Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-10-2006, 11:10   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Cin Usulü Balli Tavuk

Cin Usulü Balli Tavuk

Mutfak: Cin



Süre: 20-40dk
Servis: 4-6

Click the image to open in full size.

Malzemeler
600 gr.
tavuk gögsü
1 çorba kasigi misir nisastasi
1/2 portakalin suyu
1,5 su bardagi
tavuk suyu (veya su)
100 gr. kavrulmus yer fistigi
3 çorba kasigi bal
3 çorba kasigi soya sosu
1 demet taze sogan
20 gr. taze
zencefil
kiyilimis 1 tane kirmizi dolmalik biber
4 çorba kasigi misiryagi
3 çorba kasigi seri veya
portakal likörü
Tuz,
karabiber

Yapilis Tarifi
Tavuk gögsünü parmak kalinliginda dograyip, bal, soya sosu, karabiber, zencefil, köri, iri dogranmis taze sogan, portakal suyu ve seri karistirip 20 dakika beklemeye birakin. Terbiyelenmis etin, suyunu süzüp, kizgin yagda kizartin. Tavadan alip sicak bir yerde bekletin. Biberleri seri bir sekilde dograyin, kalan sogani da dilimleyip ekleyerek, yagda 3-4 dakika kizartin. Ayirdiginiz tavuk suyu ve terbiyeyi ekleyin, hepsini 5 dakika pisirin. Misir nisastasini bir miktar suyun içersinde eritin, tavada biraz kaynattiktan sonra beklemeye biraktiginiz tavuk etlerini ve tuzu ilave edin, bir kaç kez çevirip atesten alin. Kavrulmus fistik ile süsleyerek servis yapin.
NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla