Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-10-2006, 19:04   #101
disappear
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Kurdela Tatlısı
Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün. Her parçayı hafifçe yassılatarak üzerine nişasta serpin. Yufka inceliğinde açın. Hamura kare şekli vermek için çevresindeki fazlalıkları kesin. Kare şeklindeki hamuru büzün. Eşit aralıklarla, istediğiniz büyüklükte, fiyonk şekline gelecek biçimde ortalarından sıkın ve kesin. Fiyonk şeklindeki hamurları kızgın yağda kızartın. Peçete serilmiş tabağına alın. Diğer tarafta şeker ve su ile şerbeti kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Soğuduktan sonra kızaran hamurları şerbete batırın. Antepfıstığına bulayıp servis yapın.
Malzemeler
2 Yumurta

1 Çay Fincanı Süt

1 Çay Fincanı Nişasta

5 Çay Fincanı Un

1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

1 Çorba Kaşığı Sirke

100 gr Çekilmiş Antepfıstığı

2 Su Bardağı Sıvıyağ

1 Tutam Tuz

ŞERBET İÇİN

2.5 Su Bardağı Tozşeker

2 Su Bardağı Su

2 Damla Limon Suyu
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla