|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
24-10-2006, 18:59 | #81 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Künefe Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Uzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Bir yüzü kızaran kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye ters yerleştirerek bu yüzünü de kızartın. İki yüzü kızaran kadayıfı fırından alarak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine dökün. Servis yapın. Malzemeler 200 gr Tel Kadayıf 50 gr Tuzsuz Dil Peyniri 4 Çorba Kaşığı Tereyağı | ||
|
24-10-2006, 18:59 | #82 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Kuzu Tandır On hazırlık olarak domateslerin, soğanların ve havuçların kabuklarını soyun. Geniş bir fırın. tepsisinin içine kuzu budunu, soğanları, havuçları, domateslerl, sivri biberleri ve maydanoz saplarını yerleştirin. Malzemelerin üzerine tuz ve karabiber serperek 200 derecelik fırına koyun. Etin piştİğine emin olduktan sonra ki bu yaklaşık 40-45 dakika sürebilir, fırından çıkartın. Tepside bulunan sebzeleri ayırarak, hepsini mikserden geçirin. 1 çay bardağı et suyunu da ekleyerek püre haline getirin. Servis tabağına püreyi ve eti yerleştirin. Arzu edersenız, yanına koyacağınız iç pilav İle servıs yapabilirsiniz Malzemeler 800 gram kuzukol 2 adet havuç 2 adet soğan 1 demet maydanoz sapı 2 adet sivri biber 1 çay bardağı et suyu Sıvı yağ Tuz, karabiber | ||
24-10-2006, 19:00 | #83 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Kuzu Şiş Bir kabın içinde kuşbaşı kuzu etini, soğanı, ayçiçek yağını, defne ve kekiği karıştırın. Etleri bu marinatta 24 saat, arasıra karıştırarak, dinlenmeye bırakın. Bu sürenin sonunda ızgarayı yakın. Izgara telini 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın. Etleri şişe dizip, her iki yanını tuzlayıp biberledikten sonra ızgaranın üzerine koyup, bir defa çevirerek her iki yanını da yaklaşık 7-8'er dakika etlerin üzerinde su damlacıkları oluşuncaya kadar pişirin. Pişerken üzerlerine arasıra fırça ile ayçiçek yağı sürün. Önceden ısıtılmış tabaklarda yanında ızgarada ayrıca pişirilmiş domates ve biberle, sıcak olarak servis yapın. Domatesin etten ayrı olarak ızgara edilmesi, eti sertleştirmemesi açısından önerilir. Malzemeler 600 gr kuzu kuşbaşı 3/5 su bardağı ayçiçek yağı 1 orta boy soğan (çok ince doğranmış) 1 kurutulmuş defne yaprağı (ufalanmış) 1 çay kaşığı kekik 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı (ızgarayı yağlamak için) 1/2 çay kaşığı tuz taze çekilmiş karabiber | ||
24-10-2006, 19:00 | #84 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Kuzu Pirzolası Topkapı Temizlenmiş kemikli kuzu pirzolasının tanı fileto kısmını bıçakla uzunlamasına delin. Pilav için pirinci 40 dakika kadar sıcak, tuzlu suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra bir kenara alın. Tencereye zeytinyağı ve tereyağını aktarın. Kızdırdıktan sonra çamfıstığını ekleyin. Hafifçe pembeleşmeye başladığında çok ince kıyılmış soğanı ekleyin. 1-2 dakika sonra tavla zarı iriliğinde doğradığınız tavuk ciğerini ekleyin. Rengi değiştikten sonra kuşüzümünü, şekeri ve baharatları ilave edin. Etsuyunu da ekledikten sonra birkaç dakika kaynatın. Başka bir tencerede çok az yağla, pirinci 6-7 dakika kavurun. Ciğerli etsuyunu ekleyin. Kuvvetli ateşte 2 dakika pişirin. Sonra ateşi kısarak, suyunu çekene dek pişirin. Ateşin üzerinden indirdikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın. Hazır olan pilavı delinmiş pirzolanın içine doldurun. Her iki tarafını kürdanla kapatın. Pirzolayı dövülmüş sarımsak, kırık tane karabiber, kekik, biberiye otu ve tuz ile baharatlayın. Çiçekyağı sürün. 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana dek pişirin. Sıcak dilimleyerek, servis yapın. Malzemeler 2 adet kemikli bütün kuzu pirzola 3 diş dövülmüş sarımsak 5-6 adet kırık tane karabiber 1 tutam kekik 1 tutam biberiye Tuz, çiçekyağı İç pilavı için: 500 gram pirinç 100 gram tereyağı 4 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım şu bardağı çamfıstığı 1 adet kuru soğan 250 gram tavuk ciğeri Yarım su bardağı kuşüzümü 1 tatlı kaşığı şeker Yeterince tuz, karabiber, Yenibahar 1 demet dereotu Üç buçuk su bardağı etsuyu | ||
24-10-2006, 19:00 | #85 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Kuzu Pirzolası Pane Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin. Fazla yağlarını kesip, Tuz ve biberi serpin. Yumurta-yağ-su karışımını hazırlayın. Pirzolaları una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin. Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup, bir kez altüst ederek, 7-8 dakika, her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Diğer yanda sos yağının bütün malzemesini karıştırın. 2 cm çapında bir rulo haline getirip, yağlı kağıda sarın. Buzdolabında sertleştirin. Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda, üstlerine birer parça Metrdotel yağı koyarak sıcak olarak servis yapın. Malzemeler 1 kg kuzu pirzolası (10 adet) 1/2 çay kaşığı tuz taze çekilmiş karabiber 1 su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı un 3 yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı su katılarak çırpılmış) 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu Sos Yağı için: 3 çorba kaşığı margarin 1/4 limonun suyu 1/4 çay kaşığı kıyılmış maydanoz 1/4 çay kaşığı tuz beyazbiber | ||
24-10-2006, 19:00 | #86 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Kuzu Pirzola Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun. Hafifçe sulandırılmış salçayı üzerine dökün. Kalan yağın içine kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları koyup hafifçe soteleyin. Pirzolaların üzerine ilave edin. Ayva dilimlerini pirzolaların üzerine dizin. Yarım çay kaşığı zencefili ve yarım çay kaşığı kekiği serpin. Tuzunu ayarlayın. Tane karabiberleri serpin. 1 su bardağı suyu ilave edin. Hızlı ateşte 15 dakika pişirip servis yapın. Malzemeler 8 Adet Pirzola 1/2 Çorba Kaşığı Un 4 Çorba Kaşığı Salça 12 Adet Arpacık Soğanı 12 Adet Ayva Dilimi 1/2 Çay Kaşığı Zencefil 1/2 Çay Kaşığı Kekik 10 Adet Tane Karabiber 1 Su Bardağı Su Tuz , Kekik Kızartmak İçin Sıvı Yağ | ||
24-10-2006, 19:00 | #87 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Kuzu Kavurmalı Makarna Soğanı soyup kıyın. Sarmısağı ezin. Kereviz ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın. Domateslerin suyunu süzün, çıkan suyu saklayın. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Acı biberi incecik kıyın. Kozu etini tuzlayın ve geniş bir tavada yağı iyice kızdırıp kuvvetli ateşte iyice kavurun. Soğan, sarmısak, kereviz, havuç ve acı hiheri ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesleri ekleyin, bir taşım pişirip üç çay bardağı su ve domates suyunu ekleyin. Tuz, defne, kekik ve yıkanmış üzümleri ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin. Kıyılmış maydanozu serpip ateşten servis tabağına alıp zeytinyağı ile karışalım. Makarnayı pakette belirtildiği gibi haşlayın. Süzün, servis tatırın. Kuzu etli sos ve ince ince kıyılmış peynir ile servis yapın. 1 paket kremşantiyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. 2 adet portakal, 2 adet elma, 2 adet muz ve 3 adet mandalinayı ayıklayıp küçük küçük doğrayın. Hazırladığınız kremşanti ile karıştırıp servis tabağına alın. Iyice soğuduktan sonra 2 adet kiviyi dilimleyin. Meyva salatasının üzerini kivi dilimleri ile süsleyip servis Malzemeler 600 gr. Sotelik Kuzu Eti 150 gr. Arpacak Soğanı veya Normal Soğan 3 Diş Sarmısak 1 Adet Kereviz 1 Adet Havuç 1 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (400 gr.) 1 Adet Kuru Kırmızı Biber 60 gr Margarin 2 Adet Defne Yaprağı Kekik 40 gr Kuru Üzüm 1/2 Demet Kıyılmış Maydanoz 1 Paket Makarna (500 gr.) 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 100 gr Kaşar Peynir | ||
24-10-2006, 19:00 | #88 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Kuzu Çöp Şiş Kuzu etlerini çöp şişe dizerek ızgarada pişirin. Bir kapta tereyağını eriterek lavaşları içerisinde ısıtın. Pişirmiş olduğunuz şişleri servis tabağına alarak yanına pilav, domates ve közde pişirilmiş biber koyun. Sıcak olarak servise sunun. Malzemeler 150 gr but 20 gr tereyağı Yarım domates 3 dilim lavaş ekmegi 2 adet sivri biber | ||
24-10-2006, 19:01 | #89 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Kuzu Ciğeri Domates Soslu Domates soslu kuzu ciğeri, besleyici bir aile yemeğidir. Patates püresi ve taze fasulye ile servis edilebilir. Sosu yapmak için, orta boy bir tencerede zeytinyağı kızdırınız. Soğan ve sarmısağı ekleyip 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve saydam oluncaya kadar kavurunuz. Mantar ve domatesleri katıp, arasıra karıştırarak, 2 dakika daha kavurunuz. Domates salçası, tuz, şeker ve defne yaprağını ekleyip ağır ateşte 30 dakika. sosun tencereye yapışmaması icin arasıra karıştırarak pişiriniz. (Sos cok koyu ise bir yada 2 corba kaşığı suyla inceltiniz.) Bu arada, baharatlı unu bir tabağa koyup, ciğer dilimlerini bulayarak, fazla ununu silkeleyiniz. Büyük bir tavada, tereyeğı ve zeytinyağını kızdırıp, ciğerleri azar azar katarak 6 dakika kızartınız. Ciğerleri delikli kepçeyle çıkarıp ısıtılmış bir servis tabağına koyarak, hepsi kızarana kadar sıcak tutunuz. Bütün ciğerler kızarınca, üstlerine maydanozu serpiniz. Sosu ateşten alarak defne yaprağını çıkarıp atınız. Ciğerleri sosla birlikte servis ediniz. Malzemeler 500 gr Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş) 30 gr (1/4 su bardağı) Un (1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle karıştırılmış) 15 gr (1 çorba kaşığı) Tereyağı 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağ 1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış) Sosu: 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağ 1 Büyük Soğan (ince doğranmış) 2 Diş Sarmısak (dövülmüş) 125 gr Mantar (temizlenip ince dilimlenmiş) 200 gr Domates (kabukları soyulup doğranmış) 75 gr Domates Salçası 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Tatlı Kaşığı Şeker 1 Defne Yaprağı | ||
24-10-2006, 19:01 | #90 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Kuzu Böbreği Pilavlı Özellikle sakatat sevenlerin beğeneceği pilavlı kuzu böbreğini, yeşil salata ile servis edebilirsiniz. Büyük, derin bir tavada, tereyağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğan, dolmalık biber ve sarmısağı koyup 5-6 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz. Böbrekleri ekleyip, arasıra karıştırarak 4 dakika pişiriniz. Domates, şarap, şeker, limon suyu, ketçap ve kırmızıbiber katıp, iyice karıştırınız. Ateşin altını kısıp, tavanın üstünü örterek, 20 dakika daha pişiriniz. Sıcak tereyağlı pilavı bir servis tabağına koyunuz. Tavayı ateşten alıp, yemeği servis tabağındaki pilavın üstüne boşaltarak servis ediniz. Malzemeler 12 Kuzu Böbreği (temizlenip, ikiye bölünmüş) 30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı 2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ 1 Büyük Soğan (ince doğranmış) 1 Orta Boy Yeşil Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış) 2 Diş Sarmısak (dövülmüş) 350 gr Domates (kabukları soyulmuş) 1 Su Bardağı Kırmızı Şarap 1/2 Çorba Kaşığı Şeker 2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu 1 Çorba Kaşığı Ketçap 1 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber 4 Su Bardağı Pişmiş, Sıcak Pilav | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |