybetmez ama Holosko o 3 direğin üstüne bile vursa dua eder duruma geldik biz. Güzel futbol izlemek istiyorum abi ben bunun için Queresma riskini alsınlar ya nolcak paraları varsa alsınlar. Aklıyla top oynayan oyuncuları çok özledim yeter artık bu zeka özürlü futbolculardan çektiğimiz.

Defansif açıdan düşünürsek de zaten 4-3-2-1 gibi bir düzende oynuyoruz abicim 3 tane orta sahanın görevi zaten o ilerdeki ikili nin arkasını kapatmak GS de iyi 3 tane ortasaha olmadığı için biz gs den çok daha farklı konumdayız. Senin dediğin doğru bu çok hassas dengelere bağlı zaten bu yüzden ortasahaya da transfer yapılmalı diye boşuna sölemiyorum. Ortadaki 3 lü alternatifli olmalı çünkü ordaki sakatlıkların bizi çok etkileyeceği kesin şu an elimizde bulunan Tello Ernst Fink Necip ve Uğur inceman bizi taşıyabilecek oyuncular aslında istikrarlı olurlarsa. Ben Queresma nın böyle sağlam bir ortasaha önünde koşmamasının çok da sorun yaratmayacağını düşünüyorum. Ama dediğin gibi bu adamların sakatlanmaması veya alternatiflerinin hazır olması lazım. Zaten bana kalırsa Holosko Tabata Delgado gönderilip kanatlara volkan şen ve Queresma gibi gole yönelik kanat oyuncuları alınırsa Bobo ile idare edilebileceği kanısındayım. İşte senin dediğin gibi sıfıra inip orta kesen tarz kanat oyuncuları alırsak kontenjan hakkımızı forvete harcamak zorundayız. O zaman ortasahamız elimizdekilerle idare etmek zorunda kalacak. Ben Forvete adam almaktansa kanatlarla bu açığı kapatma yanlıısıyım. Çünkü ikimiz de bobo yu çok beğenmesek de bobo nun pasör forvet olma konusunda bence hiç de azınsanmayacak bir yeteneği var. Eğer paslaşmaya gelen Queresma ve Volkan gibi yetenekli adamlar olursa Bobo onları eminim iyi besleyecektir. Top süremese de çok hareketli olmasa da vücudunu iyi kullanan bir oyuncu Bobo ve pas atabilme yeteneği bir forvete göre iyi bence bu yeteneğinden faydalanıp ortasahaya iyi bir yabancı alıp transfer dönemini kapatabiliriz. Senin dediğin Kallström ü ortaya Queresmayı bir kanada Volkan şen ozan ipek ya da Yekta falan diyosun onlar gibi bir türk oyunucuyu da bir kanada alıp kadro yapısını böyle oluşturmak çok mantıklı geliyor bana. Queresma bu kadro içinde anahtar oyuncu olur şu kadronun en ihtiyacı olan kreatif yetenek Queresmadır ve dünyada bu işi ondan iyi yapabilecek oyuncu sayısı da çok az. Varsa da bizim alabileceğimiz anca Queresmadır zaten abi. Ne bekliyorsun ben istemez miyim Guti gibi Mata gibi Reyes gibi adamları ama bizim alabileceğimiz adam Queresma gibi bazı sorunları olan avrupanın ikinci sınıf kategorisinde kalmış böyle sönmüş yıldızlardır. Hayatımda hiç bir futbolcuya bu kadar güvenmedim belki ama Queresma nın bu ligin her türlü üstünde kalacağını adım gibi biliyorum. Bize gelirse en kötü oyunuyla bile bizdeki bütün yabancılardan çok daha iyi bir istatistik tutturacaktır görürsün abicim.

Konu dartheagle tarafından (07-05-2010 Saat 01:38 ) değiştirilmiştir..
dartheagle Ofline   Alıntı ile Cevapla