
Soya Soslu & Susamlı Tavuk - Biber Salçalı Bezelye
Soğanları piyazlık doğrayın. Tavuğun sığabileceği büyüklükte bir kaba koyun. Üzerin salça, kekik, tuz, kırmızıbiber, karabiber, soya sosunu ve zeytinyağını da ekleyip elinizle güzelce ovun. Harcın üzerine temizlenip yıkanmış bütün tavuğu koyun. Soğanlı harcın bir kısmını elinizle tavuğun üzerine koyun. En az 2 saat bu şekilde, buzdolabında bekletin. Fırın poşetine terbiyelenen tavuğu koyun. Kenarına soyduğunuz bütün patatesleri dizin. Üzerine susamları serpin ve fırın poşetinin ağzını içinden çıkan telle kapatın. Fırın poşetini iğneyle 3 - 5 yerinden delmeyi unutmayın. (Fırın poşetlerini marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz) Tavuğu bir fırın tepsisine koyun ve kızarana kadar pişirin. Arada bir alt - üst edin, kızarınca bıçak batırarak pişip - pişmediğini kontrol edin. Pişen tavuğu fırından çıkarın, poşeti yırtıp servis edin.
Malzemeler
1 bütün tavuk
2 adet büyük boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
1/2 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Kırmızıbiber, karabiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Kişi başı 1 - 2 patates
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı susam