Krutonlu Çılbır
Sarımsağı az tuzla ezip yoğurda ekleyin ve pütürsüz bir hale gelinceye kadar karıştırın. Geniş bir tencerede suyu kaynatıp yumurtalaraı teker teker kırın. Yumurtaların beyazları katılaşınca delikli kavgirle süzüp yayvan bir servis tabağına alın. Yumurtaların çevresine bir sıra kruton ekmek dizip sıcak olarak bekletin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Tereyağını kızdırıp kırmızıbiber ekleyin. Karışımı yoğurdun üzerine gezdirin. Maydanozla süsleyip servis yapın. Not : Kruton ekmek yapmak için bayat ekmek içlerini küp şeklinde kesip yağda kızartın.
Malzemeler
2 Diş Sarmısak
6 Yumurta
1.5 Su Bardağı Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Tereyağı veya Sıvıyağ
2 Çay Fincanı Kruton Ekmek
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
3-4 Dal Maydanoz
Tuz