Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-11-2006, 01:27   #1
GoD of WaR
 
GoD of WaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İyi Bir Yıl

İYİ BİR YIL

Click the image to open in full size.

Orjinal Adı: A Good Year

Yönetmen: Neil Labute
Oyuncular: Russell Crowe, Albert Finney, Freddie Highmore, Rafe Spall

Senaryo: Marc Klein
Görüntü Yönetmeni: Philippe Le Sourd
Müzik: Marc Streitenfeld
Kurgu: Dody Dorn
Tür: Komedi
Süre: 118 Dk.
Yapım: 2006 - ABD
Editörün Notu: Oscar Ödüllü Russell Crowe "Gladyatör" filminin yönetmeni Ridley Scott ile bu filmde tekrar bir araya geliyorlar. Londra'lı bir yatırım danışmanı olan Max Skinner (Crowe) Provence'teki amcasından kalan şarap bağlarını ve evini satmaya gider. Bu gezi hayatında yeni bir dönemi de beraberinde getirir. Max hayatın tatlandırılmak üzerine kurulduğunu fark edecektir.

Konu: Kendinden emin ve burnu havada, yakışıklı bir borsacı olan, Max Skinner Londra borsasında spekülasyonlar yaparak büyük paralar kazanmaktadır. Son fethinde ise bir çok rakibini buyuk kayıplara uğratmıştır. Max'in zaferi felsefesi ile aynı yöndedir:en önemli şey kazanmaktır ve hayatta başka hiçbir şeyin kıymeti yoktur!

Büyük zaferin hemen ardından Max Fransa'da yaşayan büyük amcasının öldüğüne dair üzücü bir haber alır. Henry Amca Max'ın en yakın akrabasıdır ve bütün cocukluğu onun hatıralarıyla doludur.

Max bir yandan eksantrik amcasıyla dolu cocukluk hatıralarını anımsarken bir yandan da şatoda geçecek bir hayatın nasıl bir hayat olacağı konusunda araştırmalar yapmaktadır. Londra'da onu bekleyen geleceği değişecek belki de oradaki herşeyinden vazgeçecektir. Kendi şirketi onu suçlu ve sorumlu addetmniştir.

Şato'nun otuz yıllık emektarı, Francis Duflot ve karısı Ludivine ile bir anlaşmaya varır. Bağları ve şatoyu satarsa onların hakkını verecektir. Hep birlikte şatoyu yenilemeye başlarlar. Fakat Duflot şatonun satılmasını çocukları gbi baktığı üzümlerin bir başkasının eline geçmesini asla istememektedir


Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Click the image to open in full size.
GoD of WaR Ofline   Alıntı ile Cevapla