Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Mutfak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24-10-2006, 18:59   #81
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Künefe
Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Uzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Bir yüzü kızaran kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye ters yerleştirerek bu yüzünü de kızartın. İki yüzü kızaran kadayıfı fırından alarak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine dökün. Servis yapın.
Malzemeler
200 gr Tel Kadayıf

50 gr Tuzsuz Dil Peyniri

4 Çorba Kaşığı Tereyağı

disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 18:59   #82
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Kuzu Tandır
On hazırlık olarak domateslerin, soğanların ve havuçların kabuklarını soyun. Geniş bir fırın. tepsisinin içine kuzu budunu, soğanları, havuçları, domateslerl, sivri biberleri ve maydanoz saplarını yerleştirin. Malzemelerin üzerine tuz ve karabiber serperek 200 derecelik fırına koyun. Etin piştİğine emin olduktan sonra ki bu yaklaşık 40-45 dakika sürebilir, fırından çıkartın. Tepside bulunan sebzeleri ayırarak, hepsini mikserden geçirin. 1 çay bardağı et suyunu da ekleyerek püre haline getirin. Servis tabağına püreyi ve eti yerleştirin. Arzu edersenız, yanına koyacağınız iç pilav İle servıs yapabilirsiniz
Malzemeler
800 gram kuzukol

2 adet havuç

2 adet soğan

1 demet maydanoz sapı

2 adet sivri biber

1 çay bardağı et suyu

Sıvı yağ

Tuz, karabiber

disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:00   #83
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Kuzu Şiş
Bir kabın içinde kuşbaşı kuzu etini, soğanı, ayçiçek yağını, defne ve kekiği karıştırın. Etleri bu marinatta 24 saat, arasıra karıştırarak, dinlenmeye bırakın. Bu sürenin sonunda ızgarayı yakın. Izgara telini 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın. Etleri şişe dizip, her iki yanını tuzlayıp biberledikten sonra ızgaranın üzerine koyup, bir defa çevirerek her iki yanını da yaklaşık 7-8'er dakika etlerin üzerinde su damlacıkları oluşuncaya kadar pişirin. Pişerken üzerlerine arasıra fırça ile ayçiçek yağı sürün. Önceden ısıtılmış tabaklarda yanında ızgarada ayrıca pişirilmiş domates ve biberle, sıcak olarak servis yapın. Domatesin etten ayrı olarak ızgara edilmesi, eti sertleştirmemesi açısından önerilir.
Malzemeler
600 gr kuzu kuşbaşı
3/5 su bardağı ayçiçek yağı
1 orta boy soğan (çok ince doğranmış)
1 kurutulmuş defne yaprağı (ufalanmış)
1 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı (ızgarayı yağlamak için)
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:00   #84
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
Kuzu Pirzolası Topkapı
Temizlenmiş kemikli kuzu pirzolasının tanı fileto kısmını bıçakla uzunlamasına delin. Pilav için pirinci 40 dakika kadar sıcak, tuzlu suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra bir kenara alın. Tencereye zeytinyağı ve tereyağını aktarın. Kızdırdıktan sonra çamfıstığını ekleyin. Hafifçe pembeleşmeye başladığında çok ince kıyılmış soğanı ekleyin. 1-2 dakika sonra tavla zarı iriliğinde doğradığınız tavuk ciğerini ekleyin. Rengi değiştikten sonra kuşüzümünü, şekeri ve baharatları ilave edin. Etsuyunu da ekledikten sonra birkaç dakika kaynatın. Başka bir tencerede çok az yağla, pirinci 6-7 dakika kavurun. Ciğerli etsuyunu ekleyin. Kuvvetli ateşte 2 dakika pişirin. Sonra ateşi kısarak, suyunu çekene dek pişirin. Ateşin üzerinden indirdikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın. Hazır olan pilavı delinmiş pirzolanın içine doldurun. Her iki tarafını kürdanla kapatın. Pirzolayı dövülmüş sarımsak, kırık tane karabiber, kekik, biberiye otu ve tuz ile baharatlayın. Çiçekyağı sürün. 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana dek pişirin. Sıcak dilimleyerek, servis yapın.
Malzemeler
2 adet kemikli bütün kuzu pirzola
3 diş dövülmüş sarımsak
5-6 adet kırık tane karabiber
1 tutam kekik
1 tutam biberiye
Tuz, çiçekyağı
İç pilavı için:
500 gram pirinç
100 gram tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım şu bardağı çamfıstığı
1 adet kuru soğan
250 gram tavuk ciğeri
Yarım su bardağı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı şeker
Yeterince tuz, karabiber,
Yenibahar
1 demet dereotu
Üç buçuk su bardağı etsuyu
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:00   #85
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
Kuzu Pirzolası Pane
Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin. Fazla yağlarını kesip, Tuz ve biberi serpin. Yumurta-yağ-su karışımını hazırlayın. Pirzolaları una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin. Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup, bir kez altüst ederek, 7-8 dakika, her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Diğer yanda sos yağının bütün malzemesini karıştırın. 2 cm çapında bir rulo haline getirip, yağlı kağıda sarın. Buzdolabında sertleştirin. Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda, üstlerine birer parça Metrdotel yağı koyarak sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
1 kg kuzu pirzolası (10 adet)
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
3 yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 1 çorba kaşığı su katılarak çırpılmış)
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
Sos Yağı için:
3 çorba kaşığı margarin
1/4 limonun suyu
1/4 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
1/4 çay kaşığı tuz
beyazbiber
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:00   #86
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Kuzu Pirzola
Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun. Hafifçe sulandırılmış salçayı üzerine dökün. Kalan yağın içine kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları koyup hafifçe soteleyin. Pirzolaların üzerine ilave edin. Ayva dilimlerini pirzolaların üzerine dizin. Yarım çay kaşığı zencefili ve yarım çay kaşığı kekiği serpin. Tuzunu ayarlayın. Tane karabiberleri serpin. 1 su bardağı suyu ilave edin. Hızlı ateşte 15 dakika pişirip servis yapın.
Malzemeler
8 Adet Pirzola

1/2 Çorba Kaşığı Un

4 Çorba Kaşığı Salça

12 Adet Arpacık Soğanı

12 Adet Ayva Dilimi

1/2 Çay Kaşığı Zencefil

1/2 Çay Kaşığı Kekik

10 Adet Tane Karabiber

1 Su Bardağı Su

Tuz , Kekik

Kızartmak İçin Sıvı Yağ

disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:00   #87
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Kuzu Kavurmalı Makarna
Soğanı soyup kıyın. Sarmısağı ezin. Kereviz ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın. Domateslerin suyunu süzün, çıkan suyu saklayın. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Acı biberi incecik kıyın. Kozu etini tuzlayın ve geniş bir tavada yağı iyice kızdırıp kuvvetli ateşte iyice kavurun. Soğan, sarmısak, kereviz, havuç ve acı hiheri ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesleri ekleyin, bir taşım pişirip üç çay bardağı su ve domates suyunu ekleyin. Tuz, defne, kekik ve yıkanmış üzümleri ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin. Kıyılmış maydanozu serpip ateşten servis tabağına alıp zeytinyağı ile karışalım. Makarnayı pakette belirtildiği gibi haşlayın. Süzün, servis tatırın. Kuzu etli sos ve ince ince kıyılmış peynir ile servis yapın. 1 paket kremşantiyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. 2 adet portakal, 2 adet elma, 2 adet muz ve 3 adet mandalinayı ayıklayıp küçük küçük doğrayın. Hazırladığınız kremşanti ile karıştırıp servis tabağına alın. Iyice soğuduktan sonra 2 adet kiviyi dilimleyin. Meyva salatasının üzerini kivi dilimleri ile süsleyip servis
Malzemeler
600 gr. Sotelik Kuzu Eti
150 gr. Arpacak Soğanı veya Normal Soğan
3 Diş Sarmısak
1 Adet Kereviz
1 Adet Havuç
1 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (400 gr.)
1 Adet Kuru Kırmızı Biber
60 gr Margarin
2 Adet Defne Yaprağı
Kekik
40 gr Kuru Üzüm
1/2 Demet Kıyılmış Maydanoz
1 Paket Makarna (500 gr.)
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
100 gr Kaşar Peynir

disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:00   #88
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Kuzu Çöp Şiş
Kuzu etlerini çöp şişe dizerek ızgarada pişirin. Bir kapta tereyağını eriterek lavaşları içerisinde ısıtın. Pişirmiş olduğunuz şişleri servis tabağına alarak yanına pilav, domates ve közde pişirilmiş biber koyun. Sıcak olarak servise sunun.
Malzemeler
150 gr but

20 gr tereyağı

Yarım domates

3 dilim lavaş ekmegi

2 adet sivri biber
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:01   #89
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kuzu Ciğeri Domates Soslu
Domates soslu kuzu ciğeri, besleyici bir aile yemeğidir. Patates püresi ve taze fasulye ile servis edilebilir. Sosu yapmak için, orta boy bir tencerede zeytinyağı kızdırınız. Soğan ve sarmısağı ekleyip 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve saydam oluncaya kadar kavurunuz. Mantar ve domatesleri katıp, arasıra karıştırarak, 2 dakika daha kavurunuz. Domates salçası, tuz, şeker ve defne yaprağını ekleyip ağır ateşte 30 dakika. sosun tencereye yapışmaması icin arasıra karıştırarak pişiriniz. (Sos cok koyu ise bir yada 2 corba kaşığı suyla inceltiniz.) Bu arada, baharatlı unu bir tabağa koyup, ciğer dilimlerini bulayarak, fazla ununu silkeleyiniz. Büyük bir tavada, tereyeğı ve zeytinyağını kızdırıp, ciğerleri azar azar katarak 6 dakika kızartınız. Ciğerleri delikli kepçeyle çıkarıp ısıtılmış bir servis tabağına koyarak, hepsi kızarana kadar sıcak tutunuz. Bütün ciğerler kızarınca, üstlerine maydanozu serpiniz. Sosu ateşten alarak defne yaprağını çıkarıp atınız. Ciğerleri sosla birlikte servis ediniz.
Malzemeler
500 gr Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş)

30 gr (1/4 su bardağı) Un (1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle karıştırılmış)

15 gr (1 çorba kaşığı) Tereyağı

2 Çorba Kaşığı Zeytinyağ

1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)

Sosu:

2 Çorba Kaşığı Zeytinyağ

1 Büyük Soğan (ince doğranmış)

2 Diş Sarmısak (dövülmüş)

125 gr Mantar (temizlenip ince dilimlenmiş)

200 gr Domates (kabukları soyulup doğranmış)

75 gr Domates Salçası

1 Çay Kaşığı Tuz

1 Tatlı Kaşığı Şeker

1 Defne Yaprağı
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:01   #90
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kuzu Böbreği Pilavlı
Özellikle sakatat sevenlerin beğeneceği pilavlı kuzu böbreğini, yeşil salata ile servis edebilirsiniz. Büyük, derin bir tavada, tereyağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğan, dolmalık biber ve sarmısağı koyup 5-6 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz. Böbrekleri ekleyip, arasıra karıştırarak 4 dakika pişiriniz. Domates, şarap, şeker, limon suyu, ketçap ve kırmızıbiber katıp, iyice karıştırınız. Ateşin altını kısıp, tavanın üstünü örterek, 20 dakika daha pişiriniz. Sıcak tereyağlı pilavı bir servis tabağına koyunuz. Tavayı ateşten alıp, yemeği servis tabağındaki pilavın üstüne boşaltarak servis ediniz.
Malzemeler
12 Kuzu Böbreği (temizlenip, ikiye bölünmüş)

30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı

2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ

1 Büyük Soğan (ince doğranmış)

1 Orta Boy Yeşil Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış)

2 Diş Sarmısak (dövülmüş)

350 gr Domates (kabukları soyulmuş)

1 Su Bardağı Kırmızı Şarap

1/2 Çorba Kaşığı Şeker

2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu

1 Çorba Kaşığı Ketçap

1 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber

4 Su Bardağı Pişmiş, Sıcak Pilav
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 19:40 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580