Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-10-2006, 19:00   #86
disappear
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Kuzu Pirzola
Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun. Hafifçe sulandırılmış salçayı üzerine dökün. Kalan yağın içine kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları koyup hafifçe soteleyin. Pirzolaların üzerine ilave edin. Ayva dilimlerini pirzolaların üzerine dizin. Yarım çay kaşığı zencefili ve yarım çay kaşığı kekiği serpin. Tuzunu ayarlayın. Tane karabiberleri serpin. 1 su bardağı suyu ilave edin. Hızlı ateşte 15 dakika pişirip servis yapın.
Malzemeler
8 Adet Pirzola

1/2 Çorba Kaşığı Un

4 Çorba Kaşığı Salça

12 Adet Arpacık Soğanı

12 Adet Ayva Dilimi

1/2 Çay Kaşığı Zencefil

1/2 Çay Kaşığı Kekik

10 Adet Tane Karabiber

1 Su Bardağı Su

Tuz , Kekik

Kızartmak İçin Sıvı Yağ

disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla