Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Mutfak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24-10-2006, 19:04   #101
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Kurdela Tatlısı
Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün. Her parçayı hafifçe yassılatarak üzerine nişasta serpin. Yufka inceliğinde açın. Hamura kare şekli vermek için çevresindeki fazlalıkları kesin. Kare şeklindeki hamuru büzün. Eşit aralıklarla, istediğiniz büyüklükte, fiyonk şekline gelecek biçimde ortalarından sıkın ve kesin. Fiyonk şeklindeki hamurları kızgın yağda kızartın. Peçete serilmiş tabağına alın. Diğer tarafta şeker ve su ile şerbeti kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Soğuduktan sonra kızaran hamurları şerbete batırın. Antepfıstığına bulayıp servis yapın.
Malzemeler
2 Yumurta

1 Çay Fincanı Süt

1 Çay Fincanı Nişasta

5 Çay Fincanı Un

1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

1 Çorba Kaşığı Sirke

100 gr Çekilmiş Antepfıstığı

2 Su Bardağı Sıvıyağ

1 Tutam Tuz

ŞERBET İÇİN

2.5 Su Bardağı Tozşeker

2 Su Bardağı Su

2 Damla Limon Suyu
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:04   #102
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
Krutonlu Çılbır
Sarımsağı az tuzla ezip yoğurda ekleyin ve pütürsüz bir hale gelinceye kadar karıştırın. Geniş bir tencerede suyu kaynatıp yumurtalaraı teker teker kırın. Yumurtaların beyazları katılaşınca delikli kavgirle süzüp yayvan bir servis tabağına alın. Yumurtaların çevresine bir sıra kruton ekmek dizip sıcak olarak bekletin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Tereyağını kızdırıp kırmızıbiber ekleyin. Karışımı yoğurdun üzerine gezdirin. Maydanozla süsleyip servis yapın. Not : Kruton ekmek yapmak için bayat ekmek içlerini küp şeklinde kesip yağda kızartın.
Malzemeler
2 Diş Sarmısak
6 Yumurta
1.5 Su Bardağı Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Tereyağı veya Sıvıyağ
2 Çay Fincanı Kruton Ekmek
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
3-4 Dal Maydanoz
Tuz
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:04   #103
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
Krokanlı Parfe
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın. Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp yumurtalı karışıma ekleyin. Vişne ve krokanları ilave edin. Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbı soğuk su ile durulayıp şeffaf folyo ile kaplayın. Kremalı karışımı kalıbın içine dökün. Üzerini bir bıçak yardımı ile düzeltin. Buzlukta en az 5 saat bekletin. Böğürtlenleri bir tencerede ısıtıp süzgeçten geçirin. Püreyi kalan pudra şekeri ile tatlandırın. Parfeyi buzluktan alıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkarıp üzerindeki folyoyu alın. Parfeyi dilimleyin. Her bir servis tabağına 2 çorba kaşığı böğürtlen püresi koyun. İkişer dilim parfe ekleyin. Kokteyl kirazı ve şamfıstığı ile süsleyin.
Malzemeler
3 Çorba Kaşığı Konyak
3 Yumurta Akı
7 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
400 gr Kremşanti
100 gr Fındıklı Krokan
300 gr Böğürtlen
6 Kokteyl Kiraz
2 Tatlı Kaşığı Kıyılmış ŞamFıstığı
100 gr Vişne
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:04   #104
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Krepli Kabak
Un, bir tatlı kaşığı tuz, yumurta ve sütü iyice karıştırarak pürüzsüz bir krep hamuru hazırlayın. Krep tavası veya normal tavayı hafifçe yağlayın. Hamurdan bir çorba kepçesi dökerek önce altını, sonra da üstünü pişirin. 10 tane krepi bu şekilde hazırlayın. Diğer taraftan kabakları kazıyın. Yıkadıktan sonra irice doğrayın. Üzerini örtecek kadar su ve biraz tuz koyup kabakiarı yumuşayana kadar pişirin. Başka bir tencereye 2 kaşık yağ koyun. Eriyince 2 kaşık un ekleyerek un kokusu gelene kadar kavurun. Kabakları ilave edin. Eze eze beraber karıştırın. Et suyunu koyun. Tuzunu ve karabiberini koyup yavaş ateşte püre haline gelene kadar pişirin. Ateşten almadan önce ince kıyılmış dereotunu ve küp küp doğranıp yağdan geçirilmiş sosisleri ekleyin. Servis tabağına bir adet krep koyup üzerine kabak püresini bolca sürün. Tekrar krep koyun ve tekrar püre koyun. 5 kat olunca en üstüne püre koyun. Kaşar peyniri rendesini serperek servise sunun. Arzu ederseniz bu şekilde iken peynirler eriyene kadar 250 derecede ısıtılmış bir fırında pişirin.
Malzemeler
3-4 adet kabak

2 yemek kaşığı yağ

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı et suyu

3-4 adet sosis

100 gr kaşar peyniri

Yeteri kadar tuz, karabiber
1 ölçek krep hamuru için:
3 su bardağı un

3 adet yumurta

2 su bardağı su

1 su bardağı süt

Yeteri kadar tuz

disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:04   #105
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Krep Hamuru (Sufle)
(Daha hafif, gevrek krepler için) Bu hamurdan yapacağınız krepler kabarık olacaktır. Bunun için Fransız Mutfağında ‘krep sufle’ adıyla sunulmaktadır. Unu derin bir kaba döküp süt, su ve tuz katarak karıştırın. Bu hamuru 1 saat kadar dolapta bekletin Krepleri hazırlamadan önce hamurunuza yumurta sarılarını tek tek katın, yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. Kenara ayırdığınız yumurta aklarını kar haline getirip krep hamuruna yavaş ve çeperlere yakın birkaç dairesel hareketle katın. NOT: krep, her zaman kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, ayrıca elinizdeki malzemelerle değişik pratik içler hazırlayıp hemen ikram edebileceğiniz çok kolay bir hamurdur. Tatlı olarak reçel, çikolata, meyveyle doldurulabilir ve çay-kahve yanında yenilebilir, Peynir, sosis, salam, mantar, karides, kıyma, sebze gibi tuzlu içlerle birlikte ise mükemmel bir yemek olabilir.
Malzemeler
2.5 çay fincanı un

5 yumurta

2 çorba kaşığı tereyağı(yumuşatılmış)

1.5 su bardağı süt

3/4 su bardağı su

1 tutam tuz

TATLI KREPLER İÇİN

4 kaşık şeker

vanilya (limon kabuğu rendesi veya likör de olabilir)
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:05   #106
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Krep Hamuru (Klasik)
Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın.Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın.Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir. Hamurun tüm malzemelerini çatalla çırparak ya da mikserde karıştırın. Krepleri hazırlamadan önce hamurunuzu buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Krepleri mümkünse yapışmaz tavada çok az tereyağında hazırlayın. Tereyağını kizdırdıktan sonra bir kepçe hamuru tavaya boşaltın ve sıvı kısımları çeperlere doğru akacak şekilde tavayı hareket ettirin. Pişmeyen tarafı çevirmek için düz, geniş bir tabak kullanabilirsiniz. DİKKAT! Tatlı olarak hazırlayacaksanız, bu hamura 1 çorba kaşığı pudra şekeri, vanilya veya rom (ya da likör) katabilirsiniz.
Malzemeler
2.5 çay fincanı un

3 yumurta

2 su bardağı süt

1/2 çay kaşığı tuz

2 çorba kaşığı sıvı yağ
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:05   #107
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
Tepsi mantısı
Hamur malzemeleri ile oldukça sert bir hamur yapın. üzerine bir bez örtüp 15-20 dakika dinlendirin. bu arada içini hazırlayın. soğanı doğrayıp suyunu süzün. kıymaya ekleyip tuz ve karabiberi ilave edin. Hamuru iki bezeye ayırıp çok ince açın. açtığınız hamurları tezgahın üzerinde karelere kesin. karelerin üzerine fındık büyüklüğünde kıymalı içten yerleştirin. her bir kareyi ortası açık kalacak şekilde kayık biçiminde kapatıp yağlanmış tepsiye dizin. üzerlerine fındık büyüklüğünde tereyağı parçaları koyup 200C fırında pembemsi olana kadar kızartın. 1 yemek kaşığı salçayı suyla ezip içine 2 çay kaşığı tuz atın. bunu mantıların üzerine gezdirin. (hemen servis yapmayacaksanız üzerine alimünyum folyo kapatıp bu halde oda sıcaklığında bekletin). 1lt kaynamış suyu mantıların üzerine boca edin. (bu su size fazla gelebilir ama mantılar çok su çekiyor.) tepsiyi 250C fırına koyun. su kaynama derecesine gelince fırını kapatın. sıcak olarak sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Malzemeler
hamuru:
2 su bardağı un
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
ılık su

içi:
300g kıyma
3 baş kuru soğan, çok ince doğranmış veya rondodan geçirilmiş (sakın rendelemeyin yoksa suyu çıkar)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

ayrıca:
tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 lt kaynamış su
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:05   #108
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Fırında Galetalı - Domates Soslu Kabak
Öncelikle kabakları yıkayıp soyun. Kabağın uzunluğuna göre 2 veya 3 parçaya kesin. (Yaklaşık 6 - 7 cm. boyunda olacak şekilde) Kestiğiniz parçaları da 0,5 cm'lik dilimlere ayırın. Kabakları önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın. Bu aşamada yağın dibindeki galeta unları yandığı için, yağı 1 - 2 defa değiştirmeniz gerekebilir. Kızarttığınız kabakları havlu peçete koyduğunuz tabağa alın. Ben her katın arasına 1 adet havlu havlu peçete koydum. Böylelikle yağı daha da emilmiş oldu. Şimdi sıra geldi domates sosunu hazırlamaya. Domatesleri ve sarımsakları hepsini birden blendırdan geçirin. Bir tavaya zeytinyağını ve püre domates - sarımsak karışımını alın. Üzerine salçayı ve tuzu da ekleyip güzelce kaynatın. Bir borcama 1 sıra kabak dizin. Üzerine bir miktar domates sosu gezdirin. Bu şekilde 3 kat hazırlayın. En üstüne de rendelenmiş veya dilimlenmiş kaşar serpin. Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
Malzemeler

1 kg. kabak
Kaşar peyniri
1 adet yumurta
Galeta unu
Sosu İçin

4 - 5 adet domates
2 - 3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Zeytinyağı

disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:05   #109
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.Click the image to open in full size. Soya Soslu & Susamlı Tavuk - Biber Salçalı Bezelye
Soğanları piyazlık doğrayın. Tavuğun sığabileceği büyüklükte bir kaba koyun. Üzerin salça, kekik, tuz, kırmızıbiber, karabiber, soya sosunu ve zeytinyağını da ekleyip elinizle güzelce ovun. Harcın üzerine temizlenip yıkanmış bütün tavuğu koyun. Soğanlı harcın bir kısmını elinizle tavuğun üzerine koyun. En az 2 saat bu şekilde, buzdolabında bekletin. Fırın poşetine terbiyelenen tavuğu koyun. Kenarına soyduğunuz bütün patatesleri dizin. Üzerine susamları serpin ve fırın poşetinin ağzını içinden çıkan telle kapatın. Fırın poşetini iğneyle 3 - 5 yerinden delmeyi unutmayın. (Fırın poşetlerini marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz) Tavuğu bir fırın tepsisine koyun ve kızarana kadar pişirin. Arada bir alt - üst edin, kızarınca bıçak batırarak pişip - pişmediğini kontrol edin. Pişen tavuğu fırından çıkarın, poşeti yırtıp servis edin.
Malzemeler
1 bütün tavuk
2 adet büyük boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
1/2 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Kırmızıbiber, karabiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Kişi başı 1 - 2 patates
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı susam
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:06   #110
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Kremalı Patates Salatası
Patatesleri tuzlu suda bir taşım kaynatın. Daha sonra 15-20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu sırada taze soğanların yeşil kısımlarını püskül yaparak kesin ve buzlu su dolu bir kasede en az 30 dakika bırakın. Sosu hazırlayın: Bütün malzemeleri tuz ve biberle birlikte bir kapta karıştırın. Patatesleri süzün. Hafif çe soğumasını bekleyip kabuklarım soyun ve küp küp kesin. Patatesleri hâlâ sıcakken sosm içine koyup iyice soğumasını bekleyin. Patates salatasını taze soğan püskülleri ve doğranmış nanelyle süsleyip servis yapın. HAZIRLAMA: Taze soğan püskülü yapmak için: Kökleri ayırın, ince dış zarı soyup yeşil kısmın büyük bölümünü kesin. Çok keskin bir bıçak kullanarak soğanın başından soğan başının dikine 2.5 cm. kalacak şekilde birkaç kesik yapın. Aynı işlemi diğer soğanlarda tekrarlayın. ALTERNATİF: Bu salata sıcak da servis yapılabilir: Küp halinde kesilmiş haşlanmış patatesi krema kapari, limon suyu, tuz ve biberle birlikte tavaya koyun. Sos kaynama noktasına gelene dek ısıtın. Taze soğanı servis yapmadan önce ekleyin. AŞÇININ ÖNERİSİ: Salatayı süslemeden önce buzdolabında istediğiniz kadar tutabilirsiniz. Servis yapmadan önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Malzemeler
750 gr patates, ovarak yıkanmış

Tuz

Sos:

150 ml krema

2 yemek kaşığı kapari, durulanıp süzülmüş

4 taze soğan, ince kıyılmış

1/2 çay kaşığı limon suyu

Taze çekilmiş karabiber

Süslemek için:

4-8 taze soğan, püskül halinde kesilmiş

1 yemek kaşığı doğranmış taze nane

disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 19:41 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580